De complete gids om een GIF photobooth te huren

Welkom op Photobooths-huren.nl, de grootste vergelijkingssite voor (GIF) photobooths van Nederland! Of je nu een GIF photobooth zoekt voor op je bruiloft, festival of een zakelijk evenement, zoals een productlancering, promotie, beurs, festival, sportdag of open dag is, wij hebben een geschikte GIF booth voor je!

GIF photobooth picture

Nu Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat vol staan met GIF-jes, is de GIF photobooth aan een opmars begonnen! Want nu je GIF-jes (of Boomerangs) kan uploaden naar je favoriete social media kanaal, is het extra leuk om voor een GIF photobooth te staan. GIF photobooths worden dan ook veelvuldig ingezet bij marketing evenementen, waarbij merken hopen dat hun promotie, actie of merk 'viral' gaat doordat alle GIFjes met een merk in de lay-out veelvuldig worden gedeel dop social media en zo een groot bereik krijgen.

Je hebt vast een aantal vragen! Wat kost een GIF photobooth? Kan ik beter een GIF photobooth huren met of zonder begeleiding? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de verhuurders van de verschillende GIF photobooths? Wat zijn de grootste verschillen tussen GIF photobooths en andere soorten photobooths, zoals fotohokjes, fotopalen en fotospiegels? Waar moet ik op letten bij het huren van een GIF booth? Zijn er ook goedkope GIF photobooths te huur? Zijn er ook GIF photobooths die ook 'gewone' foto's kunnen maken te huur? Wat zijn de grootste voordelen en nadelen van GIF photobooths? Wij hopen je antwoord te geven op deze en andere vragen, zodat je de GIF photobooth kan huren die het best bij jouw wensen, locatie en budget past!

Wat is een GIF photobooth?

Een GIF photobooth maakt snel achter elkaar een aantal foto's, waarin je net de tijd hebt om een klein beetje te bewegen of een andere gekke bek te trekken. De foto's worden vervolgens door de computer achter elkaar gezet en snel afgespeeld in een oneindige 'loop'. Hierdoor ontstaat de illusie van bewegend beeld, net zoals een seconde uit een film eigenlijk bestaat uit tientallen foto's die heel snel achter elkaar worden afgespeeld. De GIF heet een 'Boomerang' als de gemaakte foto's niet in een oneindige cirkel worden afgespeeld maar van begin tot eind en dan van eind tot begin weer terug worden afgespeeld (je springt in het zwembad en dan wordt er opeens teruggespoeld en spring je achterwaarts weer op de kant).

Er zijn twee verschillende soorten GIF photobooths: de booths die enkel GIF's maken en de '2-in-1' of zelfs '3-in-1' booths die naast GIF's ook foto's kunnen maken en / of video's kunnen opnemen. GIF booths vind je daarnaast terug in alle vormen en maten en prijzen: op een paal of zuil, of als een hokje. Soms is de mogelijkheid om GIF-jes te maken een extra optie bovenop je bestaande foto-pakket en soms is GIF-jes maken het het enige dat de photobooth kan.

Hoe werkt een GIF booth?

De werking van een GIF photobooth is heel simpel:
 1. Je staat voor de GIF photobooth of zit in het hokje
 2. Je drukt op de startknop en een stuk of 5 foto's worden snel achter elkaar gemaakt
 3. De software maakt van alle foto's een GIF-filmpje
 4. Je kan vervolgens het GIF filmpje naar jezelf toegemailed of ge-sms't krijgen of direct op social media zetten

Wat kost een GIF photobooth huren?

Je wilt natuurlijk weten wat een GIF photobooth ongeveer kost. Het goede nieuws is dat GIF photobooths zo'n beetje de meest goedkope photobooths kunnen zijn. Sterker nog voor €195 kan je al een GIF photobooth huren, die ook nog eens foto's kan maken (maar niet printen) en video's kan opnemen. De goedkoopste GIF photobooths kosten rond de €200, maar dan moet je wel in de buurt van de verhuurder wonen of de GIF-booth zelf ophalen. Toch heb je onder de €200 eigenlijk al best veel opties. Voor rond de €350 heb je een GIF photobooth die er wat 'knapper' uit ziet en wordt de GIF photobooth ook bezorgd (afhankelijk van je locatie). De meeste pakketten voor een GIF photobooth zijn inclusief de volgende zaken:

 • Geen begeleiding tijdens je feest
 • Fotoprops zitten er meestal niet bij
 • Een gepersonaliseerd kader om je GIF-je heen, bijvoorbeeld met een datum of naam er op
 • Onbeperkt GIF-jes maken en versturen
 • Na afloop alle GIF-jes digitaal ontvangen
Als extra opties moet je denken aan transport (bezorging), props (als het GIFbooth pakket deze er niet standaard bij geeft), achtergrond schermen   of begeleiding. De prijzen van alle GIF photobooths op Photobooths-huren.nl zijn al inclusief BTW.

Wat zijn de verschillen tussen de GIF photobooths?

