Goedkoop fotohokje huren? Boek hier 25 goedkope photobooths, vanaf €175!

Wellicht heb je een beperkt budget, maar wil je wel heel graag een fotohokje op je feest? Van alle photobooths op onze site hebben wij de goedkoopste photobooths verzameld op deze pagina. We hebben hier zowel met recht goedkope fotohokjes en budget photobooths verzameld, als fotohokjes en fotozuilen die een goede ‘value for money’ zijn en qua prijs-kwaliteit verhouding aantrekkelijk en betaalbaar zijn. Vergeet niet om onze acties & kortingen pagina te bekijken, voor een aantal interessante kortingen en exclusieve extra’s op verschillende photobooths als je je photobooth op Photobooths-huren.nl boekt!

1. De budget opties: de videopaal / wenspaal / videozuil: vanaf €175

Als je een bruiloft organiseert en je wilt iets anders dan een traditioneel gastenboek, maar zonder de bank te breken, dan is een goedkope videopaal (of digitaal gastenboek) wellicht iets voor jou. Sommige maken enkel korte videoboodschappen en zijn dus echte budget videopalen, maar er zijn ook videozuilen te huur die ook foto’s kunnen maken, Voor deze prijs heb je weliswaar geen printer of props, maar wel een aandenken in bewegend beeld vol met lieve wensen van al je gasten! Sommige zijn iets duurder, maar zijn dan al inclusief bezorging in heel Nederland! Andere kan je zelf ophalen om de prijs laag te houden in verschillende punten verspreid over heel Nederland. De videopalen zijn er in verschillende uitvoeringen; sommige kijk je recht vooruit, andere wenspalen kijk je iets naar beneden. Sommige kunnen ook foto’s maken, zodat je eigenlijk 2 booths in 1 hebt. Wij hebben de 5 goedkoopste videopalen voor je geselecteerd:

2. Een goedkope photobooth zonder printer: vanaf €195

propfun photobooth2

Met een budget onder de €200 kan je een photobooth huren als je bereid bent afstand te doen van de printer. Je krijgt natuurlijk wel alle foto’s digitaal, dus je kan ze na je bruiloft of feest alsnog uitprinten, hoewel dat natuurlijk ook geld kost. Maar als je tevreden bent met digitale foto’s, is dit een goede optie. Deze fotobooths zijn o.a. zo goedkoop omdat je ze soms zelf moet ophalen, en omdat er geen begeleiding tijdens het feest bij is, waardoor er veel minder personeelskosten in het tarief verwerkt zitten. Dit zijn de 5 goedkoopste photobooths zonder printer die we konden vinden:

3. Goedkope GIF photobooths

GIF photobooth picture

Met GIF-booths kan je twee kanten op: erg goedkoop of vrij duur. Het verschil zit hem er in of je de GIF optie toevoegt aan een fotopaal of fotohokje dat ook reguliere foto’s print – dan is het vrij prijzig – of dat je tevreden bent met een GIF booth die zich richt op het maken van GIF’s. Juist omdat GIF-jes bewegende beelden zijn, komt er geen printer aan te pas: de GIF’jes worden direct doorgestuurd per email of sms naar je inbox of telefoon, zodat je ze direct op social media zoals Twitter en Facebook kan plaatsen. Daarnaast is de GIFbooth lekker eenvoudig te bedienen en zit er – althans in de goedkope versie – geen begeleiding bij. Dit zijn de

4. Goedkope fotozuilen: vanaf €300

Voor €300 of minder kan je al een fotobooth met printer hebben! De looks zijn wellicht iets minder en in sommige gevallen zal je hem zelf moeten ophalen. Printjes zijn in sommige gevallen gelimiteerd en misschien moet je zelf props er bij kopen, maar als je budget nu eenmaal beperkt is en je gewoon een fotobooth wilt hebben op je trouwfeest of ander feest om de feestvreugde te helpen verhogen, zijn dit allemaal prima opties die door duizenden mensen per jaar worden geboekt.

5. Betaalbare fotopalen: €349 – €395

Heb je iets meer geld over om van alle zorgen af te zijn? De volgende photobooths lijken duurder, maar gegeven alle extra’s die je krijgt, zijn ze eigenlijk niet duurder dan de vorige goedkope photobooths, waar je moet bijbetalen voor extra opties. All-in pakketten kosten rond de €350 tot €395 en afhankelijk van je locatie komen daar soms (maar niet als je een verhuurder uit jouw regio boekt) nog een paar tientjes reiskosten bij. Naast het feit dat de pakketten completer zijn, is er een bijkomend voordeel: de looks nemen ook toe en deze photobooths zien er over het algemeen gewoon wat stoerder en leuker uit!

6. Goedkope fotohokjes: opblaasbare photobooths

Een echt fotohokje met wanden en soms een gordijntje is gewoon duurder, omdat het lastiger te vervoeren is en vaak niet wordt verhuurd zonder personeel. Dat gezegd hebbende, is er een aparte categorie fotohokjes die erg populair zijn op bruiloften en andere feesten en die ook nog eens verfrissend goedkoop zijn voor een fotohokje: de opblaasbare of inflatable photobooth. Inmiddels zijn er 3 verhuurders dit dit goedkope fotohokje aanbieden en ze zitten ook nog eens verspreid over Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel), zodat er bijna altijd wel 1 in de buurt is!

