Fotokist huren? Kies uit 65+ verschillende fotokisten! Vanaf €275

Wil je een fotokist huren? Zo’n fotokist die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes die je vroeger op treinstations zag en die een zwart-wit printje uitspugen na een hoop gekke bekken? Een fotokist waar je met je hele voetbal of hockey elftal mee op de foto kan? Ga je trouwen en wil je een fotokist op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope fotokist omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van fotokisten in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende fotokisten van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een fotokist en helpen we je op weg.

Fotokist huren

Alle fotokisten van Nederland:

Fotobooth

Vintage

445
375
Actie
€225 korting!
200

Fotobooth

Fotopaal

295
399

Fotobooth

Fotopaal

379
295

Fotobooth

Fotopaal

387
Actie

Fotobooth

Vintage fotopaal

399
350

Fotobooth

Fotopaal

450

Fotobooth

Fotopaal

299
449

Fotobooth

Fotopaal [kubus]

495
375
Actie
445
499
349

Fotobooth

Fotopaal

445
299
425
325

Fotobooth

Fotopaal

450
389

Fotobooth

Fotopaal

395

Fotobooth

Fotopaal

525

Fotobooth

Fotopaal

425

Fotobooth

Fotopaal

395

Fotobooth

Fotopaal

525

Fotobooth

Fotopaal

349
475

Fotobooth

Fotopaal

395
395

Fotobooth

Fotopaal

399

Fotobooth

Fotopaal

449

Fotobooth

Fotopaal [+ GIF]

549

Fotobooth

Fotopaal

450

Fotobooth

Fotopaal

399

Fotobooth

Fotopaal

399

Fotobooth

Fotopaal

300

Fotobooth

Fotopaal

395
300

Fotobooth

Fotopaal

390

Fotobooth

Fotopaal

347
275
710
325

Fotobooth

Fotopaal

445

Fotobooth

Fotopaal

350

Fotobooth

Fotopaal

450

Fotobooth

Fotopaal

450
349

Fotobooth

Fotopaal

275
€225 korting!

Fotobooth

Fotopaal

605

Fotobooth

Fotopaal

805

Fotobooth

Fotokast

805
999

Fotobooth

Fotopaal [Kerst]

515

Kosten van een fotokist

Als je een fotokist wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van fotokisten in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 50 verhuurders van fotokisten in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een fotokist.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€300 en lopen op tot ongeveer ~€500. Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van de fotokist, en of je de fotokist standaard voor 3 of 4 of zelfs 24 uur huurt. Er zijn namelijk een aantal verschillende fotokisten beschikbaar die je voor 24 uur huurt, zonder personeel. Dat is niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de fotokist ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Niet alle fotokisten van het 24 uurs concept hebben (begrijpelijkerwijs) onbeperkt printen. Bij de meeste fotokist pakketten van 3 of 4 uur kan je wel standaard rekenen op bezorging, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden. Lees hier meer over de kosten van verschillende fotokisten.

De goedkope fotokist: onder de €300

Dit zijn de 8 goedkoopste photobooths mét printer die je op dit moment kan huren. Je bent dan voor het basis pakket minder dan €300 kwijt! Ze zijn in alle eerlijkheid niet allemaal even mooi, maar ze doen wat ze moeten doen: foto's printen en in sommige gevallen kan je er ook video's en GIF-jes mee opnemen! Zit er een addertje onder het gras? Sommige van deze photobooths moet je zelf ophalen bij een ophaallocatie, dus je moet een beetje geluk hebben met waar je feest is, maar die van €299 wordt overal in Nederland (per post) bezorgd! In Apeldoorn, Delft, Den Haag, Den Helder, Enschede, Groningen, Maastricht, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Roermond, Nijmegen, Zwolle, Sneek, Leiden, Dordrecht en Drenthe is in elk geval een photobooth in de stad om op te halen!

Zoeken naar fotokisten op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de fotokist van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de fotokisten filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een fotokist:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de fotokisten:

Hoeveel uur huur wil je de fotokist huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site.

Goedkoop een fotokist huren

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope fotokist of een budget fotokist kan je op onze site terecht door alle fotokisten – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een fotokist binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar fotokisten die je voor 24 uur huurt.

Deze fotokisten huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de fotokist. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de fotokist op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

bruiloft-huwelijk-trouwen-hawai

Voordelen en nadelen van een fotokist

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een fotokist is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een fotokist huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een fotokist

 1. Sommige fotokisten zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes: de meeste hebben wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten fotokisten te vinden!
 2. De meeste fotokisten zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een fotokist voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. fotokisten geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de fotokist open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de fotokist.

Voordelen van een fotokist

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een fotokist, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een fotozuil is dat ze typisch €100 – €150 godkoper zijn dan fotohokjes en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle fotokisten kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De fotokist kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij fotokisten kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De fotokisten zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!
 5. Met meer dan 65 verschillende fotokisten voorhanden door heel Nederland, heb je bij dit type photobooth de grootste keuze uit prijzen, uiterlijk en andere mogelijkheden!

Tips voor het huren van een fotokist

Hieronder een aantal tips voor het huren van een fotokist, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotokisten op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je fotokist vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder! Zeker de populaire verhuurders (want: handige locatie en goede prijs-kwaliteit verhouding) zijn ondanks grote voorraden fotokisten vaak uitverkocht in de weekenden van bijvoorbeeld mei, juni en september.
 • Laat je printjes in 5×15 cm formaat dubbel printen en gebruik ze als bedankje of in een gastenboek!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je fotokist staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de fotokist wilt huren: je kan fotokisten huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een fotokist ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een fotokist pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van fotokisten niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste fotokist pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de fotokist (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Props, feestartikelen, feestattributen
 • Vanwege stijgende personeelskosten is begeleiding / assistentie gedurende je feest steeds minder vaak inbegrepen bij de pakketten van 3 of 4 uur en beginnen ze meer te lijken qua inhoud op de pakketten van 24 uur. Wel kan je natuurlijk altijd bellen bij technische assistentie.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte foto’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Het aanpassen van de layout van de prints, zodat je eigen naam, datum of logo er op staat.
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een fotokist? Ja, reiskosten. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun fotokisten:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het fotokist inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn opties als GIF, greenscreen, thema props en soms social media mogelijkheden als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget fotokisten betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Personaliseren van je fotokader
 • Het na afloop digitaal ontvangen van alle gemaakte foto’s

Succes met het vinden van een fotokist!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!