Alles wat je moet weten om een fotohokje te huren

Welkom op Photobooths-huren.nl, de grootste vergelijkingssite voor fotohokjes van Nederland! Leuk dat je op zoek bent naar een fotohokje voor je bruiloft, verjaardag, gala, jubileum, personeelsfeest, beurs of ander zakelijk marketing evenement! Foto's zijn een ongelofelijk leuke herinnering aan mooie momenten in je leven, en een geprinte foto is helemaal leuk, aangezien we tegenwoordig zoveel foto's maken, maar zo weinig foto's printen. Een fotohokje op je bruiloft heeft hoge entertainment en amusementswaarde en is meestal een leuke toevoeging, zeker voor de mensen die liever niet de hele avond op de dansvloer staan. Je zal wel een hoop vragen hebben! Wat kost een fotohokje? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de fotohokjes? Waar moet ik op letten? Wat zijn de grootste voordelen en nadelen van fotohokjes in vergelijking met de andere soorten photobooth die je hier op de site kan boeken? Is de locatie van een fotohokje belangrijk of niet? Wij hopen je antwoord te geven op deze vragen, zodat je het fotohokje kan huren dat het best bij jouw wensen en budget past! Trouwens, een fotohokje wordt ook wel een fotocabine of pasfotohokje genoemd. De term photobooth gebruiken wij om alle verschillende vormen foto-entertainment mee aan te duiden.

Wat kost een fotohokje huren?

Je wilt natuurlijk weten wat een fotohokje ongeveer kost. Zoals je hierboven kan zien als je filtert op prijs, van laag naar hoog, kan je al een fotohokje huren voor iets minder dan €400. De goedkoopste fotohokjes zijn de opblaasbare fotohokjes me LED verlichting, die erg populair zijn op bruiloften, omdat je de kleur kan aanpassen aan de kleuren en het thema van je trouwerij. Daarna zit je toch al snel richting €500 voor een fotohokje tot iets boven de €600 zonder extra opties. Kan je voor die prijzen echt een fotohokje huren, of komen er dan nog allemaal extra kosten bij? Het antwoord is dat je echt voor deze prijzen fotohokjes kan huren! Alle prijzen op Photobooths-huren.nl zijn al inclusief BTW en de prijzen die je ziet staan gelden voor een vrijwel compleet pakket. Denk hierbij aan:

 • Fotoprops, feestartikelen en andere feest accessoires
 • (Onbeperkt) printen van alle foto's
 • Alle foto's na afloop digitaal ontvangen
 • Een gepersonaliseerd fotokader
Achtergronden, thema props en andere mogelijkheden worden meestal als extra opties er bij verkocht en ook de transportkosten vallen meestal buiten de vaste pakketprijzen. Voor de prijzen op de site, kan je dus inderdaad echt een fotohokje huren, hoewel je wel een beetje mazzel moet hebben met je locatie: als je dicht bij de verhuurder zit, zullen er geen transportkosten meer bij komen.

Wat zijn de verschillen tussen alle fotohokjes?

 1. Gordijnen of wanden? Sommige fotohokjes hebben een gordijntje rondom het hele fotohokje, terwijl andere fotohokjes wanden hebben, zoals je ze gewend ben van de fotohokjes op treinstations. De fotohokjes met wanden zien er wat steviger uit en hebben (iets) meer karakter, vinden wij zelf. Maar het grootste voordeel van een fotohokje met een gordijn rondom, is dat je makkelijker meer mensen voor de camera kan krijgen.
 2. Met of zonder begeleiding? De meeste fotohokjes zijn inclusief begeleiding, zodat je er op het feest geen omkijken naar hebt en er altijd iemand is om te helpen met de uitleg, props aangeven, printpapier vervangen, mensen uitnodigen om in het fotohokje te komen etc. Zo is er altijd drukte om het fotohokje heen en weet je dat mocht er iets mis gaan, er direct iemand is om het op te lossen. De begeleider helpt met het verzinnen van leuke poses en zorgt er voor dat het lekker doorstroomt, zodat zoveel mogelijk mensen van het fotohokje gebruik kunnen maken en zo kort mogelijk hoeven te wachten. Enkele hokjes worden ook zonder begeleiding aangeboden, je kan hier zelfs door middel van de filters expliciet op filteren. De meeste fotohokjes zonder begeleiding huur je voor de hele dag / avond / nacht, terwijl de fotohokjes met begeleiding typisch 3 of 4 uur voor een pakketprijs komen opdraven. Je hebt het fotohokje zonder begeleiding dus langer. Tegelijk is een fotohokje zonder begeleiding meestal goedkoper (in elk geval per uur), omdat er minder personeelskosten zijn. De fotohokjes zonder begeleiding worden natuurlijk wel bezorgd en geïnstalleerd en na afloop weer afgebroken en opgehaald. Ook krijg je een telefoonnummer van de verhuurder, zodat in de onwaarschijnlijke kans dat er iets technisch mis gaat met het fotohokje, je op afstand technische ondersteuning kan krijgen. Je hebt in elk geval geen 'pottekijker' als je gesteld bent op je privacy
 3. Is de locatie van de verhuurder belangrijk? De locatie van de verhuurder is niet heel belangrijk, maar ook niet heel onbelangrijk, het hangt er eerlijk gezegd van af. Sommige verhuurders bieden hun pakketten aan inclusief transport in heel Nederland, dus dan maakt het niets uit voor jou waar de verhuurder gevestigd is. Andere verhuurders bieden alleen gratis transport aan binnen de Randstap of binnen een straal van x kilometer rondom hun 'thuisbasis'. Anderen rekenen een transportvergoeding op basis van het aantal te rijden kilometers, bijvoorbeeld €0,25 per gereden kilometer. Bedenk dat een verhuurder altijd wel op en neer moet rijden, dus de totale afstand twee keer zo lang is! Tegelijk zijn de transportkosten in verhouding met de totale kosten voor het huren van een fotohokje meestal niet heel groot, waardoor het zonde zou zijn om (goedkopere) verhuurders die niet uit de buurt komen bij voorbaat al uit te sluiten.
 4. Uiterlijk. Hout, vintage, rechthoekig, retro, bohemian, ovaal, LED, modern, wit, zwart, klassiek, stoer, opblaasbaar: elk fotohokje ziet er weer anders uit. En eerlijk is eerlijk, sommige fotohokjes zien er nu eenmaal mooier uit dan andere. Dit is natuurlijk een hele persoonlijke keus en hangt af van wat voor type feest je organiseert. Gelukkig staan er inmiddels meer dan 20 heel verschillende fotohokjes op Photobooths-huren.nl, zodat het altijd mogelijk is om iets te vinden dat goed past bij jouw voorkeuren.

