Feest? Evenement? Dit zijn dé photobooth trends voor 2024!

Als je bezig bent met het organiseren van je bruiloft of een ander feest of (zakelijk) evenement ben je niet de eerste met het idee om een photobooth te huren. Sterker nog, fotohokjes, fotospiegels, videogastenboeken, audiogastenboeken en alle andere soorten photobooths zoals de 360 graden videobooth (“360 spinner booth”) worden elk jaar populairder.

Een photobooth verhoogt de feestvreugde, de printjes zijn een leuk bedankje en souvenirtje voor je gasten of bezoekersen ze kunnen je gastenboek opvrolijken. Maar hoe voorkom je dat je dezelfde photobooth huurt als laatst op je personeelsfeest of de bruiloft van je beste vriend(in)? Met deze trends zorg je er voor dat het fotohokje op jouw bruiloft net even anders is!

De grootste trend van 2024: de 360 graden video booth (“360 video spinner”)!

Hier zetten wij persoonlijk ons geld op in: er zijn zoveel nieuwe bedrijven die de 360° in verschillende configuraties aanbieden en de filmpjes zijn zo gaaf en sluiten zo perfect aan bij wat mensen (willen) posten op social media zoals TikTok en Instagram, dat wij de 360 spinner booth in 2024 meteorisch in populariteit zien toenemen. Hij zal in 2024 wellicht zelfs de fotospiegel voorbijstreven in populariteit, De 360 graden photobooth (of eigenlijk: videobooth) is ook hard op weg om de originele, traditionele (gesloten) fotohokjes in populariteit voorbij te streven. (fotopalen blijven het populairst ivm budget). Die populariteit betekent meer aanbod, meer beschikbaarheid en vanwege de hogere concurrentie dus ook lagere prijzen voor een 360 video in 2024 in vergelijking met 2021 of 2022, toen een 360 video echt een ‘novelty’ was.

399

360 video spinner

360 video Noord-Brabant

665

360 video spinner

360 video Leiden [5 uur]

499

Dit is een selectie van onze meest populaire 360 graden video spinners, alle 360 videobooth die je kan huren staan hier.

Het opblaasbare fotohokje: past bij elke bruiloft

Eerst was er 1. Toen waren er 2. En nu zijn er opeens al 10 opblaasbare photobooths in Nederland te huur! En dat is ook niet zo gek, want het opblaasbare fotohokje is weer eens iets anders dan een houten fotohokje. Dankzij de ingebouwde LED verlichting kan het witte hokje elke gewenste kleur krijgen, zodat hij perfect past bij het kleurenthema van jouw bruiloft! De verhuurders hebben allemaal een eigen insteek en zitten verspreid door Nederland, dus waarschijnlijk ook bij jouw (trouw)locatie in de buurt!

Fotospiegels: spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

We zagen ze al eerder, maar ze zijn al duidelijk doorgebroken in 2023 en worden nog steeds populairder anno 2024: de interactieve fotospiegel of magic mirrorbooth. Rechthoekig of rond en met een moderne of vintage lijst zijn de fotospiegels inmiddels een graag geziene gast op bruiloften en ideaal voor bruidsparen die al genoeg standaard photobooths op andere bruiloften voorbij hebben zien komen.

De fotospiegel maakt net als een fotohokje foto’s en print ze uit, maar geeft je ook aanwijzingen en instructies, zodat je foto’s nog leuker worden. Doordat de spiegel zo groot is, komt jong en oud van top tot teen op de foto en is deze photobooth ook handig voor gasten in een rolstoel. Met een rode loper en paaltjes als je het helemaal ‘af’ wilt maken. Daarnaast zijn de fotospiegels in 2024 ook in verschillende formaten en vormen beschikbaar, naast de zwaarlijvige rechthoekige, heb je nu ook de ronde “beautyspiegel”, de smalle vintage fotospiegel

450
Actie

Dit is een selectie van onze meest populaire interactieve fotospiegels, alle magic mirrorbooths en selfiespiegels staan hier.

fotospiegel huren fotobooth mirror  

De GIF Booth: viral op social media

Een GIF-booth maakt snel achter elkaar een paar foto’s en laat die snel achter elkaar zien, zodat je de illusie van bewegend beeld krijgt. GIF’s bestaan al zo’n beetje sinds de start van computers en internet, maar worden juist nu, in 2024, populair in photobooths. Waarom? Omdat je de GIF-jes supereenvoudig kan delen op social media, zoals Facebook en Twitter. Als je iets online wil zeggen zonder dat mensen het lezen gebruik je tekst; iedereen scrolled door foto’s heen, maar video en GIF’s zijn de manier om de oogballen van je online vriendenkring heel kort te laten rusten op je geposte berichtje.

