25 juli 2017

Vergelijk 65+ fotohokjes, fotozuilen, fotospiegels en bijzondere photobooths!

Nuttig? Deel me!

Het is natuurlijk leuk om alle fotohokjes te bekijken in onze overzichten of te kijken welke fotohokjes er bij jou in de buurt te huur zijn. Maar wellicht ben je op zoek naar een specifieke combinatie van eigenschappen en ben je dol op cijfertjes. Dan zijn onze vergelijkingstabellen een uitkomst. Om appels met appels te vergelijken hebben we alle photobooths in een aantal categorieën verdeeld.

Wij zijn een onafhankelijke site. De photobooths staan in willekeurige volgorde.

Klik op ‘Details’ in de laatste kolom van een tabel om foto’s te bekijken, alle informatie over het fotohokje te lezen en te boeken, een optie te nemen, vraag te stellen of offerte aan te vragen. Ook kan je meer details lezen over de photobooth, want niet alle bijzonderheden en extra’s zijn te beschrijven in een tabel. Bij sommige photobooths zit een standaard achtergrond, of een keuze uit verschillende gordijntjes of andere extra’s, zoals fotohouders, bijzondere props of multimedia mogelijkheden. We vergelijken fotohokjes in de volgende categorieën:

Verhuurders die verschillende prijzen hanteren hebben wij niet meegenomen in de tabel om eerlijk te kunnen vergelijken en teleurstelling over de uiteindelijke prijs (die o.a. afhankelijk is van de datum) te voorkomen. Deze photobooths kan je natuurlijk nog steeds vinden in de verschillende overzichten. Alle prijzen hebben we omgerekend naar inclusief btw.

Fotohokjes vergelijken

Lekker handig! Ongeacht de verhuurder, bevat elk fotohokjes pakket in elk geval:

 • Onbeperkt printen: Alle fotohokjes zijn inclusief onbeperkt printen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!
 • Props: Hoewel elke verhuurder zijn eigen set props en feestartikelen heeft, heeft elke verhuurder in elk geval props in het pakket zitten, alles van de bekende snorren, lippen en strikjes op stokjes, tot een kist of koffer vol pruiken, zonnebrillen en andere ongein.
 • Fotokader: De mogelijkheid om het fotokader van de print aan te passen, bijvoorbeeld met het logo van je bedrijf, of de namen van het bruidspaar en je trouwdatum of de datum van je verjaardag of jubileum is ook standaard aanwezig bij elke verhuurder!
 • Digitaal: Alle foto’s na afloop digitaal ontvangen maakt ook onderdeel uit van de standaard tarieven van de fotohokjes verhuurders. Soms direct na afloop van je feest via een USB, soms iets later via WeTransfer of een privé online foto galerij.
Stijl:Prijs:#Uur:BegeleidingSocial Media:Extra's:Vervoer:Locatie:Details:
Opblaas€3753JaJa + email-€0.19/kmOverijsselHier
Modern€4954*Ja*NeeGIF€0.25/kmGelderlandHier
Vintage€4994JaJa*GIF*€0.30/kmZuid-HollandHier
Gordijn€4254Nee*NeeGreenscreen*€0.35/km na 50 kmZuid-HollandHier
Modern ovaal€4783JaEmail-€0.39/km na 140 kmGelderlandHier
Modern€4783JaEmail-€0.39/km na 140 kmZuid-HollandHier
Hout€5454JaJa + emailGreenscreen*€0.50/km na 200 kmNoord-BrabantHier
Hout€5504JaJa + emailGreenscreen*€0.40/km na 200 kmNoord-BrabantHier
Modern rond€5554JaJa + emailGIF*€0.25/km na 100 kmZuid-HollandHier
Modern gordijn€6054JaJa-GratisFlevolandHier
Opblaas€3954JaJaVideo€0.19/kmNoord-HollandHier
Modern / vintage / bohemian€550*3JaEmailGIF*€0.21/kmNoord-Holland / OverijsselHier
 • Stijl: Om een indicatie te geven van het uiterlijk, zeggen we heel kort iets over de vorm, uiterlijk of soort materiaal.
 • Prijs: om beter te vergelijken hebben we alle prijzen inclusief BTW opgenomen.
 • Uur: De verhuurders met een * in deze kolom bieden ook standaard pakketten aan met een afwijkend aantal uren, bijvoorbeeld 2 of 4. Ook bij andere verhuurders is het vaak als ‘extra optie’ mogelijk een extra uur bij te boeken (reken op ongeveer €75 per uur).
 • Begeleiding: elke verhuurder zal het fotohokje bezorgen en opbouwen voor je feest en na afloop afbreken en ophalen. Niet elke verhuurder heeft standaard een medewerker die gedurende het feest het fotohokje begeleid. Dit kan wel worden bijgeboekt (soms zonder extra kosten), indien dat de voorkeur heeft.
 • Social Media: Hiermee bedoelen we of het mogelijk is om tijdens het feest al de foto’s te delen via email of naar (verschillende) social media accounts (Facebook, Instagram, Twitter) te uploaden. Sommige photobooths beschikken enkel over een email mogelijkheid. Vraag altijd voor de zekerheid aan de verhuurder of de feestlocatie over WiFi moet beschikken voor deze optie en of je kan uploaden naar 1 social media account of meerdere accounts. Een * betekent dat er extra kosten worden gerekend.
 • Extra’s: Hier geven we aan of een fotohokje ook video’s kan maken, GIF’s kan maken of kan worden gebruikt als greenscreen fotobooth. Een * betekent dat er extra kosten worden gerekend omdat de optie buiten het standaard pakket valt.
 • Vervoer: Bij de prijs per kilometer moet je rekening houden dat de verhuurder op en neer moet rijden en dus de afstand tussen de verhuurder en feestlocatie verdubbelen. De gratis kilometers zijn ook ‘gereden kilometers’. Om je te helpen hebben we de provincie waarin de verhuurder gevestigd is opgenomen.

