Feest? Evenement? Dit zijn dé fotohokjes trends voor 2023!

Als je bezig bent met het organiseren van je bruiloft ben je niet de eerste met het idee om een fotohokje te huren. Sterker nog, fotohokjes worden elk jaar populairder: een photobooth verhoogd de feestvreugde, de printjes zijn een leuk bedankje en souvenirtje voor je gasten en ze kunnen je gastenboek opvrolijken. Maar hoe voorkom je dat je het zelfde fotohokje huurt als laatst op je personeelsfeest of de bruiloft van je beste vriend(in)? Met deze trends zorg je er voor dat het fotohokje op jouw bruiloft net even anders is!

De grootste trend van 2023: de 360 graden video booth / spinner!

Hier zetten wij persoonlijk ons geld op in: er zijn zoveel nieuwe concepten, bedrijven die de 360° in verschillende configuraties aanbieden en de filmpjes zijn zo gaaf en sluiten zo perfect aan bij wat mensen (willen) posten op social media zoals Tiktok en Instagram, dat wij de 360 spinner booth in 2023 meteorisch in populariteit zien toenemen. Hij zal in 2023 de spiegel nog niet voorbijstreven, maar de 360 graden photopbooth (of eigenlijk: videobooth) gaat hard op weg om de originele, traditionele fotohokjes in populariteit voorbij te streven. (fotopalen blijven het populairst ivm budget), hoewel ook het budget en dus de prijzen voor een 360° videobooth spinner zullen dalen.

360° videobooth spinner 

360 video spinner

360 video Noord-Brabant

665
695
Dit is een selectie van onze meest populaire 360 graden videobooth, alle 360 video spinner booths die je kan huren staan hier.

Het opblaasbare fotohokje: past bij elke bruiloft

Eerst was er 1. Toen waren er 2. En nu zijn er opeens al 5 verhuurders van opblaasbare fotohokjes in Nederland! En dat is ook niet zo gek, want het opblaasbare fotohokje is weer eens iets anders dan een houten fotohokje. Dankzij de ingebouwde LED verlichting kan het witte hokje elke gewenste kleur krijgen, zodat hij perfect past bij het kleurenthema van jouw bruiloft! De verhuurders hebben allemaal een eigen insteek en zitten verspreid door Nederland, dus waarschijnlijk ook bij jouw (trouw)locatie in de buurt!

Fotospiegels: spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

We zagen ze al eerder, maar ze zijn al duidelijk doorgebroken in 2022 en worden nog steeds populairder anno 2023: de interactieve fotospiegel of magic mirrorbooth. Rechthoekig of rond en met een moderne of vintage lijst zijn de fotospiegels inmiddels een graag geziene gast op bruiloften en ideaal voor bruidsparen die al genoeg fotohokjes op andere bruiloften voorbij hebben zien komen. De fotospiegel maakt net als een fotohokje foto’s en print ze uit, maar geeft je ook aanwijzingen en instructies, zodat je foto’s nog leuker worden. Doordat de spiegel zo groot is, komt jong en oud van top tot teen op de foto en is deze photobooth ook handig voor gasten in een rolstoel. Met een rode loper en paaltjes als je het helemaal ‘af’ wilt maken.

Fotospiegels

Actie
545
450
Actie
545
Actie
525
750
Dit is een selectie van onze meest populaire interactieve fotospiegels, alle magic mirrorbooths en selfiespiegels staan hier.

fotospiegel huren fotobooth mirror  

De GIF Booth: viral op social media

Een GIF-booth maakt snel achter elkaar een paar foto’s en laat die snel achter elkaar zien, zodat je de illusie van bewegend beeld krijgt. GIF’s bestaan al zo’n beetje sinds de start van computers en internet, maar worden juist nu, in 2023, super populair in fotohokjes. Waarom? Omdat je de GIF-jes supereenvoudig kan delen op social media, zoals Facebook en Twitter. Als je iets online wil zeggen zonder dat mensen het lezen gebruik je tekst; iedereen scrolled door foto’s heen, maar video en GIF’s zijn de manier om de oogballen van je online vriendenkring heel kort te laten rusten op je geposte berichtje.

GIF photobooth picture

GIF photobooths

Dit is een selectie van onze meest populaire GIF booths, alle GIF photobooths staan hier.

Geweldig voor buitenevenementen: alles op wielen

Ha je in de zomer trouwen en heb je je receptie of feest in de buitenlucht? Als je de mogelijkheid hebt om een fotohokje in een caravan of vintage Volkswagen busje te huren, dan weet je zeker dat je veel bekijks trekt en hele leuke foto’s in je gastenboek kan verzamelen voor in je gastenboek! Er zijn geen fotohokjes met meer uitstraling en looks dan de fotohokjes op wielen! Ze zijn dan ook naast bruiloften graag geziene gasten op beurzen, festivals en andere (buitenlucht) evenementen. Er zijn al verschillende verhuurders van VW fotobusjes met jarenlange ervaring, maar wij merken dat nu ook de caravan photobooths sterk in opkomst zijn!

