Videobooth huren? Kies uit 20+ verschillende videobooths! Vanaf €159

Wil je een videobooth huren? Zo’n videobooth die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn videobooths geweldig om herinneringen vast te leggen. Een videobooth waar je met je hele voetbal of hockey elftal een videoboodschap kan achterlaten is een leuke toevoeging op elk feest Ga je trouwen en wil je een videobooth op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope videobooth omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert?

Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van videobooths en fotopalen in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende videobooths en fotopalen van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een videobooth en helpen we je op weg.

Alle videobooths van Nederland:

295
425
Actie

Video

Videopaal

239
Actie
€225 korting!
Actie

Video

Videopaal

195
300
325
€225 korting!
225

Digitaal (zonder prints)

Ophalen in Assen, Drenthe [foto]

175

Digitaal (zonder prints)

Regio Amsterdam [foto, video & GIF]

395

Video

Videopaal

199

Video

Videopaal

195
Actie!

Video

Videopaal

195

Video

Videopaal

175

2 soorten videobooths: met en zonder prints.

Feitelijk zijn er twee soorten videobooths: met print functie en zonder print functie. Het is bij sommige videobooths sowieso al mogelijk om ook foto’s te maken, maar sommige verhuurders bieden ook de mogelijkheid om er een printer bij te huren en de foto’s direct af te laten drukken. De videobooth is dan eigenlijk een 2 in 1 photo & videobooth. Vanwege de printer – en printpapier en inkt – hangt daar echter wel een hoger prijskaartje aan: voor een videobooths die ook foto’s kan printen ben je al snel €300 tot €400 euro kwijt in plaats van onder de €200. Mijn persoonlijke advies is om goed na te denken waarvoor je de video / foto-booth wilt inzetten: is dat voor video’s (bijvoorbeeld op een bruiloft of om dankwoorden bij een afscheid of pensionering op te slaan of feedback van (mogelijke) klanten te verzamelen) dan zou ik je gasten of bezoekers niet afleiden met een foto mogelijkheid en gewoon een relatief simpele videobooth huren.

Is het voor een bruiloft en zie je ook meerwaarde in de foto’s, misschien later op de avond, dan kan je een ‘2 in 1’ photo&videobooth overwegen. Maar zelfs in dat geval moet je bedenken dat je door de combinatie wel wat inlevert; de meeste videobooths hebben niet de beste camera voor foto’s, en je hebt dan veel minder keus dan als je enkel een fotobooth met printer zoekt. Als we het hieronder over de kosten van videobooths hebben, bedoelen we een videobooths zonder prints.

Kosten van een videobooth

Als je een videobooth wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van videobooths in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 20 verhuurders van videobooths en fotopalen in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een videobooth.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€200 (rond de €175 en €195 euro voor zelf ophalen bij de verhuurder van een eenvoudige videobooth) en lopen op tot ongeveer ~€400 of €500 als je de videobooth in een hokje wilt voor 100% privacy. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Enkel video of ook foto’s maken
 • Enkel foto’s maken of ook printen
 • Hoe lang huur je de videobooth?
 • Komt de videobooth met begeleiding?
 • Komt de videobooth met props?
 • Huur je de videobooth voor 3 of 4 uur, of voor de hele dag?

Als je de videobooth huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de videobooth ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende videobooths.

Zoeken naar videobooths op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de videobooth van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de videobooths filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Je kan kiezen tussen zelf ophalen (dit zijn de goedkoopste versies) of inclusief transport, de kosten hiervoor zijn soms een vast bedrag en worden soms berekend op basis van je daadwerkelijke feestlocatie. Kies voor een videobooth:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de videobooth:

Hoeveel uur huur wil je de videobooth huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site. met een categorie voor het huren van een videobooth in België.

Goedkoop een videobooth huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope videobooth of een budget videobooth kan je op onze site terecht door alle videobooths – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een videobooth binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar videobooths die je voor 24 uur huurt.

Deze videobooths huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de videobooth. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de videobooth op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een videobooth

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een videobooth is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een videobooth huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een videobooth

 1. Sommige videobooths zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes of houten fotopalen: de goedkopere hebben soms wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten videobooths te vinden die ook als fotohokje dienst kunnen doen!
 2. De meeste videobooths zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een videobooth voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De videobooths geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de videobooth open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de videobooth.

Voordelen van een videobooth

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een videobooth, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een videobooth is dat ze typisch een stuk goedkoper zijn dan photobooths met printer en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle videobooths kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De videobooth kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij videobooths kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De videobooths zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een videobooth (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een videobooth, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en videobooths op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je videobooth vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Veel videobooths komen met een microfoon, zodat de geluidskwaliteit beter is, maar bedenk alsnog dat het beter is voor de verstaanbaarheid van de videoboodschappen
 • Wil je props op de video’s? Niet alle videobooths komen automatisch met props. Let hier goed op, of zorg voor je eigen props, die persoonlijke betekenis hebben voor jouw trouwfeest, verjaardag etc.
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je videobooth staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de videobooth wilt huren: je kan videobooths huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een videobooth ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een videobooth pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van videobooths niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste videobooth pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de videobooth (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de ‘pure’ videobooths.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een videobooth? Props zitten niet altijd bij videobooths, omdat dit meestal meer bij fotopalen hoort. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun videobooths:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nederland zijn standaard bij de prijs van het videobooth inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden en begeleiding als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget videobooths betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Begeleiding

Succes met het vinden van een videobooth!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!