Om teleurstelling te voorkomen hebben we in deze tabel alleen verhuurders opgenomen die werken met vaste prijzen. Verhuurders met prijzen die afhankelijk zijn van de precieze datum (bijvoorbeeld vrijdag/zaterdag duurder dan een dinsdag) zijn daarom niet opgenomen. Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan ons overzicht van fotohokjes met gordijn / wanden.

’24 uur huur’ concept photobooths

De photobooths die je voor 24 uur huurt zijn altijd zonder begeleiding. Vanwege het ontbreken van personeelskosten kunnen de photobooths voor een langere tijd worden aangeboden. Onder de tabel staat de uitleg per kolom. Huur je de photobooth echt voor 24 uur? Ja, maar meestal worden ze voor een hele middag, avond of nacht gebruikt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je verhuurtijd al voorbij is. De prints kunnen natuurlijk wel opraken, want 24 uur huren met onbeperkt printen, zo gek zijn de verhuurders nu ook weer niet! Meer visueel ingesteld? Bekijk dan het overzicht van 24 uur photobooths.

Type:Stijl:Prijs:#Prints:Fotokader:Props:Digitaal:Vervoer:Locatie:Details:
FotopaalModern€2751,000StandaardNeeNee (+€35)Zelf ophalen30+ in NLHier
FotopaalModern€295640Op maatJaJa€0,20/km na 50 kmNoord-HollandHier
FotopaalVintage€395800Op maatJaJa€0.50/km na 50 kmGelderlandHier
SpiegelModern€495640Op maatJaJa€0,20/km na 50 kmNoord-HollandHier
FotopaalVintage€4951,000Op maatJaJaGratisGelderlandHier
FotohokjeModern€5491,000Op maatJaJaEerste 100 km gratis (vanaf Barneveld)GelderlandHier
FotopaalVintage€4391,000Op maatJaJaEerste 100 km gratis (vanaf Barneveld)GelderlandHier
FotospiegelRechthoekig€475800Op maatNeeJaGratis/€25/€50Zuid-HollandHier
FotopaalModern€4991,000Op maatJaJaEerste 100 km gratis (vanaf Barneveld)GelderlandHier
 • Type (fotopaal, fotohokje of fotospiegel): met een fotopaal of fotozuil (ook wel fotopaal, flitskist, fotobox, fotokast, flitskast, kiekjeskast, fotodoos genoemd) bedoelen we een open photobooth waar je voor gaat staan. Met een fotohokje bedoelen we een hokje dat afgesloten is met wanden of een gordijn. Een fotospiegel of mirrorbooth is een interactieve photobooth waar je van top tot teen op de foto gaat!
 • Prijs: de prijs van het standaard pakket dat de verhuurder aanbied (inclusief BTW).
 • #Prints: Hier noemen we het aantal prints dat er bij het standaard pakket inbegrepen zit. We tellen fotostrookjes van 5×15 cm. Deze komen er altijd dubbel uit: 1,000 prints betekent dus 500 verschillende prints die elk dubbel worden afgedrukt, zodat je ze kan delen of in een gastenboek kan plakken
