Wat kost een fotohokje huren? Prijzen per type photobooth

Wellicht ga je trouwen en ben je aan het puzzelen met je budget en wil je weten wat het huren van een fotohokje kost? Of misschien ben je op zoek naar de prijzen van fotohokjes voor een bedrijfsfeest, receptie of borrel, of een beurs, winkelopening of festival. Niettemin je wilt weten wat een fotohokje kost. In dit artikel geven we antwoord en splitsen we de tarieven van photobooths op, op basis van het type photobooth waar je naar op zoek bent, ze hebben namelijk verschillende prijzen!

In dit artikel zullen we de kosten van een photobooth bespreken per categorie:

 • Wat kost een fotohokje huren?
 • Wat kost een photobooth huren?
 • Wat kosten een fotospiegel huren?
 • Wat kost een 360° graden photobooth?
 • Wat kost een volkswagen photobooth bus??
 • Wat kost een caravan photobooth?
 • Wat kost een babbelbox (videogastenboek) huren?
 • Wat kost een digitaal gastenboek (zonder printer)?
 • Wat kost een GIF photobooth en 3D GIF??
 • Wat kost een greenscreen photobooth of fotograaf
 • Wat kost een mobiele fotograaf / fototeam of photobooth?
 • Wat kosten XL LED lichtletters?
 • Wat kost een fotoframe kopen?
 • Wat kost een Polaroid camera huren?

Voordat we starten: dit zijn de goedkoopste photobooths (onder de €300)

Dit zijn de 8 goedkoopste photobooths mét printer die je op dit moment kan huren. Je bent dan voor het basis pakket minder dan €300 kwijt! Ze zijn in alle eerlijkheid niet allemaal even mooi, maar ze doen wat ze moeten doen: foto's printen en in sommige gevallen kan je er ook video's en GIF-jes mee opnemen! Zit er een addertje onder het gras? Sommige van deze photobooths moet je zelf ophalen bij een ophaallocatie, dus je moet een beetje geluk hebben met waar je feest is, maar die van €299 wordt overal in Nederland (per post) bezorgd! In Apeldoorn, Delft, Den Haag, Den Helder, Enschede, Groningen, Maastricht, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Roermond, Nijmegen, Zwolle, Sneek, Leiden, Dordrecht en Drenthe is in elk geval een photobooth in de stad om op te halen!

295
€175 korting!
Oorspronkelijke prijs was: €425.Huidige prijs is: €250.

Kosten van een fotohokje

Met een fotohokje huren bedoelen we een traditioneel, gesloten fotohokje, waar je met een beperkt aantal personen in kan. De prijzen hiervoor beginnen bij ~€400 en lopen op tot ongeveer ~€600 voor een regulier feest of bruiloft (voor zakelijke meerdaagse evenementen met meer en hogere eisen rond bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden en branding kunnen de kosten oplopen tot enkele duizenden euro’s). Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van het fotohokje, en of je het hokje standaard voor 3 of 4 uur huurt. Bij veruit de meeste pakketten kan je wel standaard rekenen op begeleiding, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden.

De goedkoopste fotohokjes zijn de opblaasbare photobooths van €400 – €450, de traditionele fotohokjes met wanden en een gordijntje zijn meestal rond de €500 – €600.

Kosten van een photobooth (fotozuil of fotopaal)

Een fotozuil of fotopaal huren geeft de mogelijkheid om met meer mensen op de foto te kunnen en is over het algemeen iets goedkoper. Je kan al een fotozuil huren voor iets onder de €300 (zoals de photobooths hierboven), maar dan moet je er rekening mee houden dat je niet onbeperkt kan printen en je de fotozuil in sommige gevallen zelf zal moeten ophalen. Ook betaal je in dat geval soms extra voor opties zoals een gepersonaliseerd fotokader of alle foto’s na afloop digitaal. Voor gemiddeld €425 heb je over het algemeen een behoorlijk compleet pakket.

Er is een subset van open photobooths die je niet voor 3 of voor 4 uur huurt, maar voor 24 uur: het grote voordeel is dat je je dan niet langer meer zorgen hoeft te maken over wanneer je feest nu precies begint of eindigt. Deze zijn zonder begeleiding, dus ook geen pottekijkers op je feest! Per uur gemeten, zijn deze dus uitzonderlijk goedkoop, zeker als je een lang feest verwacht wat al in de middag begint en tot in de vroege uurtjes van de nacht of zelfde de volgende ochtend doorloopt! Meestal kan je ze op de dag zelf of zelfs een dag eerder ophalen of laten bezorgen en de volgende dag laten ophalen. Deze zijn vanzelfsprekend (meestal) helaas niet met onbeperkt printen. Reken op prijzen ronde de €350.

