Goedkope photobooth huren? Boek hier 50+ goedkope fotobooths, vanaf €99!

Wellicht heb je een beperkt budget, maar wil je wel heel graag een fotohokje op je feest? Van alle photobooths op onze site hebben wij de goedkoopste photobooths verzameld op deze pagina. We hebben hier zowel met recht goedkope fotohokjes en budget photobooths verzameld, als fotohokjes en fotozuilen die een goede ‘value for money’ zijn en qua prijs-kwaliteit verhouding aantrekkelijk en betaalbaar zijn. Vergeet niet om onze acties & kortingen pagina te bekijken, voor een aantal interessante kortingen en exclusieve extra’s op verschillende photobooths als je je photobooth op Photobooths-huren.nl boekt! OM je te helpen, hebben we alle prijzen op basis van inclusief BTW berekend, zodat het een eerlijke vergelijking is.

1. De goedkoopste photobooths (met prints) van Nederland: ~€200

Wil je een echt goedkope photobooth met printer, dan zijn dit de goedkoopste photobooths van Nederland. Alleen als je veel tijd hebt en nog minder geld, is zelf maken een optie! Er is niets echt mis met deze fotobooths, maar tegelijkertijd kan je ook niet de beste kwaliteit in alles verwachten: ze zien er wellicht iets minder mooi uit, maken gebruik van een tablet in plaats van een DSLR camera, je betaald extra voor opties zoals props of je foto’s na afloop van je feestje digitaal ontvangen, je moet een borg betalen of de klantenservice reageert een beetje sloom of in het Engels. Wat we maar willen zeggen is: het is altijd een afweging en er zijn zat mensen die heel tevreden gebruik hebben gemaakt van de onderstaande photobooths.

2. De meest populaire budget photobooths met prints:  €300 – €350

Je denkt wellicht dat de goedkoopste photobooths die je hierboven zag staan ook de meest populaire zijn, en hoewel de meest populaire fotopalen op onze site zeker niet de hoofdprijs kosten, zijn ze toch over het algemeen een tikkeltje duurder dan de aller goedkoopste categorie die je hierboven ziet staan. De reden is dat je er net iets meer voor krijgt waardoor de prijs-kwaliteit verhouding meestal beter is; denk aan een DSLR camera, onbeperkt printen of transport! Hoewel geen enkele photobooth alle eigenschappen heeft, kan je over het algemeen vrij eenvoudig 1 of meerdere photobooths vinden die goed aan sluit bij jouw wensen. Dit zijn dan ook de photobooths die door duizenden mensen per jaar worden geboekt. Bedenk dat sommige lokale verhuurders zijn, dus niet elke verhuurder zal voor iedereen beschikbaar zijn

3. Goedkope videopaal / wenspaal / bruiloftzuil / gastenboek: €140 – €240

Als je een bruiloft organiseert en je wilt iets anders dan een traditioneel gastenboek, maar zonder de bank te breken, dan is een goedkope videopaal (of digitaal gastenboek) wellicht iets voor jou. Sommige maken enkel korte videoboodschappen en zijn dus echte budget videopalen, maar er zijn ook videozuilen te huur die ook foto’s kunnen maken, Voor deze prijs heb je weliswaar geen printer of props, maar wel een aandenken in bewegend beeld vol met lieve wensen van al je gasten! Sommige videopalen zijn iets duurder, maar zijn dan al inclusief bezorging in heel Nederland! Andere kan je zelf ophalen om de prijs laag te houden in verschillende punten verspreid over heel Nederland. De videopalen zijn er in verschillende uitvoeringen; sommige kijk je recht vooruit, andere wenspalen kijk je iets naar beneden. Sommige kunnen ook foto’s maken, zodat je eigenlijk 2 booths in 1 hebt. Wij hebben de 6 goedkoopste videopalen voor je geselecteerd. Zoals je kan zien hebben vele een combinatiekorting: als je de videopaal huurt in combinatie met een fotobooth van dezelfde verhuurder, krijg je extra korting op het totaalbedrag!

4. Een goedkope photobooth zonder printer: vanaf €99

propfun photobooth2

Met een budget tussen de €100 en €200 kan je een photobooth huren als je bereid bent afstand te doen van de printer. Je krijgt natuurlijk wel alle foto’s digitaal, dus je kan ze na je bruiloft of feest alsnog uitprinten en tijdens het feest ook mailen, zodat je ze direct op je eigen social media kan zetten. Wie heet er dan nog een printje nodig? Als je tevreden bent met digitale foto’s, is dit een goede optie. Deze fotobooths zijn o.a. zo goedkoop omdat je ze (soms) zelf moet ophalen, en omdat er geen begeleiding tijdens het feest bij is, waardoor er veel minder personeelskosten in het tarief verwerkt zitten. Dit zijn de 5 goedkoopste photobooths zonder printer die we konden vinden:

5. Goedkope GIF photobooth: ~€295 of minder!

GIF photobooth picture

Met GIF-booths kan je twee kanten op: erg goedkoop of vrij duur. Het verschil zit hem er in of je de GIF optie toevoegt aan een fotopaal of fotohokje dat ook reguliere foto’s print – dan is het vrij prijzig – of dat je tevreden bent met een GIF booth die zich richt op het maken van GIF’s. Juist omdat GIF-jes bewegende beelden zijn, komt er geen printer aan te pas: de GIF’jes worden direct doorgestuurd per email of sms naar je inbox of telefoon, zodat je ze direct op social media zoals Twitter en Facebook kan plaatsen. Daarnaast is de GIF photobooth lekker eenvoudig te bedienen en zit er – althans in de goedkope versie – geen begeleiding bij. Dit zijn de 5 goedkoopste GIF booths die we konden vinden, allen zonder print, maar voor sommige wel met geweldige ‘looks’!

