Alles dat je moet weten om de perfecte lichtletters te huren

Welkom op Photobooths-huren.nl, de grootste vergelijkingssite voor photobooths en photobooth accessoires zoals XL lichtletters, fotoframes en props! Verlichte letters of letters met LED verlichting worden met de dag populairder, niet alleen voor bruiloften, jubilea en privé feesten, maar ook voor personeelsfeesten, congressen en beurzen. Met de levensgrote XL lichtletters kan je namelijk veel meer spellen dan 'LOVE, 'LIEFDE', 'A & B' of 'Yes I do'. Denk bijvoorbeeld aan 'Bar', 'Welkom', of een bedrijfsnaam in LED lichtletters. Omdat je bij de verhuurders van lichtletters losse letters kan huren, kan je feitelijk elk woord in grote rechtop staande lichtletters op je feest of evenement laten neerzetten. Deze vorm van lichtreclame is een echte blikvanger! Je kan ze niet alleen op de grond zetten, maar in sommige gevallen ook laten hangen, of op een bar of andere hoger gelegen plek neerzetten, zodat ze nog beter zichtbaar zijn. Handig voor de bar bijvoorbeeld.

Wat kosten (losse) verlichte letters?

Je wilt natuurlijk weten wat de lichtletters kosten! De prijzen verschillen enigszins tussen alle verschillende aanbieders, maar dit zijn globaal de prijzen waar je rekening mee kan houden:
 • Losse letters met verlichting kosten tussen de €30 en €50
 • Een woord van lichtletters kost typisch tussen de €35 en €45
De volledige woorden van lichtletters zijn meestal iets goedkoper omdat je een kleine quantumkorting krijgt. Waarom zijn de lichtletters bij de ene verhuurder goedkoper of duurder dan bij de andere? Denk hierbij aan de volgende factoren:
 • De grootte van de lichtletters heeft natuurlijk invloed op de prijs, bijvoorbeeld vanwege verzendkosten
 • Hebben de letters verlichting in 1 kleur of zijn verschillende kleuren mogelijk?
 • Hebben de letters verlichting van LED of (gloei)lampen?
 • Zijn de verzendkosten bij de prijs inbegrepen? Kan je de lichtletters zelf ophalen om kosten te besparen?
 • Welke extra service is inbegrepen bij de prijs (extra lampen mocht er onverhoopt ene lamp kapot gaan bijvoorbeeld)
 • Hoeveel dagen huur je de lichtletters? Hoe snel moet je de lichtletters weer terugsturen of worden ze opgehaald?
 • Let op of de lichtletters prijzen inclusief of exclusief BTW zijn, dat scheelt 21%! Op Photobooths-huren.nl tonen we enkel prijzen inclusief BTW

Hoe groot zijn de (XL) lichtletters voor op je bruiloft?

De grootte van de lichtletters verschilt tussen verhuurders. De 'kleinste' zijn een halve meter (50 cm) hoog. De grootste zijn 1 meter hoog! Wat het best past bij jouw bruiloft of evenement hangt af van waar je ze wilt plaatsen. Als ze de licht letters op de grond zet, dan wil je de grootst mogelijke letters huren, zodat ze door niemand over het hoofd worden gezien. Zet je ze ergens op ene hogere plek neer, dan kunnen kleinere letters met mooie (LED) verlichting ook prima werken. Bij veel verhuurders is het mogelijk om de lichtletters zelf op te halen. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe groot de letters zijn, zodat je kan controleren of ze in je auto passen, zeker als je een hele set lichtletters huurt!

Tips voordat je verlichte LED letters huurt

 • Vertel je trouwfotograaf dat je de lichtletters huurt en vraag hem om suggesties voor leuke trouwfoto's. Zo heb je langer plezier van je grote letters met LED of gloeilamp verlichting
 • Gebruik onze site om verschillende aanbieders van lichtletters te bekijken en selecteer niet enkel op prijs, maar ook op basis van uiterlijk, grootte en natuurlijk locatie, want of je ze nu laat bezorgen of gaat halen, transport kost altijd tijd en/of geld!
 • Gebruik de verlichte XL letters niet enkel op je feest, maar ook al overdag, bijvoorbeeld tijdens je receptie!
 • Ga je losse letters huren voor je 'eigen' woord? De standaard letter combinaties die worden aangeboden zijn goedkoper dan de losse letters. Huur je meer dan 6 letters, kijk dan of er een korting mogelijk is op de huur van losse letters. Niet geschoten is altijd mis!
 • Bedenk van te voren of je interesse hebt in (gloei)lampen (perfect voor warm wit) of LED verlichting (vele verschillende kleuren).
 • Is het licht dimbaar of kan je het licht op verschillende intensiteit zetten?

LED Lichtletters voor zakelijke evenementen huren

Ook voor zakelijke evenementen kan je lichtletters als blikvanger inzetten en de aandacht van gasten of bezoekers 'vangen'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
 • Festivals, markten, braderieën etc.
 • Beurs of congres
 • Personeelsfeest
 • Winkelopening, productlancering, merkactivatie
 • Streetmarketing of voor in de etalage van je winkel(centrum)

Hoe staan de verlichte XL letters?

Elke verhuurder heeft daar weer een andere oplossing voor. Sommige lichtletters hebben een platte plaat aan de onderkant, waardoor ze stabiel staan. Andere lichtletters hebben Weer andere hebben een standaard aan de achterkant (zoals een schildersezel) zodat je ook op een onstabiele achtergrond uit de voeten kan en de lichtletters mooi recht kan neerzetten.

Offerte(s) voor XL lichtletters opvragen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of wil je advies van ons welke lichtletters beschikbaar zijn en het best passen bij jouw wensen en feest? We stellen ons netwerk van aanbieders graag ter beschikking en helpen je met het vinden van de verlichte letters met verlichting die het best bij jouw voorkeuren, locatie, datum en budget passen. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en wij gaan gratis voor je aan de slag met het selecteren van de verhuurders die het best bij jouw wensen passen! Vul in het 'opmerkingen' veld de gewenste XL lichtletters in!


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!