 • Fotokader (standaard of gepersonaliseerd): Is het mogelijk om de layout van je print aan te passen, bijvoorbeeld met je merk of trouw datum er op en zijn hier kosten aan verbonden?
 • Props: zijn props inbegrepen bij de pakketprijs?
 • Digitaal: krijg je na afloop alle foto’s digitaal of moet je daar extra voor betalen?
 • Vervoer: wordt de photobooth bezorgd door de verhuurder of moet je hem zelf ophalen? In het geval van bezorging: welke transportkosten worden in rekening gebracht?
 • Locatie verhuurder: in welke provincie is de verhuurder gevestigd?

Fotopalen vergelijken

Er zijn ook fotopalen die je niet voor 24 uur huurt en die vrijwel altijd inclusief begeleiding en een all-in pakket komen en die hebben we hier beneden opgenomen. Wederom hebben we voor eerlijk vergelijken alle fotopalen zonder vaste prijs weggelaten, zodat teleurstelling over de uiteindelijke prijs (die afhankelijk is van de datum) achterwege blijft. Hier staat het complete overzicht van fotopalen en fotozuilen.

Stijl:Prijs:#Uur:Printen:Begeleiding:Social Media:Vervoer:Locatie:Details:
Neutraal€3004400Nee*-OphalenZuid-HollandHier
Neutraal€3993OnbeperktJaJaGratisNoord-HollandHier
Retro€4493OnbeperktJa-€0,30/kmZuid-HollandHier
Neutraal€3254OnbeperktJaFB + email50km gratisZuid-HollandHier
Neutraal€4254OnbeperktNee*-€0,35/km na 50kmZuid-HollandHier
Modern€3954OnbeperktNeeJa + email€0,50/km na 50kmZuid-HollandHier
Modern€3873.5OnbeperktJaEmail€0.39/km na 140kmGelderlandHier
Modern€4954OnbeperktJa-€0.35 per kmNoord-BrabantHier
Hout€3954OnbeperktJaJa + email€0.19 per kmNoord-HollandHier
Hout€4753OnbeperktJaEmail€0.21 per kmNoord-Holland / OverijsselHier
 • Prijs: Altijd inclusief BTW om goed te kunnen vergelijken.
 • Stijl: Om een indicatie te geven van het uiterlijk, zeggen we heel kort iets over de vorm, uiterlijk of soort materiaal.
 • Begeleiding: elke verhuurder zal het fotohokje bezorgen en opbouwen voor je feest en na afloop afbreken en ophalen. Niet elke verhuurder heeft standaard een medewerker die gedurende het feest het fotohokje begeleid. Dit kan meestal wel worden bijgeboekt, indien dat de voorkeur heeft.
 • Social Media: Hiermee laten we weten welke social media en email mogelijkheden er zijn per verhuurder.
 • Vervoer: Kosten van vervoer per gereden kilometer. Provincie is opgenomen om een indicatie te geven van waar de verhuurder gevestigd is.

