De complete gids om een greenscreen photobooth te huren

Welkom op Photobooths-huren.nl, de grootste vergelijkingssite voor (greenscreen) photobooths van Nederland! Of je nu een greenscreen fotohokje, greenscreen fotopaal, mobiele greenscreen studio, een greenscreen fotograaf of zelfs een greenscreen photobooth in een huisje of keet zoekt voor op je bruiloft, jubileum, verjaardag, festival, open dag, sportdag, productlancering, promotie of beurs, wij hebben een geschikte greenscreen fotobooth voor je!

greenscreen achtergrond hengelo

Als je je verbeelding wil laten werken en je je foto's met een hele bijzondere achtergrond wilt maken, dan is een greenscreen photobooth echt iets voor jou. Niet zomaar een achtergrond scherm, maar een achtergrond die bij het thema of onderwerp van het feest of zakelijke evenement past. Denk bijvoorbeeld aan een greenscreen achtergrond in de vorm van een auto, de piramides, een tropisch onbewoond eiland, Star Wars of Harry Potter, de Eiffeltoren, toren van Pisa, de ruimte, de zeebodem, een maffia feest, kasteel, duikboot of casino of wat dan ook!

Je hebt vast een aantal vragen! Wat kost een greenscreen photobooth? Hoeveel achtergronden mag ik kiezen als ik een greenscreen photobooth huur? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de verhuurders van de verschillende greenscreen photobooths? Wat zijn de grootste verschillen tussen greenscreen fotobooths en andere soorten photobooths, zoals fotohokjes, fotopalen en fotospiegels? Waar moet ik op letten bij het huren van een greenscreen booth? Zijn er ook goedkope greenscreen photobooths te huur? Hoe zijn mijn printjes er uit? Wat zijn de grootste voordelen en nadelen van greenscreen photobooths? Wij hopen je antwoord te geven op deze en andere vragen, zodat je de greenscreen photobooth kan huren die het best bij jouw wensen, locatie en budget past!

Wat is een greenscreen?

Greenscreening (er zijn ook bluescreens volgens hetzelfde principe, maar die kom je minder vaak tegen) heet ook wel chromakey en deze technologie wordt al jarenlang in Hollywood gebruikt, zeker in actie- en science fiction films. De acteurs staan in een lege kamer met een groen scherm op de achtergrond en op de vloer te acteren. Dankzij de felgroene kleur kunnen software programma’s eenvoudig al het groen selecteren en veranderen in iets anders, zoals computer gegenereerde beelden.

Een greenscreen fotohokje heeft ook een groen scherm of groene achtergrond / achterwand en werkt volgens hetzelfde principe: je wordt door de photobooth op de foto gezet terwijl je voor een groen scherm staat. De fotosoftware haalt vervolgens de groene achtergrond weg en vervangt die voor een foto die je van tevoren hebt uitgekozen. Zo kan je je gasten plots op de meest waanzinnige locaties plaatsen, of het nu een exotisch strand, de bloedhete piramides, een ruimteschip, raceauto, of de gevangenis is! Naast de greenscreen fotohokjes zijn er ook greenscreen fotopalen en fotografen, met een groot groen scherm als achtergrond, waar je met meer mensen op de foto kan.

Hoe werkt een greenscreen fotobooth?

De werking van een greenscreen photobooth is heel simpel:
 1. Voor je feestdatum heb je al 1 of meerdere leuke digitale achtergronden uitgekozen en gepersonaliseerd, zodat ze in de software kunnen worden geladen
 2. Op je feest staat je in het greenscreen fotohokje of voor de fotopaal of fotograaf, met het groene scherm op de achtergrond
 3. Je drukt op de startknop en een foto wordt gemaakt door de fotopaal of fotograaf.
 4. De software vervangt de groene achtergrond voor de digitale achtergrond van je keuze
 5. De foto met nieuwe achtergrond wordt geprint!

Wat kost een greenscreen photobooth huren?

Je wilt natuurlijk weten wat een greenscreen photobooth ongeveer kost. De greenscreen technologie is niet heel goedkoop en daarom is dit een minder voor de hand liggende budget optie. Voor net onder de €400 kan je al 3 uur een greenscreen fotograaf inhuren, maar houd ook rekening met de reiskosten die hier nog bij komen! De greenscreen mogelijkheid wordt soms als extra optie aangeboden bij de pakketten van reguliere fotopalen en fotohokjes. Je betaald dan €75 of €100 extra, waardoor het geheel al snel rond de €550 tot €650 uit komt. Deze pakketten zijn dan wel behoorlijk compleet. Wat kan je typisch verwachten voor deze prijzen?

