Interactieve fotospiegel huren? Kies uit 25+ fotospiegels! Vanaf €399

Wil je een interactieve fotospiegel huren? Een interactieve fotospiegel is een rijzende ster in photoboothland en wordt elke jaar populairder en door meer verhuurders verhuurd. Je begint ze al regelmatig te zien op bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten, hoewel nog niet zo vaak als de meer conventionele fotohokjes en dat maakt de interactieve fotospiegels juist zo leuk. Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn interactieve fotospiegels geweldig om herinneringen vast te leggen. Een interactieve fotospiegel waar je met je hele voetbal of hockey elftal voor kan staan is dan ook een leuke toevoeging op je feest!

Ga je trouwen en wil je een interactieve fotospiegel op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope interactieve fotospiegel omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van interactieve fotospiegels en andere photobooths in Nederland op onze site staan: meer dan 25 verschillende interactieve fotospiegels en 250+ andere photobooths van meer dan 50 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een interactieve fotospiegel en helpen we je op weg. Lees hier hoe een interactieve fotospiegel precies werkt.

interactieve fotospiegel huren

Voorbeelden van interactieve fotospiegels

Kosten van een interactieve fotospiegel

Als je een interactieve fotospiegel wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van interactieve fotospiegels in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 50 verhuurders van interactieve fotospiegels en andere photobooths in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een interactieve fotospiegel.

De prijzen hiervoor beginnen (met een uitzondering: namelijk slechts €200 voor een handspiegel met een beperkt aantal printjes, die je zelf zal moeten ophalen. De grotere, rechthoekige interactieve fotospiegels beginnen met €475 tot ongeveer €600. Interactieve fotospiegels zijn dus zeker niet de goedkoopste optie als je een fotohokje wilt huren! De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Onbeperkt printen of niet
 • Inclusief begeleiding of niet
 • 3, 4, 8 of 24 uur huren
 • Inclusief props of exclusief props
 • Inclusief of exclusief reiskosten

Als je de interactieve fotospiegel huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook heb je geen pottekijkers. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer de interactieve fotospiegel wordt gebracht en weer wordt opgehaald. Bij sommige verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende interactieve fotospiegels.

Zoeken naar interactieve fotospiegels op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de interactieve fotospiegel van je dromen of budget 🙂 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de interactieve fotospiegel filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een interactieve fotospiegel:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de interactieve fotospiegel:

Hoeveel uur huur wil je de interactieve fotospiegel huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we ook een aparte site.

Goedkoop een interactieve fotospiegel huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope interactieve fotospiegel of een budget interactieve fotospiegel kan je op onze site terecht door alle interactieve fotospiegels – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een interactieve fotospiegel binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar interactieve fotospiegels die je voor 24 uur huurt, waarvoor je minder dan €500 kwijt bent.

Deze interactieve fotospiegels huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de interactieve fotospiegel. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de interactieve fotospiegel op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een interactieve fotospiegel

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een interactieve fotospiegel is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een interactieve fotospiegel huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een interactieve fotospiegel

 1. De interactieve fotospiegel is een nieuw type photobooth en daar betaal je een premium prijs voor Er zijn nog niet zoveel verhuurders die hem verhuren en daardoor is hij typisch net zo duur als een gesloten fotohokje met wanden of een gordijntje. De fotopalen en fotozuilen zijn wat dat betreft scherper geprijsd en bieden wellicht uitkomst als je een beperkter budget hebt.
 2. De meeste interactieve fotospiegels zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een interactieve fotospiegel voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De interactieve fotospiegels geven minder ruimte om te bestickeren, voornamelijk de twee zijkanten en de achterkant, hoewel deze ook vaak tegen een muur staat.
 3. Doordat de interactieve fotospiegel open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de interactieve fotospiegel.
 4. Let op: niet elke interactieve fotospiegel zal de begane grond kunnen verlaten zonder een lift! Dus heeft je feestlocatie enkel een trap, vraag dan voor de zekerheid na bij de interactieve fotospiegel verhuurder wat mogelijk is!

Voordelen van een interactieve fotospiegel

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een interactieve fotospiegel, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een interactieve fotospiegel is dat ze pas sinds kort in de markt zijn geintroduceerd. Dus als je na 3 bruiloften of personeelsfeesten met een phobooth een beetje ‘fotohokjesmoe’ bent, dan is een interactieve fotospiegel een leuke afwisseling.
 2. Bij interactieve fotospiegels kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele avond (8 uur huur) of zelfs de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 3. De interactieve fotospiegels zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!
 4. Omdat de meeste interactieve fotospiegels tot aan de grond reiken, zijn de fotospiegels ook uitermate geschikt om kinderen, senioren in een rolstoel of gehandicapte gasten in een rolstoel mee op de foto te zetten. Geen geworm in een hokje of op je tenen moeten staan om op de foto te komen, iedereen komt er van top tot teen op!

Tips voor het huren van een interactieve fotospiegel (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een interactieve fotospiegel, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en interactieve fotospiegels op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je interactieve fotospiegel vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je interactieve fotospiegel staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de interactieve fotospiegel wilt huren: je kan interactieve fotospiegels huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een interactieve fotospiegel ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).
 • Zoek een verhuurder uit die in de buurt zit om op reiskosten te besparen!
 • Denk goed na of je begeleiding nodig hebt. Als je begeleiding kan missen, kan je (net) onder de €500 een interactieve fotospiegel huren!

Waar bestaat een interactieve fotospiegel pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van interactieve fotospiegels niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste interactieve fotospiegel pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4, 8 of 24 uur huur van de interactieve fotospiegel (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Onbeperkt printen (behalve bij de budget interactieve fotospiegels)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is meestal  inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de budget / goedkope interactieve fotospiegels.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een interactieve fotospiegel? Props zitten ook niet altijd bij interactieve fotospiegels. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun interactieve fotospiegels:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder, maar komt niet vaak voor bij
 2. Reiskosten in heel Nederland zijn standaard bij de prijs van het interactieve fotospiegel inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden, en een rode loper met glimmende paaltjes voor de ‘VIP uitstraling’ als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget interactieve fotospiegels betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Aangepast, persoonlijk fotokader

Succes met het vinden van een interactieve fotospiegel!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!