Wenspaal huren? Kies uit 30+ verschillende wenspalen! Vanaf €139

Wil je een wenspaal huren? Zo’n wenspaal die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn wenspalen geweldig om herinneringen vast te leggen. Een wenspaal waar je met je hele voetbal of hockey elftal een videoboodschap kan achterlaten is een leuke toevoeging op elk feest Ga je trouwen en wil je een wenspaal op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope wenspaal omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van wenspalen en fotopalen in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende wenspalen en fotopalen van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een wenspaal en helpen we je op weg.

Voorbeelden van wenspalen

Kosten van een wenspaal

Als je een wenspaal wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van wenspalen in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 50 verhuurders van wenspalen en fotopalen in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een wenspaal.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€200 (rond de €175 en €195 euro voor zelf ophalen bij de verhuurder van een eenvoudige wenspaal) en lopen op tot ongeveer ~€500 voor een fotohokje dat niet alleen video’s kan opnemen, maar ook foto’s kan maken én printen. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Enkel video of ook foto’s maken
 • Enkel foto’s maken of ook printen
 • Hoe lang huur je de wenspaal?
 • Komt de wenspaal met begeleiding?
 • Komt de wenspaal met props?
 • Huur je de wenspaal voor 3 of 4 uur, of voor de hele dag?

Als je de wenspaal huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de wenspaal ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende wenspalen.

Zoeken naar wenspalen op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de wenspaal van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de wenspalen filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een wenspaal:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de wenspaal:

Hoeveel uur huur wil je de wenspaal huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site.

Goedkoop een wenspaal huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope wenspaal of een budget wenspaal kan je op onze site terecht door alle wenspalen – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een wenspaal binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar wenspalen die je voor 24 uur huurt.

Deze wenspalen huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de wenspaal. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de wenspaal op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een wenspaal

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een wenspaal is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een wenspaal huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een wenspaal

 1. Sommige wenspalen zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes of houten fotopalen: de goedkopere hebben soms wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten wenspalen te vinden die ook als fotohokje dienst kunnen doen!
 2. De meeste wenspalen zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een wenspaal voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De wenspalen geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de wenspaal open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de wenspaal.

Voordelen van een wenspaal

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een wenspaal, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een wenspaal is dat ze typisch een stuk goedkoper zijn dan fotohokjes en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle wenspalen kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De wenspaal kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij wenspalen kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De wenspalen zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een wenspaal (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een wenspaal, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en wenspalen op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je wenspaal vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Veel wenspalen komen met een microfoon, zodat de geluidskwaliteit beter is, maar bedenk alsnog dat het beter is voor de verstaanbaarheid van de videoboodschappen
 • Wil je props op de video’s? Niet alle wenspalen komen automatisch met props. Let hier goed op, of zorg voor je eigen props, die persoonlijke betekenis hebben voor jouw trouwfeest, verjaardag etc.
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je wenspaal staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de wenspaal wilt huren: je kan wenspalen huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een wenspaal ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een wenspaal pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van wenspalen niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste wenspaal pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de wenspaal (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de ‘pure’ wenspalen.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een wenspaal? Props zitten niet altijd bij wenspalen, omdat dit meestal meer bij fotopalen hoort. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun wenspalen:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het wenspaal inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden en begeleiding als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget wenspalen betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Begeleiding

Succes met het vinden van een wenspaal!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!