Mobiel fotohokje huren? Kies uit 25+ verschillende mobiele fotohokjes! Vanaf €395

Wil je een mobiel fotohokje huren? Zo’n mobiel fotohokje dat je je (vroeger) op de treinstations zag en die een zwart-wit printje uitspuugde? Een mobiel fotohokje met wanden of met een gezellig gordijntje? Ga je trouwen en wil je een mobiel fotohokje op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of organiseer je een personeelsfeest, verjaardag, jubileum of ander feest? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van mobiele fotohokjes in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende mobiele fotohokjes van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een mobiel fotohokje en helpen we je op weg.

Alle mobiele fotohokjes van Nederland:

477
Actie
550

Fotohokje

Fotohokje

475

Fotohokje

Feest fotohokje

549

Fotohokje

Fotohokje

487
425
395
Actie

Fotohokje

Fotohokje

599
545
450
589
425
499
1,199

Fotohokje

Fotohokje Almere

545
886
999
549

Kosten van een mobiel fotohokje

Als je een mobiel fotohokje wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van mobiele fotohokjes in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 100 verhuurders in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor een mobiel fotohokje.

De prijzen voor mobiele fotohokjes beginnen bij ~€400 en lopen op tot ongeveer ~€600 voor een feest of bruiloft. Voor zakelijke opdrachten kunnen de kosten oplopen tot duizenden Euro’s (denk aan volledige branding van het fotohokje, een betaalsysteem, AVG en GDPR compliance en andere mogelijkheden). De kosten zijn onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van het mobiele fotohokje, en of je het mobiele fotohokje standaard voor 3 of 4 uur huurt. Bij veruit de meeste pakketten kan je wel standaard rekenen op begeleiding, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden. Lees hier meer over de kosten van verschillende mobiele fotohokjes.

Zoeken naar mobiele fotohokjes op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de mobiele fotohokje van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de mobiele fotohokjes filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout
 4. Opblaasbaar.

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een mobiel fotohokje:

Hoeveel uur heb je het mobiele fotohokje nodig?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site voor het huren van mobiele fotohokjes in België.

Goedkoop mobiel fotohokje huren

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkoop mobiel fotohokje of een budget mobiel fotohokje kan je op onze site terecht door alle mobiele fotohokjes – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een mobiel fotohokje binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar mobiele fotohokjes die je voor 24 uur huurt.

Deze huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van het mobiele fotohokje. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je het mobiele fotohokje op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest!

Voordelen en nadelen van een mobiel fotohokje

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een mobiel fotohokje is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een mobiel fotohokje huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Voordelen van een mobiel fotohokje

 1. Mobiele fotohokjes zien er nu eenmaal leuker uit dan de fotopalen of fotozuilen: ze hebben meer ‘looks’ en karakter, meer uitstraling en ze vallen meer op
 2. Mobiele fotohokjes zijn beter te ‘customizen’. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een mobiel fotohokje voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. Mobiele fotohokjes geven meer ruimte om te bestickeren, ze hebben altijd een achtergrond (wand) of een gordijn
 3. Doordat het mobiel fotohokje meer afgesloten is van het feest je ook de meer verlegen mensen over de streep kan trekken, die wellicht niet in het openbaar gekke bekken willen trekken
 4. Niet onbelangerijk: de belichting is beter te regelen.

Nadelen van een mobiel fotohokje

Natuurlijk kleven er ook een paar nadelen aan een mobiel fotohokje, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een nadeel van een mobiel fotohokje is dat ze typisch €100 – €150 duurder zijn dan fotopalen en je daarom met een ruimer budget zal moeten rekenen wil je een echt mobiel fotohokje op je bruiloft of feest.
 2. Mobiele fotohokjes kunnen niet altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is erg lastig, dus een kleine lift is meestal noodzakelijk, ook al worden de meeste mobiele fotohokjes opgebouwd uit een aantal losse onderdelen.
 3. Mobiele fotohokjes komen vrijwel altijd met begeleiding, waardoor je ze typisch voor 3 of 4 uur huurt en niet voor een hele dag. Er is dus altijd iemand bij het mobiele fotohokjes aanwezig en dat kan natuurlijk ook een voordeel zijn.
 4. Hoewel de mobiele fotohokjes met een gordijn flexibeler zijn qua aantal mensen dat op de foto past, zal het toch lastiger dan met een fotopaal zijn om met je hele elftal tegelijk het mobiel fotohokje in te kruipen en op de foto te gaan.

Tips voor het huren van een mobiel fotohokje

Hieronder een aantal tips voor het huren van een mobiel fotohokje, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van mobiele fotohokjes op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je mobiele fotohokje vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Laat je printjes in 5×15 cm formaat dubbel printen en gebruik ze als bedankje of in een gastenboek!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je mobiele fotohokje staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je het fotohokje wilt huren: je kan een enkel mobiel fotohokje huren voor 24 uur, maar de meeste pakketten zijn voor 3 of 4 uur en voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is dat ook ruim voldoende tot ~200 gasten.

Waar bestaat een mobiel fotohokje pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van mobiele fotohokjes niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste mobiele fotohokjes pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3 of 4 uur huur van het mobiel fotohokje (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Props, feestartikelen, feestattributen
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen
 • Na afloop krijg je alle gemaakte foto’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Het aanpassen van de layout van de prints, zodat je eigen naam, datum of logo er op staat.
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een mobiel fotohokje? Ja, reiskosten. Verhuurders doen meestal 1 van deze 3 opties bij het aanbieden van hun mobiele fotohokjes:

 1. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het mobiele fotohokje inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 2. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 3. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn opties als GIF, greenscreen, thema props en soms social media mogelijkheden als extra’s bij te boeken. Succes met het vinden van een mobiel fotohokje!

Succes met het vinden van een mobiel fotohokje!

mobiel fotohokje huren

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!