6. Goedkope instant polaroid camera’s (minder dan €100)

Wil je echt prints, maar haalt je budget toch de goedkoopste photo booth met printer niet? Dan is het ideale alternatier voor kleine feestjes, verjaardagen et ceteera het huren van een polaroid camera. Je huurt al een polaroid camera in verschillende uitvoeringen + 50 prints voor minder dan €100, inclusief verzendkosten! Bijvoorbeeld

 • Met vierkante foto’s (Fuji Square)
 • Met extra brede foto’s (Instax Wide)
 • Met de optie om de foto’s ook digitaal op te slaan (Fuji SQ20)

Eventueel kan je ook overwegen een polaroid camera te kopen, dan ben je als je vaker feestjes organiseert goedkoper uit, denk aan prijzen rond de €150.

7. Goedkope fotohokjes: de opblaasbare photobooths van €395

Een echt fotohokje met wanden en soms een gordijntje is gewoon duurder, omdat het lastiger te vervoeren is en vaak niet wordt verhuurd zonder personeel. Dat gezegd hebbende, is er een aparte categorie fotohokjes die erg populair zijn op bruiloften en andere feesten en die ook nog eens verfrissend goedkoop zijn voor een fotohokje: de opblaasbare of inflatable photobooth. Dit zijn de goedkoopste fotohokjes die je kan huren. Inmiddels zijn er al 5+ verhuurders dit dit goedkope fotohokje aanbieden en ze zitten ook nog eens verspreid over Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Drenthe en Overijssel), zodat er bijna altijd wel 1 in de buurt is!

7. Andere goedkope fotohokjes: onder de €500

Ook onder de €500 kan je een echt fotohokje huren, mocht het opblaasbare fotohokje toch niet bij je thema passen of niet in de ruimte passen (hij meet ongeveer 3×3 meter!). Let wel op dat hoewel dit allemaal complete pakketten zijn, waar je feitelijk niets meer extra als optie bij hoeft te boeken, er nog wel transportkosten bij kunnen komen. Dat gezegd hebbende, zijn deze verhuurders van de goedkope fotohokjes verspreid over Nederland beschikbaar en betaal je meestal voor de eerste x KM niets. Dit zijn de goedkoopste fotohokjes die je in Nederland kan huren:

8. Goedkope fotospiegels / mirrorbooths: onder de €500

interactieve fotospiegel huren

Ze worden steeds populairder en er komen er dan ook steeds meer op onze site te staan! De fotospiegels! Ze worden ook wel verhuurd als magic mirrors, mirrorbooths, interactieve fotospiegel, selfiemirror of selfiespiegel, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: een spiegel die werkt en print als een fotohokje! Hoewel echt hele goedkope varianten hiervan niet bestaan (tenzij de ‘handspiegel’ toevallig in het thema van je feest past, zijn er wel degelijk inmiddels een aantal betaalbare fotospiegels te huur, die absoluut concurreren met de goedkope fotohokjes, maar iets innovatiever zijn en minder bekend bij de gemiddelde gast of bezoeker dan het reguliere fotohokje. Wij hebben de goedkoopste interactieve fotospiegels voor je gevonden. Let er voor je budget goed op dat de verhuurders transportkosten rekenen, dus zoek de goedkoopste verhuurder die het dichtst bij je in de buurt is om inclusief alle kosten onder de €500 te blijven!

9. Goedkope caravan photobooth huren: tussen de €400 tot €575

caravan photobooth huren

We hebben inmiddels maar liefst 7 verschillende caravan photobooths op de site staan en verassend genoeg kunnen deze gewoon goedkoper zijn dan de Volkswagen photobooth busjes! (hieronder meer daarover). Vanaf €400 kan je al een budget caravan photobooth huren, MAAR deze moet wel uit Friesland komen en zal dus niet heel Nederland bedienen. De andere goedkope caravans van €575 komen uit Overijssel en liggen dus al iets meer in de buurt van de Randstad. Deze caravan fotohokjes kan je voor €575 voor 3 uur een huren; een geweldige optie als je buiten ruimte hebt, zoals bij een zomers bruiloft, een beurs, festival of ander feestelijke gelegenheid!

