De complete gids met uitleg om een photobooth op wielen te huren

Welkom op Photobooths-huren.nl, de grootste vergelijkingssite voor fotohokjes en dus ook voor caravan photobooths, Volkswagen bus photobooths en andere huisjes of keten op wielen die als photobooth fungeren! Of je nu een caravan fotohokje of een VW-photobooth zoekt voor je huwelijksdag, verjaardag, gala, open dag, sport dag, merk activatie, bedrijfsfeest, festival, open dag, product demonstratie, conferentie of ander zakelijk evenement waarbij je op zoek bent naar fotomarketing mogelijkheden! Afgedrukte foto's zijn een het leukste souvenir en herinnering aan de mooiste momenten uit je leven. Een geprinte foto is zo leuk, juist omdat we tegenwoordig zoveel foto's maken met onze mobiele telefoon, maar zo weinig foto's laten afdrukken (zolang er nog geen printer in je mobiele telefoon zit). Wat is de laatste keer dat jij een heel fotoalbum hebt gemaakt (een fysiek exemplaar, niet op Facebook!)? Een caravan fotobooth of VW-fotobooth op je bruiloft heeft een enorm hoge amusementswaarde, is een echte blikvanger en is een leuke toevoeging, bijvoorbeeld op je receptie of op je strandfeest of ander evenement in de buitenlucht?

Je hebt vast een aantal vragen! Wat kost een caravan photobooth? Wat kost een Volkswagen photoboothbus? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen alle verschillende fotobooths (zoals fotohokjes, fotopalen, fotozuilen, fotospiegels etc.) en specifiek natuurlijk tussen caravans en Volkswagen busjes? Waar moet ik op letten bij het huren van een Volkswagen fotohokje? Zijn er ook goedkope caravan photobooth te huren? Wat zijn de grootste voordelen en nadelen van fotobusjes en andere photobooths op wielen, die ook op de site staan? Kan een volkswagen busje ook als trouwvervoer worden ingezet? Kan een caravan photobooth ook naar binnen worden gereden? Met hoeveel mensen kan ik in een VW-photobooth of caravan fotohokje zitten? Wij hopen je antwoord te geven op deze en andere vragen, zodat je de photobooth op wielen kan huren die het best bij jouw wensen en budget past!

Wat kost een Volkswagen photobooth?

Je wilt natuurlijk weten wat een Volkswagen photobooth ongeveer kost. Zoals je hierboven kan zien als je filtert op prijs, van laag naar hoog, lopen de prijzen van VW-photobooths niet veel uit elkaar. Tussen de €649 en €699 voor een standaard pakket. Dat is natuurlijk niet goedkoop en het moet gezegd worden, fotobusjes zijn de duurste photobooth categorie op de site. Voor €650 - €700 kan je wel een busje huren, maar omdat dit allemaal vintage modellen Volkswagen busjes zijn, zijn de transportkosten hoger dan voor een regulier fotohokje of fotopaal. Dat betekent dat het slim is om een VW-photobooth te huren van een verhuurder die redelijk in de buurt van je feest is gevestigd. We hebben VW fotobusjes in  Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Flevoland. Alleen in Noord-HoIland (Drenthe, Friesland, Groningen) is het dus iets lastiger om een fotobusje te huren, maar hier zijn weer verhuurders die caravan photobooths aanbieden, dus dat is een goed alternatief als de transportkosten de spuigaten uitlopen. Wat kan je typisch verwachten als je een Volkswagen photobooth bus huurt voor €650 - €700?

 • 3 uur huur
 • Inclusief begeleiding tijdens je feest
 • Fotoprops, feestartikelen en andere feest accessoires
 • (Onbeperkt) printen van alle foto's
 • Alle foto's na afloop digitaal ontvangen
 • Een gepersonaliseerd fotokader
Als extra opties moet je denken aan social media mogelijkheden, op maat gemaakte achtergronden voor je foto's en branding van het VW fotobusje voor zakelijke evenementen. Ook kan je soms promodames en promoheren inhuren en andere zakelijke opties, zoals het verzamelen van email adressen of een korte enquete of survey laten invullen. Alle prijzen zijn al inclusief BTW.