Prijzen van een fotospiegel / mirror photobooth

Het nieuwste type photobooth in Nederland is een fotospiegel of mirror booth: een interactieve spiegel, waar je van top tot teen op kan staan, waarbij de spiegel aanwijzingen geeft. Er zijn in Nederland een aantal aanbieders van verschillende fotospiegels en mirror booths. Reken op een prijs van minimaal €450 voor een fotospiegel als je in de Randstad woont. De gemiddelde prijs is wel hoger, vanwege locatie, en huurperiode, reken toch wel op €550

Kosten van een 360° graden photobooth spinner

Tadaa! Veel hipper gaat het niet worden in 2023! De 360 graden videospinner is supersnel op de partyscene neergestreken en gaat niet meer weg! Ze zijn zeker niet goedkoop, ook omdat er altijd begeleiding voor de bediening van de spinnerbooth aanwezig moet zijn, maar als dat de pret niet mag drukken, dan is het de ultieme party animal met de gave filmpjes, inclusief soundtrack. Reken op minimaal €650 voor de kleinste spinner voor 2 uur huur, voor een meer typisch 3 uur ben je al snel €950 kwijt!

360-spinner-booth

Kosten van een VW photobooth busje

We hebben ook een aantal verschillende Volkswagen fotobusjes op onze site staan, de meest favoriete is de oltimer Volkswagen busje, voor de ultieme vintage look. houdt er rekening mee dat je minimaal €650 kwijt bent als je een photobooth busje wilt huren en gemiddeld zien we kosten van rond de €750 (meestal in verband met extra transportkosten van het Volkswagen busje). De fotobusjes zijn meestal zeer compleet: inclusief begeleiding, onbeperkt printen, gepersonaliseerde layout van de prints en natuurlijk props. Soms worden de reiskosten wel apart berekend. Ook is er een hokje dat je voor de hele dag huurt in plaats van de standaard 3 of 4 uur, wat wellicht interessant is voor langere evenementen, zoals beurzen en festivals.

kosten fotobusje

Kosten van een caravan photobooth

Reken voor een caravan photobooth op minimaal €500 voor een periode van 3 uur, exclusief reiskosten. Dat komt dus neer op ongeveer €150 euro per uur. Wij hebben een aantal verschillende caravan photobooths op onze site staan: blauw, roze, vintage, groen: kortom alles is mogelijk. De gemiddelde prijs voor het huren van een caravan photobooth bedraagt inclusief transportkosten rond de €650.

Prijzen van een videozuil of videobooth

Net als bij de GIF photobooths hieronder, lopen de prijzen van een videozuil sterk uiteen en zijn ze afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Voor minder dan €200 kan je al een eenvoudige fotozuil huren die enkel filmpjes maakt en voor €300 – €350 kan je zelfs videobooths vinden die ook foto’s kunnen printen en GIF-jes kunnen maken, de zogenaamde 3-in-1 photobooths. Als je op zoek bent naar een fotohokje of een fotozuil die niet alleen videoboodschappen kan opnemen, maar ook kan printen moet je rekenen op een huurprijs van ongeveer €400 – €500. Hier staan alle videozuilen en videobooths.

Kosten van een photobooth zonder printer (digitaal gastenboek)

Geen behoefte aan de prints en wil je vooral alle leuke foto’s digitaal hebben? Op bruiloften wordt een photobooth zonder printer als digitaal gastenboek gebruikt. In dat geval moet je rekenen op ongeveer €100 tot €200. Dit is de goedkoopste optie als je toch iets van een photobooth wilt (op DIY na dan). Je kan na afloop alle foto’s met je gasten delen en op social media zetten.

Kosten van een GIF photobooth

Voor een GIF photobooth is vergelijken een absolute must, want prijzen variëren grofweg van minder dan €200 tot meer dan €1,000. Sommige photobooths hebben standaard een animated GIF functionaliteit, terwijl bij andere fotohokjes je als optie de GIF functionaliteit er bij kan boeken voor ~€50 bovenop de standaard pakket prijs. De verschillen in prijs hangen samen met de waardepropositie van de photobooth: wil je een goedkope fotopaal of een mooi hokje of stijlvolle fotopaal met geweldige ‘looks’. Het is in elk geval goed nieuws dat een GIF photobooth voor elk budget een mogelijkheid is!

Kosten van een 3D GIF photobooth

De prijzen voor een photoboorh die 3D GIF-jes kan maken, het zogenaamde bullet time of Matrix effect liggen aanmerkelijk hoger. Reken op de kosten voor een 3D GIF photobooth van minimaal €1,999.

Kosten van een greenscreen photobooth

In tegenstelling tot de GIF photobooths is er minder prijsverschil bij de greenscreen photobooths. Voor een greenscreen photobooth ben je minimaal €450 kwijt. Maar €650 is een meer gemiddelde prijs voor een greenscreen installatie. Hier kan je kiezen uit een speciaal ontwikkelde greenscreen installatie, of een fotozuil of fotohokje met een greenscreen achtergrond die je als extra optie kan bijboeken. Naast sommige greenscreen photobooths, zijn er ook greenscreen fotografen te boeken.