Voordelen en nadelen van een fotohokje huren

Elk type fotohokje heeft natuurlijk voordelen en nadelen en ook het meest traditionele type photobooth, het fotohokje is daarop geen uitzondering.

 1. Voordeel: je fotohokje heeft uitstraling en wordt niet over het hoofd gezien!
 2. Voordeel: voor zakelijke gebruikers, hebben fotohokjes meer ruimte voor branding
 3. Voordeel: als je meer behoefte hebt aan privacy of te verlegen bent om in het openbaar gek te doen, is een gesloten fotohokje een uitkomst
 4. Voordeel: binnen een hokje is de verlichting beter te regelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen:

 1. Nadeel: het opbouwen duurt meestal iets langer, dus daar moet wel tijd voor zijn.
 2. Nadeel: er passen minder mensen op de foto
 3. Nadeel: niet elk fotohokje kan op een hogere verdieping komen! Sommige bestaan uit losse delen en kunnen wel de trap op of lift in!
 4. Nadeel: fotohokjes zijn duurder dan sommige andere typen photobooths, zoals fotopalen

Tips voor het huren van een fotohokje

 • Zorg er voor dat er voldoende plek is! Een fotohokje is ongeveer 1x2 meter, een opblaasbaar fotohokje heeft ongeveer 3x3 meter nodig! Vraag de desbetreffende verhuurder altijd of het fotohokje de trap op kan, of in delen in een lift past als je feest niet op de begane grond is.
 • Vraag verschillende offertes aan in twee gevallen. Als je geld wilt besparen door prijzen te vergelijken, of als je het fotohokje op een hele populaire datum nodig hebt (voornamelijk vrijdagen en zaterdagen in het trouwseizoen (van mei tot september) en donderdagen, vrijdagen en zaterdagen in december in verband met personeelsfeesten, kerstrecepties, kerstborrels etc.
 • Als je een fotohokje zoekt voor een op een bruiloft of evenement tot ongeveer 150 gasten, maak je dan geen zorgen over het huren van een fotohokje voor 3 uur of 4 uur en kijk gewoon welk fotohokje je het mooist vind. Voor dergelijke evenementen is 3 uur voldoende en meestal is er niet meer tijd tussen de openingsdans en het afscheid nemen van het bruidspaar op het einde van de avond. Op die twee momenten wil je immers dat alle aandacht naar het bruidspaar gaat dus gebruik je het fotohokje toch niet.
 • Gastenboeken zijn vaak saai, maar met de dubbele prints van 5x15 cm die uit het fotohokje komen kan je je gastenboek leuk opvrolijken!
 • Vraag of de verhuurder van het fotohokje gebruik maakt van een spiegelreflex camera en flitsers. Vraag hem gelijk of je het risico loopt dat de foto's van jouw gasten ooit op zijn/haar website of Facebook belanden!
 • De meeste fotohokjes zijn inclusief onbeperkt printen, dat geeft natuurlijk rust, maar de fotohokjes zonder begeleiding, die je voor de hele dag / avond of nacht huurt zijn meestal met een gelimiteerd aantal prints. Maak je niet direct zorgen: 300 prints betekent feitelijk dat je 5 uur lang elke minuut een printje kan maken en als er 150 gasten op je feest zijn, gaat iedereen naar huis met 2 prints, niet onaardig dus. Daarnaast zijn 300 prints vaak 600 prints omdat elke print dubbel wordt geprint (de 10x15 cm print word door midden gesneden het fotohokje.

Offerte voor een fotohokje aanvragen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je advies van ons welke fotohokje nog beschikbaar is en het best past bij jouw wensen? We stellen ons netwerk van meer dan 50 verschillende verhuurders graag ter beschikking en helpen je met het vinden van het fotohokje dat het best bij jouw voorkeuren, locatie, datum en budget past. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en wij gaan gratis voor je aan de slag met het selecteren van de verhuurders die het best bij jouw wensen passen!


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!