Wat kost een caravan photobooth?

De caravan photobooths zijn zoals je kan zien iets goedkoper dan de fotobusjes en de prijsverschillen zijn iets groter: vanaf €450 tot €675 voor de standaard pakketten. Nog steeds zijn de tarieven van caravan photobooths niet goedkoop: de prijzen die je betaald is voor een echte blikvanger met vintage of retro uitstraling en daar is veel tijd en energie door de caravan photobooth verhuurder is gestoken. We hebben caravan photobooth verhuurders in Friesland, Zuid-Holland en Noord-Holland, dus redelijk verspreid over Nederland. Wat kan je typisch verwachten als je een caravan fotobooth huurt?

 • 3 uur huur
 • Inclusief begeleiding tijdens je feest
 • Fotoprops, feestartikelen en andere feest accessoires
 • (Onbeperkt) printen van alle foto's
 • Alle foto's na afloop digitaal ontvangen
 • Een gepersonaliseerd fotokader

Alle prijzen op Photobooths-huren.nl zijn al inclusief BTW. Een enkele verhuurder hanteert prijzen inclusief BTW voor consumenten, maar hanteert dit als tarieven exclusief BTW voor zakelijke boekers. Dit is altijd duidelijk aangegeven. Voor zaken als achtergronden, branding (bestickering) of media mogelijkheden als Facebook upload of Instagram sharing betaal je meestal extra.

Wat zijn de verschillen tussen VW-photobooths?

 1. Aantal uur huur. Je kan natuurlijk een fotobusje zoveel uur huren als je wilt. Maar omdat de meeste fotobusjes inclusief begeleiding worden verhuurd, wordt dat al snel een kostbare gelegenheid. De standaard pakketten huur je voor 3, uur, 4 uur of 24 uur. Hoe werkt 24 uur huur van een fotobusje? Feitelijk wordt je Volkswagen fotohokje gebracht en opgehaald en voorzien van uitleg en voldoende printpapier om onbeperkt te kunnen printen op je bruiloft, bedrijfsfeest of ander feest of gelegenheid. Gedurende het feest is er geen begeleiding, waardoor de kosten (€695) niet anders zijn dan de VW-photobooths die je standaard voor 3 of 4 uur huurt.
 2. Begeleiding? De verhuurders zijn erg trots op hun fotobusjes en vrijwel alle Volkswagen fotohokjes huur je dan ook inclusief begeleiding tijdens je feest. Er is echter een uitzondering en dat is het Volkswagen fotobusje dat je zoals hierboven beschreven voor 24 uur huurt.
 3. Transport. Zoals gezegd zijn de transportkosten wat hoger bij fotobusjes dan bij een regulier fotohokje of fotozuil. Echter, er zijn ook 2 verhuurders (beide kosten €695) die inclusief transport waar dan ook in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) zijn. Hier hoef je dus niet op de locatie van de verhuurder te letten en dit zijn de beste opties als je verder weg woont van de verhuurders, zoals in Zeeland, Limburg of Noord Nederland

Wat zijn de verschillen tussen caravan fotohokjes?

 1. Automatisch of persoonlijk? Er is een groot verschil tussen de caravan photobooths en dat is of er een fotograaf in zit die de foto's maakt, of automatische fotoapparatuur. Wij kunnen de voorbeelden van beiden zien: met een automaat heb je meer privacy en meer het traditionele 'fotohokjes'-gevoel. Met een fotograaf worden de foto's leuker, spontaner en vooral: gevarieerder, omdat niet alle foto's van 1 vast pount worden genomen. Ook kan de fotograaf beter per bezoeker scherp stellen.
 2. Aantal mensen in de caravan. Niet elke caravan is even groot. Vraag de verhuurder hoeveel mensen er tegelijk in de caravan passen: de fotograaf of de apparatuur hebben ook plek nodig en je wilt natuurlijk weten of je met je hele team of vriendengroep tegelijk op de foto past.
 3. Uiterlijk. Er zijn caravan photobooths met verschillende 'looks', maar allemaal hebben ze 'personality': of het nu een vintage caravan, retro caravan, blauwe caravan of roze caravan is, er is er altijd wel 1 bij die goed bij het thema en de kleuren van jouw bruiloft of feest past!