 1. GIF of GIF & Foto (& Video)? Sommige GIF photobooths zijn speciaal voor dat doel ontworpen en gemaakt: GIF-jes maken. Andere photobooths zijn veelzijdiger (meestal daarmee ook duurder) en kunnen naast GIF-jes ook foto's maken of zelfs videoboodschappen opnemen. Je eerste keuze is dus of je enkel GIF's wilt of ook foto's wilt maken (en printen?). Bedenk dat schakelen tussen GIF-jes en foto's tijd kost en het bedienen van de photobooth iets complexer maakt, dus de wachtrij voor de GIF photobooth wellicht iets oploopt. Aan de andere kant, als je je gasten of bezoekers ook iets tastbaars wilt geven, dan zijn geprinte foto's perfect. Weet je niet wat je gasten willen en wil je ze lekker de keus laten? Dan is een veelzijdige photobooth, waarbij je kan schakelen tussen foto;s, video's en GIF-jes een overweging waard.
 2. Met of zonder begeleiding? De meeste GIF photobooths zijn heel simpel te bedienen en komen zonder begeleiding tijdens het feest. Hierdoor blijven de tarieven laag, omdat er geen personeelskosten in de prijzen verwerkt hoeven te worden. Meestal is er wel telefonisch iemand te bereiken voor technische assistentie, mocht er toch onverhoopt iets mankeren.
 3. Hoeveel uur? Sommige GIF photobooths huur je voor 3 of 4 uur, terwijl andere gif photobooths standaard worden verhuurd voor de hele dag, avond of nacht: de gifbooth wordt de volgende ochtend in dat geval weer opgehaald of moet je zelf terugbrengen, dat scheelt haast en stress en zorgen als je feestje uitloopt of later begint of wat dan ook.
 4. Paal, hokje of busje? Als je enkel een GIF photobooth wilt, dan ben je er snel uit: het wordt een paal. Wel is er een uitzondering, er is namelijk ook 1 GIF fotohokje beschikbaar, zodat je meer privacy hebt bij het maken van je GIF-jes. Maar als je meer budget wilt hebben en naast geprinte foto's GIF-jes als extra optie wilt toevoegen, dan kan je ook kiezen voor fotohokjes en zels een fotobusje!

Voordelen en nadelen van een GIF photobooth huren

Elk type fotobooth heeft natuurlijk voordelen en nadelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van GIF photobooths?

 1. Voordeel: Heel leuk om GIFjes op social media te delen en grotere kans dat het ‘viral’ gaat dan een reguliere photobooth foto!
 2. Voordeel: Vernieuwend concept, zeker als je al een aantal evenementen of bruiloften hebt bezocht met een fotohokje
 3. Voordeel: gifbooths hebben maar weinig plek nodig en kunnen eenvoudig een (wentel)trap worden opgetild!
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de GIF:

 1. Nadeel: Er is geen fysiek bedankje of tastbare herinnering die je op de koelkast kan plakken
 2. Nadeel: Als je GIF als optie wilt toevoegen aan een reguliere fotopaal of fotohokje dan moet je een stevig budget hebben, de GIF optie als extra kost meestal rond de €75 - €100 extra.
 3. Nadeel: De GIF booths is wat klein van stuk en zal daarom wat minder een 'wow' factor hebben, zoals een fotohokje, fotospiegel of fotobusje
 4. Nadeel: voor zakelijke evenementen: er is op de meeste GIF photobooths weinig oppervlakte om voor branding te gebruiken

Tips voor het huren van een GIF photobooth

 • Achtergrond. Vanwege het bewegende beeld is een GIF’je al best wel druk: zorg er voor dat je achtergrond zo rustig mogelijk is, het liefst 1 kleur. Zo valt de aandacht op de gasten en niet op de achtergrond.
 • Kosten. Denk na wat je echt wilt: alleen GIF-jes of ook prints? Je keuze heeft een grote invloed op de totale kosten die je kan verwachten voor je GIF photobooth.
 • Online. Zorg er voor dat als iedereen zijn eigen GIF-jes gaat sharen op social media, dat ze makkelijk vindbaar zijn en spreek een gezamelijke hashtag af, bijvoorbeeld #MarkEnIreneZijngetrouwd!, en zet de hashtag bij de GIF photobooth, zodat iedereen hem meteen ziet!
 • Zorg er voor dat je GIF-jes een leuk en custom-made lijst / kader krijgen, bijvoorbeeld met je trouwdatum of de naam van de jarige, bruidspaar of een merk er op, zodat je onthoud waar je de GIF gemaakt hebt!

Tarieven voor een GIF photobooth opvragen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je advies van ons welke GIF photobooth nog (last minute) beschikbaar is en het best past bij jouw wensen? We stellen ons netwerk van meer dan 15 verschillende verhuurders van GIF booths graag ter beschikking en helpen je met het vinden van de GIF photobooth die het best bij jouw voorkeuren, locatie, datum en budget past. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en wij gaan (gratis) voor je aan de slag!


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!