Interactieve fotospiegels vergelijken

Interactieve fotospiegels komen in verschillende formaten voor, hoewel de rechthoekige veruit de meest populaire is. Bedenk goed wat voor type interactieve fotospiegel of magic mirrorbooth bij jouw feest past. Sommige fotospiegels bieden ook extra’s, zoals een rode loper of specifieke props, die niet in de tabel passen. Ben je visueel ingesteld? Bekijk dan ons overzicht van fotospiegels hier.

De meeste fotospiegels zijn inclusief:

 • Onbeperkt printen
 • Begeleiding
 • Gepersonaliseerd fotokader
 • Alle foto’s na afloop digitaal
Stijl:Prijs:#uur:PrintenBegeleiding:Props:Vervoer:LocatieDetails:
Rond€6504OnbeperktJaJa50km gratis/€0,35 per km (Rotterdam)Zuid-HollandHier
Rechthoek€670*4OnbeperktJaJaInclusiefGroningen, Noord-HollandHier
Rechthoek€6053OnbeperktJaNee (+€15)50km gratis/€0,50 per kmNoord-BrabantHier
Rechthoek€49524640 printsNeeJa50km gratis/€0,20 per kmNoord-HollandHier
Rechthoek€5504OnbeperktJaJa50km gratis/€0,35 per kmZuid-HollandHier
Rechthoek€4758800 printsNeeNeeGratis/€25/€50Zuid-HollandHier
Rechthoek€6004*OnbeperktJaJaInclusiefNoord-Holland, OverijsselHier
 • Stijl: De meeste interactieve fotospiegels zijn rechthoekig, maar we hebben ook een grote, glimmende ronde Selfiespiegel, de zogenaamde Beauty Mirror!!
 • Prijs: Je kan de meeste fotospiegels voor 4 uur huren, maar ook 8 uur zonder begeleiding of zelfs de gehele dag, avond of nacht (“24 uur huur”) behoort tot de mogelijkheden! Een * betekent dat de prijs een indicatie is: de daadwerkelijk prijs is afhankelijk van de datum van je feest of bruiloft.
 • Uur: De fotospiegel met een * kan je ook voor 2 uur huren (€50 goedkoper) of 3 uur huren (€50 goedkoper). Bij andere mirrorbooths kan je meestal ook een extra uur bijboeken.
 • Props: Zijn de props inbegrepen of niet? Als je wilt wat voor type props precies zijn inbegrepen, kan je het profiel lezen.
 • Vervoer: Zijn de transportkosten inbegrepen in de pakketprijs of komen deze er nog bij? We late altijd de prijs per gereden kilometer zien: dus moet de verhuurder op en neer rijden, dan moet je het aantal ilometers verdubbelen.

Overzicht van Photobooth busjes

kosten fotobusje

Hoe gaaf is dat? Een fotohokje in een vintage Volkswagen busje? Geweldig voor buitenevenementen, festivals, beurzen, of misschien de receptie van je bruiloft? Hieronder kan je de verschillende photobooth busjes eenvoudig met elkaar vergelijken. Ben je visueel ingesteld? Bekijk dan het overzicht van photobooth busjes hier.

Elk photobooth busje is altijd inclusief:

 • Onbeperkt printen
 • Gepersonaliseerd fotokader
 • Alle foto’s na afloop digitaal
Prijs:#uurBegeleiding?Vervoer?Locatie:Details:
€6753Ja50 km gratisNoord-BrabantHier
€6493Ja€0,50/kmZuid-HollandHier
€6954JaGratisFlevolandHier
€710*3Ja100 km gratisNoord-Holland, OverijsselHier
€69524NeeGratisGelderlandHier
 • Prijs: De photobooth bus met * kan je ook voor 4 uur (€760) of juist 2 uur (€675) huren
 • #uur: huurperiode. Typisch 3 of 4 uur. “24” betekent dat ongeacht de duur van je feest, je de photobooth de hele middag / avond / nacht kan gebruiken
 • Begeleiding: is er tijdens je feest wel of geen begeleiding aanwezig?
 • Vervoer: De 50 km of 100 km geld voor de afstand van verhuurder tot feestlocatie, dus zowel heen als terug.
 • Locatie: De locatie is belangrijk om een indicatie van eventuele extra vervoerskosten te krijgen
 • Details: Voor alle informatie van het desbetreffende fotobusje, boeken, een offerte aanvraag of een vraag stellen klik je op ‘hier’