Voordelen en nadelen van een busje of caravan huren

Elk type fotobooth heeft natuurlijk voordelen en nadelen en ook de meest bijzondere photobooths, de Volkswagen busjes en caravans, hebben een aantal inherente voordelen en nadelen.

 1. Voordeel: als je al genoeg fotohokjes op bruiloften hebt gezien, is een caravan of een volkswagen busje natuurlijk uniek!
 2. Voordeel: ben je bang dat je entertainment niet opvalt? Een fotobusje of caravan heeft van nature een enorme aantrekkingskracht en zal niet snel over het hoofd worden gezien!
 3. Voordeel: zakelijk: is branding belangrijk? Geen enkele andere photobooth heeft zoveel oppervlakte om met je eigen merk of logo te bestickeren als een busje of caravan!
 4. Voordeel: "what happens in the Volkswagen or caravan, stays in the Volkswagen or caravan!" :-) Wat er allemaal achter de grote schuifdeur of het gezellige deurtje van de caravan gebeurt is geheim! Totdat de foto's naar buiten komen natuurlijk...
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de fotobooths op wielen:

 1. Nadeel: Het grootste nadeel is natuurlijk de prijs: dit zijn de duurdere photobooths en daar is geen weg om heen
 2. Nadeel: Heb je een binnen feest en geen buitenlocatie of grote poort of deur waas het busje of caravan naar binnen kan rijden? Dan is een busje of caravan helaas minder geschikt.
 3. Nadeel: Wil je met je hele hockeyteam of vriendinnenclub op de foto? Je kan persen, maar uiteindelijk is het aantal mensen dat in het budje past toch enigszins beperkt...

Tips voor het huren van een caravan of volkswagen fotohokje

 • Wees er op tijd bij! Het aantal verhuurders van VW-photobooths en caravan photobooths is beperkt en het is een stuk lastiger om last minute een verhuurder te vinden dan voor fotohokjes of fotopalen. Sterker nog, afgelopen zomer hebben we meerdere malen mensen niet meer kunnen helpen omdat alla fotobusjes of caravans simpelweg uitverkocht waren!
 • Bedenk waar je het fotobusje of de caravan gaat neerzetten. In de buitenlucht is logisch natuurlijk, maar voor sommige (zakelijke) evenementen, zoals conferenties of beurzen of indoor festivals kan de bus of caravan ook naar binnen worden gereden!
 • Voor zakelijke evenementen: Een caravan of Volkswagen fotohokje is al een enorme aandachtstrekker, maar als je het busje in je eigen huisstijl laat 'branden' door middel van bestickering weet je helemaal zeker dat de gasten of bezoekers of voorbijgangers in dikke rijen zullen staan te wachten voor een selfie! Zorg er voor dat je voldoende promo personeel hebt om alles in goede banen te leiden en het busje of de caravan zo veel mogelijk foto's te laten maken.

Tarieven voor een Volkswagen photobooth of caravan photobooth opvragen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je advies van ons welk volkswagen fotohokje of caravan fotohokje nog beschikbaar is en het best past bij jouw wensen? We stellen ons netwerk van meer dan 10 verschillende verhuurders van photobooths op wielen graag ter beschikking en helpen je met het vinden van de fotobus of caravan die het best bij jouw voorkeuren, locatie, datum en budget past. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en wij gaan (gratis) voor je aan de slag met het vinden van de verhuurders die het best bij jouw wensen, locatie, datum en budget passen!


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!