Volkswagen fotobus, caravan fotobooths, tuktuk photobooth:

Busje / Caravan / Tuktuk

Photobooth bus

749

Busje / Caravan / Tuktuk

VW photobooth

695

Busje / Caravan / Tuktuk

Volkswagen fotohokje

725

Busje / Caravan / Tuktuk

Vespa fotobooth [tuk-tuk]

675

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [roze]

600

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan fotohokje [2 uitvoeringen]

650

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [groen]

375
595
Dit is een selectie van onze meest populaire VW photobooths en caravan fotohokjes, alle Photobooth busjes en caravans (en andere booths op wielen) staan hier.

 

De leukste photobooth accessoires voor 2023!

1: De perfecte photobooth accessoire: XL lichtletters

Lichtletters worden steeds populairder: ze hebben meestal een afstandbediening en LED verlichting, waardoor je ze alle kleuren kan geven, zodat het perfect bij het thema en de stijl van je trouwfeest past! Popualire lichtletter woorden zijn oi.a. YES I DO, MR&MRS, LOVE en LIEFDE of jullie  initialen met een hartje of een ‘&’-teken er tussen.

Bekijk hieronder ons aanbod van verschillende verhuurders. Een lichtletter huur je altijd voor de hele dag of zelfs werkweek of weekend, zodat er geen spanning ontstaat rond bezorging & ophalen. Je kan de lichtletters laten bezorgen, maar meestal ook zelf bij de verhuurders ophalen. Een lichtletter kost rond de €40 - €50 per stuk, waarbij de (transport)kosten iets lager worden als je er meer tegelijk huurt. De meest populaire woorden voor een bruiloft zijn de LOVE lichtletters, MR&MRS lichtletters en de initialen met een koppelteken of hartje er tussen.

Dit is een selectie van onze meest populaire XL licht letters, alle (LED) licht letters staan hier.

2: Maak foto’s nog leuker met een social media bord of gepersonaliseerd fotoframe!

Een Fotoframe koop je voor rond de €100 en daar komt soms nog rond de €10 aan verzendkosten bij. Je kan het fotoframe dan wel helemaal personaliseren. Denk aan een fotoframe op basis van social media kanalen (Instagram, WhatsApp, Facebook, Skype, Twitter, LinkedIn, Snapchat, YouTube, Tinder etc). Je kan alles personaliseren, dus profielfoto, naam aantal likes, views, swipes, calls, datum, locatie tekst etc. Een volledig gepersonaliseerd fotoframe kan ook en kost rond de €120.

Props & Feestartikelen

Telefoon Instagram

139

Props & Feestartikelen

Instagram

99
Dit is een selectie van de meest populaire social media borden en foto frames, alle (social media) foto frames staan hier.

Onze glazen bol: welke fotobooth trends starten in 2023 en 2024?

Verhuurders zijn continu aan het nadenken over nieuwe innovaties en nieuwe soorten photobooths worden elk jaar weer geintroduceerd. Wat verwachten wij nog in 2023 te zien als we naar de innovaties in andere photobooth landen zoals de UK, Verenigde Staten en Japan kijken? Wij doen 3 voorspellingen:

Voorspelling 1: Digitale filters: snapchat in je photobooth!

De props en feestartikelen die de verhuurder vaak mee neemt verhogen de feestvreugde, maar met digitale props die door software aan je foto of gezicht worden toegevoegd zijn de mogelijkheden pas echt eindeloos. Denk aan Snapchat, en dan printen maar! Een hondenneus en flaporen die digitaal aan je gezicht worden toegevoegd of tekstballonnetjes met persoonlijke teksten die 100% passen bij jouw feest gaan we vast en zeker bij meer verhuurders zien!

Voorspelling 2: je gezicht automatisch gephotoshopped

Ook deze optie gaat in 2023 in Nederland geintroduceerd worden, maar in het buitenland is het al bijna een standaard optie. Wederom afgekeken van smartphone apps die je gezicht wat mooier en egaler maken, zijn er ook photobooths met speciale software die je gezicht net wat meer laten stralen en automatisch oneffenheden wegwerken, zodat je zelfs op het eind van een lange nacht nog fris en fruitig op de foto staat! De photobooth pioneers op dit gebied heten MirMir en de hele Kardashian familie is er wild van!

Voorspelling 3: de ‘bullet-time’ photobooth

Na de 360 photobooth is de volgende innovatie die al bestaat, maar nog niet veel gezien is in Nederland de 3D GIF photobooth, die een GIFje maakt van je met behulp van een hele rits camera’s. Bullet-time ken je wellicht van de Matrix films: super slow motion beelden, waarbij de camera om een persoon heen draait, zodat je hem of haar van verschillende kanten kan zien! De foto’s worden (vrijwel) tegelijkertijd gemaakt door een hele rits camera’s en vervolgens door software tot een GIF filmpje verwerkt. Deze photobooth is inmiddels al operationeel in Nederland en staat nu ook op Photobooths-huren.nl! Hoewel hij nu nog vrij prijzig is, verwachten we dat de prijs naar beneden gaat zodra meerdere verhuurders de ‘Matrix photobooth’ in hun assortiment opnemen. Nog even geduld dus!

Photobooths-huren.nl is hét platform voor verhuur van fotohokjes in Nederland en België. Photobooths-huren.nl is opgericht door Mark en Irene Reijman in 2016 en heeft met 100+ verhuurders en 250+ unieke fotohokjes het grootste aanbod van de Benelux. Voor advies & vragen: info@photobooths-huren.nl of WhatsApp op 06 12 75 09 76.

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!