Tips bij het boeken van een artiest voor je bruiloft

Jouw aanstaande is op zijn knieën gegaan en nu is het zover, jullie gaan trouwen! Hier komt natuurlijk wel wat meer bij kijken dan alleen het smoorverliefd met jouw droomman rond flaneren in de mooiste sprookjesjurk ooit. Laten we wel wezen, de voorbereiding is het halve werk. Om jullie dag écht onvergetelijk te maken kan live muziek natuurlijk niet ontbreken! Hier vind je daarom wat handige tips voor het gemakkelijk en eenvoudig vinden en boeken van de ultieme droomartiest voor jullie bruiloft.

Waar zijn jij en je aanstaande naar op zoek?

Artiesten en muziekgenres zijn er in alle soorten en maten. Het is daarom handig om na te gaan of jullie een beetje van dezelfde soort muziek houden en hetzelfde idee voor ogen hebben qua muzikaal spektakel. Zijn jullie eensgezind? Mooi, dan is het beeld snel geschetst. Lopen jullie muzikale voorkeuren finaal uiteen? Dan is er vast een nummer dat in jullie liefdesloopbaan een speciaal plekje in het hart  veroverd heeft, een nummer dat qua tekst precies de spijker op zijn kop slaat, of een nummer waar jullie samen een onvergetelijke herinnering aan hebben. Willen jullie het muzikaal gezien echt heel persoonlijk maken? Dan zou je ook nog kunnen nadenken om een liedje op maat te laten schrijven door een singer-songwriter.

Hoeveel gasten verwachten jullie?

Net zoals je locatie, catering, aankleding en type photobooth stel je eigenlijk alles af op je hoeveelheid gasten. Vieren jullie het groots of kleinschalig? Het aantal aanwezige kan een goede richtlijn zijn voor de muziek keuze. Voor 12 aanwezigen zet je niet zo snel een 11 koppige band neer en voor 300 man juist niet zo snel een onversterkt, akoestisch zangduo.

Is er al techniek aanwezig op jullie bruiloftslocatie?

Het is slim om bij de locatie te checken of het is toegestaan om een artiest versterkt te laten spelen. Is er al techniek aanwezig op de locatie of hebben jullie naast de artiest ook geluidstechniek nodig?

Wat is jullie budget?

Welk budget hebben jullie in gedachte voor een artiest? Prijzen voor artiesten lopen uiteen van 100 tot 2000 euro. Het verschil zit hem meestal in de grootte van de bezetting. Voor een band van 11 man betaal je doorgaans meer dan voor enkel een zangeres.

Waar vind ik mijn artiest?

En zoeken maar! Op het boekingsplatform voor live muziek www.plugify.nl staan meer dan 1,300 artiesten. Je kan er gemakkelijk op het type, genre en de prijsklasse van de artiesten filteren om jullie droomartiest te vinden. Daarnaast kan je aanvinken of je de artiest met of zonder techniek erbij wilt boeken. Het leuke is, je staat via het berichtensysteem direct in contact met de artiest zelf. Je kan geheel vrijblijvend aanvragen indienen voor meerdere artiesten, de artiest(en) komen dan binnen 24 uur bij je terug of ze beschikbaar zijn. Als je er samen met de artiest uit bent en alle details hebt besproken maakt de artiest een offerte voor jullie die je online kan accepteren en betalen via iDeal of overboeking (met factuur). Vervolgens ontvang je de boekingsbevestiging en klaar zijn jullie!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!