Kosten voor een mobiele fotograaf (roaming photographer)

Event fotografie is heel populair en het is altijd leuk als gast om op de foto te worden gezet, zeker op zakelijke evenementen. De meeste mobiele fotografen werken met een print station, zodat je ook direct een print in je handen krijgt. Daarnaast kan een enkeling op magneet printen, wat de ‘heb’ factor hoger maakt en er voor zorgt dat de foto (eventueel met custom branded layout) veel langer zichtbaar blijft in het leven van de ontvanger. De polaroidmeisjes zijn een ideale gastvrouw en kunnen in thema worden gekleed en als visitekaartje van een merk fungeren, terwijl ze de avond op de gevoelige plaat vastleggen. Hier staan de verschillende mobiele fototeams en mobiele fotografen die beschikbaar zijn.

Wat kost XL verlichte letters huren?

De verlichte letters zijn niet alleen populair op bruiloften, maar ook bij winkelopeningen, personeelsfeesten, merkintroducties, beurzen, congressen en andere campagnes. Je huurt de letters meestal voor rond de €45 per letter, waarbij je korting krijgt bij ‘lange’ woorden, of als je de letters op meer dan 1 dag nodig hebt. Je ontvangt de letters meestal al de dag voordat je ze nodig hebt, en hoeft ze pas de dar er na weer terug te geven (of worden opgehaald), zodat het niet te krap is en je hebt natuurijk meer dingen aan je hoofd dan alleen XL lichtletters huren!. De meeste hebben LED verlichting, waarmee je met een afstandsbediening die wordt meegeleverd of een schakelaar de kleur van de lampen kan aanpassen.

Wat kost een social media bord of fotoframe kopen?

Een andere leuke accessoire om foto’s nog leuker te maken, zijn de social media borden, die lijken op een bericht op de feed of wall van je favoriete social media. Alle informatie op het social media bord, zoals naam, locatie, likes, views, comments, foto etc kan je helemaal aanpassen aan je eigen gegevens. Geen zin in social media? Je kan ook een fotolijst helemaal custom laten ontwerpen, zoda het perfect past bij jouw thema, huisstijl of campagne of bruiloft. Voor een social media bord kopen moet je rekenen op kosten van rond de €100 tot €119 en voor een op maat gemaakt bord op kosten rond de €139 tot €150, afhankelijk van je precieze wensen en het formaat. Let er wel op dat de productie enkele dagen kan duren! Alle social media borden en custom fotolijsten staan hier.

Wat kost een polaroid camera huren?

Indien je budget een grotere photobooth niet toe laat, hebben we goed nieuws, want als je toch echt prints wilt en bijvoorbeeld ene kleiner (verjaardags)feestje organiseert, is een instant camera, zoals een Instax van Fuji of de originele Polaroid een goed idee! Voor minder dan €100 huur je al een polaroid camera voor een paar dagen, inclusief 50 prints. Een polaroid camera kopen, zodat je er altijd 1 in de buurt hebt voor echt volgende feestje is natuurlijk ook een optie, de kosten heb je er al snel uit, want voor rond de €150 koop je al een polaroid camera! Hier staan alle instant camera’s die je kan huren.

Samenvatting: wat kost een photobooth huren?

Tijd voor een samenvatting met alle ‘vanaf’ prijzen en ‘gemiddelde’ prijzen lp een rijtje:

 • Wat kost een fotohokje huren? > Vanaf €395, gemiddelde kosten: €550
 • Wat kost een photobooth huren? Vanaf €275, gemiddelde kosten: €425
 • Wat kosten een fotospiegel huren? Vanaf €450, gemiddelde kosten: €550
 • Wat kost een 360° graden photobooth? Vanaf €650, gemiddelde kosten: €950
 • Wat kost een volkswagen photobooth bus? Vanaf €650, gemiddelde kosten: €750
 • Wat kost een caravan photobooth? Vanaf €500, gemiddelde kosten: €650
 • Wat kost een babbelbox (videogastenboek) huren? Vanaf €160, gemiddelde kosten: €240
 • Wat kost een digitaal gastenboek (zonder printer)? Vanaf minder dan €200, maar gemiddeld €250
 • Wat kost een GIF photobooth en 3D GIF? Vanaf €200 voor een GIF only booth, gemiddeld €300. Een 3D GIF kost minimaal €1,999
 • Wat kost een greenscreen photobooth of fotograaf? Vanaf €450, gemiddelde kosten €650
 • Wat kost een mobiele fotograaf / fototeam of photobooth? Vanaf €369, gemiddelde kosten €600
 • Wat kosten XL LED lichtletters? Reken op €45 per letter
 • Wat kost een fotoframe kopen? Reken op €100 tot €150 afhankelijk van leversnelheid en mate van maatwerk
 • Een Polaroid camera huren? Reken op €99 inclusief 50 prints.
Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!