10. ‘Goedkoop’ photobooth Volkswagen busjes

In alle eerlijkheid: aan het eind van dit overzicht zijn we uitgekomen op een prijs van €650 en is het moeilijk om nog objectief te spreken over een goedkope photobooth in absolute prijzen. En alle photobooth busjes kosten ongeveer hetzelfde: €649 – €710 voor een all-in pakket van 3 uur. Wat de Volkswagen fotobooth bus van €650 toch relatief goedkoop maakt is de combinatie van twee unieke kenmerken: onbeperkt printen en een ‘onbeperkte’ duur. Je mag namelijk gedurende je hele evenement, feest of bruiloft gebruik maken van het busje en het is dus niet beperkt tot 3 of 4 uur. Daar staat tegenover dat er geen ‘host’ of begeleiding bij inbegrepen is, maar dat betekent meer privacy voor jou en je gasten! Binnen de categorie photobooth busjes is het daarmee wellicht niet objectief goedkoop, maar wel een goede ‘value for money’.

Wil je echt iets bijzonders, en vind je de caravans en de Volkswagen photobooths te ‘gewoon’ voor het geld? Dan hebben we 2 unieke ‘wildcards‘: de bakfiets photobooth en de Tuk-Tuk photobooth

We hebben in dit artikel niet (alleen) naar de totale prijs voor een pakket, maar rekenen bijvoorbeeld ook de ‘prijs per uur’ uit: sommige hokjes lijken iets goedkoper, maar huur je ook voor een uur minder, bijvoorbeeld 3 uur in plaats van 4 uur. Daarnaast kijken we ook naar welke opties je er bij krijgt en voor hoeveel uur je de photobooth huurt. Goedkoop is soms ook duurkoop. Goedkopere fotohokjes en fotopalen zijn soms minder compleet, wat betekent dat je ook rekening moet houden met extra kosten voor je budget zoals:

 • Transport kosten van de photobooth
 • Aantal prints is meestal gelimiteerd in plaats van onbeperkt
 • Personalisering van het fotokader is niet altijd inbegrepen
 • Zonder begeleiding of props
 • Extra betalen voor het ontvangen van de digitale foto’s na afloop van je feest

Dit gezegd hebbende, hebben we een aantal betaalbare photobooths gevonden die ofwel echt goedkoop zijn, of behoorlijk scherp geprijsd zijn en eigenlijk all-in zijn, waardoor je zeker weet dat je niet meer geld kwijt bent dan de pakketprijs. We hebben de goedkope photobooths onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën, afhankelijk van waar je wellicht naar op zoek bent: een goedkoop fotohokje, of fotozuil, digitaal gastenboek, videobooth, greenscreen photobooth etc.

Tips om een fotohokje goedkoop te houden

Ongeacht het pakket dat je huurt, zijn er nog een aantal manieren, waarop je het fotohokje goedkoop kan houden. WIj geven hier onze tips om er voor te zorgen dat een goedkope photobooth toch niet stiekem duurder wordt dan verwacht en plots toch buiten je budget valt:

 1. Let op de BTW truc: wij publiceren altijd de prijzen inclusief BTW: sommige verhuurders publiceren of adverteren echter op hun eigen sites prijzen zonder btw. Logisch dat het dan goedkoper lijkt, maar je mag er dan gerust 21% bij optellen! Daar gaat je budget!
 2. Hoewel veel verhuurders graag het hele land doorrijden om photobooth plezier te brengen – en het soms ook inclusief is – is een verhuurder vinden uit de buurt geen onaardig idee: je bespaart zo al snel een paar tientjes op de reiskosten
 3. Zorg er voor dat het pakket dat wordt aangeboden compleet genoeg is voor wat je er mee van plan bent. Als het exclusief props is, kijk dan hoeveel je extra betaalt voor props of wat het je kost als je het zelf moet kopen
 4. Als een pakket voor 3 of 4 uur, accepteer dat dan en boek niet een extra uur er bij. Voor de meeste feesten, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden is 3 uur echt voldoende en wordt er voldoende geprint en gelachen met een fotobooth. Een extra uur is dan echt niet nodig om bij te boeken
 5. Hetzelfde geld voor het aantal printjes, voor de meeste trouwfeesten, verjaardagen en personeelsfeesten voelt onbeperkt printen wellicht ‘velig’ en hoef je je geen zorgen te maken, maar een rol van 300 prints komt bijna nooit op, dus laat je niet verleiden tot een dure optie om het aantal prints te verhogen!
 6. Bekijk onze actiepagina voor goedkope photobooths, kortingen en (exclusieve) acties voor elk budget!

Andere soorten photobooths huren

Behalve de reguliere fotohokjes en fotopalen hebben we ook overzichten van alle andere soorten photobooths, dus neem gerust een kijkje naar de prijzen van al onze bijzondere soorten photobooths:

Algemene offerte aanvraag voor een goedkope photobooth

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte photobooth binnen je budget voor jouw feest!

Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €400)Fotopaal (vanaf €250)Fotospiegel (vanaf €450)Photobooth busje of caravan (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €400)GIF booth (vanaf €150)Videogastenboek (vanaf €200)Hashtag printer (vanaf €350)Polaroid camera (vanaf €85)Lichtletters (vanaf €40 per letter)Fotoframe (vanaf €100)Photobooth zonder printer (vanaf €100)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Met begeleidingZonder begeleidingMaakt niets uit  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!