GIF photobooth picture

Dit is een selectie van onze meest populaire GIF booths, alle GIF photobooths staan hier.

Geweldig voor buitenevenementen: alles op wielen

Ha je in de zomer trouwen en heb je je receptie of feest in de buitenlucht? Als je de mogelijkheid hebt om een fotohokje in een caravan of vintage Volkswagen busje te huren, dan weet je zeker dat je veel bekijks trekt en hele leuke foto’s in je gastenboek kan verzamelen voor in je gastenboek! Er zijn geen fotohokjes met meer uitstraling en looks dan de fotohokjes op wielen! Ze zijn dan ook naast bruiloften graag geziene gasten op beurzen, festivals en andere (buitenlucht) evenementen. Er zijn al verschillende verhuurders van VW fotobusjes met jarenlange ervaring, maar wij merken dat nu ook de caravan photobooths sterk in opkomst zijn!

Busje / Caravan / Tuktuk

Photobooth bus

749

Busje / Caravan / Tuktuk

Vespa fotobooth [tuk-tuk]

675

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan fotohokje [2 uitvoeringen]

650

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [roze]

600

Dit is een selectie van onze meest populaire photobooths op wielen, alle Volkswagen, caravan & TukTuk photobooths staan hier.

De leukste photobooth accessoires voor 2024!

De perfecte photobooth accessoire: XL lichtletters

Lichtletters worden steeds populairder: ze hebben meestal een afstandbediening en LED verlichting, waardoor je ze alle kleuren kan geven, zodat het perfect bij het thema en de stijl van je trouwfeest past! Popualire lichtletter woorden zijn oi.a. YES I DO, MR&MRS, LOVE en LIEFDE of jullie  initialen met een hartje of een ‘&’-teken er tussen.

Dit is een selectie van onze meest populaire XL licht letters, alle (LED) lichtletters staan hier.

Onze glazen bol: welke fotobooth trends starten in 2024 en 2025?

Verhuurders zijn continu aan het nadenken over nieuwe innovaties en nieuwe soorten photobooths worden elk jaar weer geintroduceerd. Wat verwachten wij nog in 2024 te zien als we naar de innovaties in andere photobooth landen zoals de UK, Verenigde Staten en Japan kijken? Wij doen 3 voorspellingen:

Voorspelling 1: de AI revolutie zorgt voor digitale filters & achtergrond in je photobooth!

De props en feestartikelen die de verhuurder vaak mee neemt verhogen de feestvreugde, maar met digitale props die door software aan je foto of gezicht worden toegevoegd zijn de mogelijkheden pas echt eindeloos. Denk aan Snapchat, en dan printen maar! Een hondenneus en flaporen die digitaal aan je gezicht worden toegevoegd of tekstballonnetjes met persoonlijke teksten die 100% passen bij jouw feest gaan we vast en zeker bij meer verhuurders zien!

Voorspelling 2: je gezicht automatisch gephotoshopped met de AI revolutie

Ook deze optie gaat in 2024 in Nederland geintroduceerd worden, want in het buitenland heb ik het al gezien. Met Artificial intelligence wordt je achtergrond en gezicht aangepast. Afgekeken van alle AI apps zoals ChatGPT die je gezicht kunnen vervormen en bijvoorbeeld mooier en egaler maken, zullen er ook photobooths zijn die deze AI software inzetten om je gezicht te veranderen! De hele Kardashian familie is er wild van!

Voorspelling 3: de ‘bullet-time’ photobooth

Na de 360 videobooth is de volgende innovatie die al bestaat, maar nog niet veel gezien is in Nederland de 3D GIF photobooth, die een GIFje maakt van je met behulp van een hele rits camera’s. Bullet-time ken je wellicht van de Matrix films: super slow motion beelden, waarbij de camera om een persoon heen draait, zodat je hem of haar van verschillende kanten kan zien! De foto’s worden (vrijwel) tegelijkertijd gemaakt door een hele rits camera’s en vervolgens door software tot een GIF filmpje verwerkt. Deze photobooth is inmiddels al operationeel in Nederland en staat nu ook op Photobooths-huren.nl! Hoewel hij nu nog vrij prijzig is, verwachten we dat de prijs naar beneden gaat zodra meerdere verhuurders de ‘Matrix photobooth’ in hun assortiment opnemen. Nog even geduld dus!

Photobooths-huren.nl is hét platform voor verhuur van photobooths in Nederland en België. Photobooths-huren.nl is opgericht door Mark en Irene Reijman in 2016 en heeft met 150+ verhuurders en 250+ unieke photobooths het grootste aanbod van de Benelux. Voor advies & vragen: info@photobooths-huren.nl of WhatsApp op +316 12 75 09 76.

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!