 • 3 of 4 uur operationeel, inclusief alle apparatuur, achtergrondschermen, software et cetera
 • Begeleiding tijdens je feest
 • Fotoprops, om de foto's nog leuker te maken!
 • 1 of meerder digitale achtergronden die tijdens het feest (afwisselend) gebruikt kunnen worden
 • Een gepersonaliseerd fotokader om je greenscreen print heen, om het geheel nog persoonlijker te maken
 • Onbeperkt foto's maken en printen
 • Na afloop alle greenscreen foto's digitaal ontvangen
Welke kosten vallen hier normaalgesproken buiten? Alleereerst de reiskosten, omdat deze afhangen van de locatie van de huurder en het feest, worden deze altijd op maat gemaakt. Standaard props zijn meestal inclusief, maar thematische props (die perfect bij jouw thema passen) kunnen als extra optie worden bijbesteld. De prijzen van alle greenscreen photobooths op Photobooths-huren.nl zijn al inclusief BTW.

Wat zijn de verschillen tussen de greenscreen photobooth verhuurders?

 1. Hokje, huisje, paal of fotograaf? Verreweg het grootste verschil is het type greenscreen photobooth dat je zoekt: een fotohokje met (greenscreen) wanden of een gordijntje, een 'open' fotobooth, zoals een fotopaal of fotozuil met een groen scherm als achtergrond, een heuse greenscreen keet of huisje, die het goed doet op buitenlocaties, zoals festivals, braderieeen, marketen, open dagen etc, of een fotograaf, waardoor de foto's wat dynamischer en beter belicht en scherp gesteld zullen zijn, omdat de fotograaf elk shot individueel kan afstellen?
 2. Locatie: De verhuurders van de greenscreen photobooths zitten o.a. in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel. Omdat de kosten niet heel veel verschillen tussen de verhuurders loont het om ee verhuurder die relatief in de buurt van je feestlocatie zijn of haar 'uitvalsbasis' heeft te boeken.

Voordelen en nadelen van een greenscreen fotobooth huren

Elk type fotobooth heeft natuurlijk voordelen en nadelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van greenscreen photobooths?

 1. Voordeel: Voor zakelijke klanten is de greenscreen technologie een mooie manier van fotomarketing met veel mogelijkheden om een merk te promoten en helemaal in een thema te verpakken
 2. Voordeel: Vernieuwend concept, zeker als je al een aantal evenementen of bruiloften hebt bezocht met een regulier fotohokje
 3. Voordeel: Dankzij het groene scherm kan je de foto's veel persoonlijker maken dan met een reguliere photobooth
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de greenscreen:

 1. Nadeel: Als je een betaalbaar fotohokje zoekt omdat je budget beperkt is, is een greenscreen wellicht niet jouw eerste keus
 2. Nadeel: Vanwege het groene scherm is er - vooral voor de fotopalen - best wat ruimte nodig en die moet je wel hebben
 3. Nadeel: Omdat er geen schaduwen op het groene scherm mogen komen, heb je een goede belichting nodig, waardoor de greenscreen op een feestavond wellicht minder goed zijn werk kan doen. Vraag de verhuurder om zijn ervaring hiermee!

Tips voor het huren van een greenscreen photobooth

 • Achtergronden: Vraag de verhuurder of het mogelijk is om verschillende achtergronden te gebruiken: je gasten kunnen dan zelf kiezen welke achtergrond zij prefereren! Zo vergroot je de lol nog verder! Bijvoorbeeld verschillende locaties, helden, sporten, auto's etc.
 • Props. Zorg er voor dat je props hebt die perfect bij je photobooth thema en je feest passen om de feestvreugde verder te verhogen!

Tarieven voor een greenscreen fotohokje opvragen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je advies van ons welke greenscreen fhotobooth nog (last minute) beschikbaar is en het best past bij jouw wensen? We stellen ons netwerk van meer dan 15 verschillende verhuurders van greenscreen booths graag ter beschikking en helpen je met het vinden van de greenscreen photobooth die het best bij jouw voorkeuren, locatie, datum en budget past. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en wij gaan (gratis) voor je aan de slag!


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!