Bruiloft? Feest? Dit zijn dé fotohokjes trends van 2021!

Als je bezig bent met het organiseren van je bruiloft ben je niet de eerste met het idee om een fotohokje te huren. Sterker nog, fotohokjes worden elk jaar populairder: een photobooth verhoogd de feestvreugde, de printjes zijn een leuk bedankje en souvenirtje voor je gasten en ze kunnen je gastenboek opvrolijken. Maar hoe voorkom je dat je het zelfde fotohokje huurt als laatst op je personeelsfeest of de bruiloft van je beste vriend(in)? Met deze trends zorg je er voor dat het fotohokje op jouw bruiloft net even anders is!

Het opblaasbare fotohokje: past bij elke bruiloft

Eerst was er 1. Toen waren er 2. En nu zijn er opeens al 5 verhuurders van opblaasbare fotohokjes in Nederland! En dat is ook niet zo gek, want het opblaasbare fotohokje is weer eens iets anders dan een houten fotohokje. Dankzij de ingebouwde LED verlichting kan het witte hokje elke gewenste kleur krijgen, zodat hij perfect past bij het kleurenthema van jouw bruiloft! De verhuurders hebben allemaal een eigen insteek en zitten verspreid door Nederland, dus waarschijnlijk ook bij jouw (trouw)locatie in de buurt!

Fotospiegels: spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

We zagen ze al eerder, maar ze zijn duidelijk doorgebroken in 2021: de interactieve fotospiegel of magic mirrorbooth. Rechthoekig of rond en met een moderne of vintage lijst zijn de fotospiegels inmiddels een graag geziene gast op bruiloften en ideaal voor bruidsparen die al genoeg fotohokjes op andere bruiloften voorbij hebben zien komen. De fotospiegel maakt net als een fotohokje foto’s en print ze uit, maar geeft je ook aanwijzingen en instructies, zodat je foto’s nog leuker worden. Doordat de spiegel zo groot is, komt jong en oud van top tot teen op de foto en is deze photobooth ook handig voor gasten in een rolstoel. Met een rode loper en paaltjes als je het helemaal ‘af’ wilt maken.

fotospiegel huren fotobooth mirror  

De GIF Booth: viral op social media

Een GIF-booth maakt snel achter elkaar een paar foto’s en laat die snel achter elkaar zien, zodat je de illusie van bewegend beeld krijgt. GIF’s bestaan al zo’n beetje sinds de start van computers en internet, maar worden juist nu, in 2021, super populair in fotohokjes. Waarom? Omdat je de GIF-jes supereenvoudig kan delen op social media, zoals Facebook en Twitter. Als je iets online wil zeggen zonder dat mensen het lezen gebruik je tekst; iedereen scrolled door foto’s heen, maar video en GIF’s zijn de manier om de oogballen van je online vriendenkring heel kort te laten rusten op je geposte berichtje.

GIF photobooth picture

Het voordeel van de GIF-booth is dat ze er ook in budget versies zijn (€195 zonder printer, €275 met printer), maar ook verschillende fotohokje, fotozuilen en zelfs fotobusjes zijn met GIF optie te verkrijgen als je voor de ‘looks’ wilt gaan!

Geweldig voor buitenevenementen: alles op wielen

Ha je in de zomer trouwen en heb je je receptie of feest in de buitenlucht? Als je de mogelijkheid hebt om een fotohokje in een caravan of vintage Volkswagen busje te huren, dan weet je zeker dat je veel bekijks trekt en hele leuke foto’s in je gastenboek kan verzamelen voor in je gastenboek! Er zijn geen fotohokjes met meer uitstraling en looks dan de fotohokjes op wielen! Ze zijn dan ook naast bruiloften graag geziene gasten op beurzen, festivals en andere (buitenlucht) evenementen. Er zijn al verschillende verhuurders van VW fotobusjes met jarenlange ervaring, maar wij merken dat nu ook de caravan photobooths sterk in opkomst zijn!

 

De leukste photobooth accessoires van 2018, 2019, 2020, 2021…!

1: De perfecte photobooth accessoire: XL lichtletters

Lichtletters worden steeds populairder: ze hebben meestal een afstandbediening en LED verlichting, waardoor je ze alle kleuren kan geven, zodat het perfect bij het thema en de stijl van je trouwfeest past! Popualire lichtletter woorden zijn oi.a. YES I DO, MR&MRS, LOVE en LIEFDE of jullie  initialen met een hartje of een ‘&’-teken er tussen.

2: Maak foto’s nog leuker met een social media bord of gepersonaliseerd fotoframe!

Onze glazen bol: welke fotobooth trends starten in 2021?

Verhuurders zijn continu aan het nadenken over nieuwe innovaties en nieuwe soorten photobooths worden elk jaar weer geintroduceerd. Wat verwachten wij nog in 2021 te zien als we naar de innovaties in andere photobooth landen zoals de UK, Verenigde Staten en Japan kijken? Wij doen 3 voorspellingen:

Voorspelling 1: Snapchat in je photobooth!

De props en feestartikelen die de verhuurder vaak mee neemt verhogen de feestvreugde, maar met digitale props die door software aan je foto of gezicht worden toegevoegd zijn de mogelijkheden pas echt eindeloos. Denk aan Snapchat, en dan printen maar! Een hondenneus en flaporen die digitaal aan je gezicht worden toegevoegd of tekstballonnetjes met persoonlijke teksten die 100% passen bij jouw feest gaan we vast en zeker bij meer verhuurders zien! Een enkele verhuurder (met printer; zonder printer) heeft nu al digitale props!

Voorspelling 2: je gezicht automatisch gephotoshopped

Ook deze optie gaat in 2021 in Nederland geintroduceerd worden, maar in het buitenland is het al bijna een standaard optie. Wederom afgekeken van smartphone apps die je gezicht wat mooier en egaler maken, zijn er ook photobooths met speciale software die je gezicht net wat meer laten stralen en automatisch oneffenheden wegwerken, zodat je zelfs op het eind van een lange nacht nog fris en fruitig op de foto staat! De photobooth pioneers op dit gebied heten MirMir en de hele Kardashian familie is er wild van!

Voorspelling 3: de ‘bullet-time’ photobooth

Bullet-time ken je wellicht van de Matrix films: super slow motion beelden, waarbij de camera om een persoon heen draait, zodat je hem of haar van verschillende kanten kan zien! De foto’s worden (vrijwel) tegelijkertijd gemaakt door een hele rits camera’s en vervolgens door software tot een GIF filmpje verwerkt. Deze photobooth is inmiddels al operationeel in Nederland en staat nu ook op Photobooths-huren.nl! Hoewel hij nu nog vrij prijzig is, verwachten we dat de prijs naar beneden gaat zodra meerdere verhuurders de ‘Matrix photobooth’ in hun assortiment opnemen. Nog even geduld dus!

Photobooths-huren.nl is hét platform voor verhuur van fotohokjes in Nederland en België. Photobooths-huren.nl is opgericht door Mark en Irene Reijman in 2016 en heeft met 100+ verhuurders en 250+ unieke fotohokjes het grootste aanbod van de Benelux. Voor advies & vragen: info@photobooths-huren.nl of WhatsApp op 06 12 75 09 76.

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!