Overzicht van Caravan photobooths

Nieuw zijn de caravan fotobooths met een fotografe in de caravan, of ingebouwde apparatuur. Natuurlijk kan je niet alles in een tabel stoppen, want de looks zijn minstens net zo belangrijk! Ben je visueel ingesteld? Bekijk dan het overzicht van caravan photobooths hier.

Elke pakket voor een caravan photobooth is al behoorlijk compleet en bevat in elk geval:

 • Onbeperkt printen
 • Begeleiding
 • Props
 • Gepersonaliseerd fotokader
 • Alle foto’s na afloop digitaal
#uur:Prijs:#uur:Vervoer?Locatie:Details:
4€6754€0.30 per kmZuid-HollandHier
3€450*3€0.40 per kmOverijsselHier
3€550*3€0.19/km na 45 kmNoord-HollandHier
 • Prijs: De caravan fotobooth met een * kan je langer huren voor €75 per extra uur.
 • #uur: huurperiode, exclusief opbouw en afbouw.
 • Vervoer: De 45 km gratis betreft afstand, niet gereden kilometers (heen en weer). De kilometervergoeding betreft de prijs per gereden kilometer.
 • Locatie: De locatie is belangrijk om een indicatie van eventuele extra vervoerskosten te krijgen zonder dat je een offerte aanvraag hoeft te doen.
 • Details: Voor alle informatie van de desbetreffende caravan photobooth, boeken, een offerte aanvraag of een vraag stellen klik je op ‘hier’

Photobooths zonder printer

Als je op zoek bent naar een goedkope fotobooth en de prints geen must zijn, is er behoorlijk wat keus in heel Nederland en sommige hebben nog meer leuke functies, zoals de mogelijkheid om video’s op te nemen of GIFjes te maken! Bedenk dat dit allemaal fotopalen/fotozuilen zijn: fotohokjes zonder printer zijn er niet in Nederland!

Prijs:# uur:Begeleiding:Props:Functies:Vervoer:LocatieBoeken:
€19524NeeNeeFoto, Video, GIFOphalen30+ in NLHier
€2454JaNee (+€25)Foto50km gratisZuid-HollandHier
€29524NeeNeeFoto€0,25/kmGelderlandHier
€24524NeeJaFoto, Video, GIF€0,20/km na 50 kmNoord-HollandHier
€1954NeeNee (+€25)Foto€0,50/kmNoord-BrabantHier

#uur: Aantal uur dat je de photobooth huurt, zoals je ziet kan je veel fotobooths zonder printer voor de gehele dag huren omdat er niet geprint hoeft te worden!
Begeleiding: Omdat het bedienen van een fotopaal zonder printer eenvoudig is en er weinig mis kan gaan is er meestal geen begeleiding aanwezig gedurende het feest; je krijgt natuurlijk wel instructie of wordt geholpen met de opbouw, installatie, klaarzetten en afbreken.
Props: Krijg je props meegeleverd of niet?
Functies: Met sommige fotopalen kan je niet alleen foto’s maken, maar ook video’s opnemen of zelfs GIFjes maken!
Vervoer: Bij transport moet je er rekening mee houden dat het hier gaat om gereden kilometers en de verhuurder op en neer moet (en bij booths die je huurt voor de hele dag zelfs 2x op en neer). Soms wordt de fotobooth gebracht, soms moet je hem zelf ophalen!

Vergelijk 65+ fotohokjes, fotozuilen, fotospiegels en bijzondere photobooths!
4.6 (92.5%) 16 votes
Nuttig? Deel me!