7. Overige goedkope fotohokjes: onder de €500

Ook onder de €500 kan je een echt fotohokje huren, mocht het opblaasbare fotohokje toch niet bij je thema passen of niet in de ruimte passen (hij meet ongeveer 3×3 meter!). Let wel op dat hoewel dit allemaal complete pakketten zijn, waar je feitelijk niets meer extra als optie bij hoeft te boeken, er nog wel transportkosten bij kunnen komen. Dat gezegd hebbende, zijn deze verhuurders van de goedkope fotohokjes verspreid over Nederland beschikbaar en betaal je meestal voor de eerste x KM niets. Dit zijn de goedkoopste fotohokjes die wij voor je konden vinden:

8. Goedkope interactieve fotospiegels / magic mirrorbooths / selfiespiegels

interactieve fotospiegel huren

Ze worden steeds populairder en er komen er dan ook steeds meer op onze site te staan! De fotospiegels! Ze hebben nog niet echt een standaard naam gekregen, dus ze wordne ook wel verhuurd als magic mirrors, mirrorbooths, interactieve fotospiegel of selfiespiegel, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: een spiegel die werkt en print als een fotohokje! Hoewel echt hele goedkope varianten hiervan niet bestaan, zijn er wel een aantal betaalbare fotospiegels te huur, die concurreren met goedkope fotohokjes. Wij hebben deze goedkope interactieve fotospiegels voor je gevonden. De laatste is wellicht iets duurder maar heeft in heel Nederland gratis bezorging!

9. Goedkope caravan photobooth huren: vanaf €575

caravan photobooth huren

We hebben inmiddels maar liefst 5 verschillende caravan photobooths op de site staan en verassend genoeg kunnen deze gewoon goedkoper zijn dan de Volkswagen photobooth busjes! (hieronder meer daarover). Vanaf €575 kan je al voor 3 uur een caravan photobooth huren; een geweldige optie als je buiten ruimte hebt, zoals bij een zomers bruiloft, een beurs, festival of ander feestelijke gelegenheid!

10. ‘Goedkoop’ photobooth Volkswagen busje

In alle eerlijkheid: aan het eind van dit overzicht zijn we uitgekomen op een prijs van €650 en is het moeilijk om nog objectief te spreken over een goedkope photobooth in absolute prijzen. En alle photobooth busjes kosten ongeveer hetzelfde: €649 – €710 voor een all-in pakket van 3 uur. Wat deze Volkswagen fotobooth toch relatief goedkoop maakt is de combinatie van twee unieke kenmerken: onbeperkt printen en een ‘onbeperkte’ duur. Je mag namelijk gedurende je hele evenement, feest of bruiloft gebruik maken van het busje en het is dus niet beperkt tot 3 of 4 uur. Daarnaast is het pakket van €695 ook nog eens inclusief reiskosten, props, alle foto’s na afloop digitaal en een gepersonaliseerd fotostrookje. Binnen de categorie photobooth busjes is het daarmee toch goedkoop (of in elk geval betaalbaar of goede ‘value for money’).

We hebben in dit artikel niet (alleen) naar de totale prijs voor een pakket, maar rekenen bijvoorbeeld ook de ‘prijs per uur’ uit: sommige hokjes lijken iets goedkoper, maar huur je ook voor een uur minder, bijvoorbeeld 3 uur in plaats van 4 uur. Daarnaast kijken we ook naar welke opties je er bij krijgt en voor hoeveel uur je de photobooth huurt. Goedkoop is soms ook duurkoop. Goedkopere fotohokjes en fotopalen zijn soms minder compleet, wat betekent dat je ook rekening moet houden met extra kosten zoals:

  • Transport kosten van de photobooth
  • Aantal prints is meestal gelimiteerd in plaats van onbeperkt
  • Personalisering van het fotokader is niet altijd inbegrepen
  • Zonder begeleiding of props
  • Extra betalen voor het ontvangen van de digitale foto’s na afloop van je feest

Dit gezegd hebbende, hebben we een aantal betaalbare photobooths gevonden die ofwel echt goedkoop zijn, of behoorlijk scherp geprijsd zijn en eigenlijk all-in zijn, waardoor je zeker weet dat je niet meer geld kwijt bent dan de pakketprijs. We hebben de goedkope photobooths onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën, afhankelijk van waar je wellicht naar op zoek bent: een goedkoop fotohokje, of fotozuil, digitaal gastenboek, videobooth, greenscreen photobooth etc.

Tips om een fotohokje goedkoop te houden

Ongeacht het pakket dat je huurt, zijn er nog een aantal manieren, waarop je het fotohokje goedkoop kan houden. WIj geven hier onze tips om er voor te zorgen dat en goedkope photobooth toch niet stiekem duurder wordt dan verwacht en plots toch buiten je budget valt:

  1. Let op de BTW truc: wij publiceren altijd de prijzen inclusief BTW: osommige verhuurders ubliceren echter op hun eigen sites prijzen zonder btw. Logisch dat het dan goedkoper lijkt, maar je mag er dan gerust 21% vanaf trekken!
  2. Hoewel veel verhuurders graag het hele land doorrijden om photobooth plezier te brengen – en het soms ook inclusief is – is een verhuurder vinden uit de buurt geen onaardig idee: je bespaart zo een paar tientjes op de reiskosten
  3. Zorg er voor dat het pakket dat wordt aangeboden compleet genoeg is voor wat je er mee van plan bent. Als het exclusief props is, kijk dan hoeveel je extra betaalt voor props of wat het je kost als je het zelf moet kopen
  4. Als een pakket voor 3 of 4 uur, accepteer dat dan en boek niet een extra uur er bij. Voor de meeste feesten, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden is 3 uur echt voldoende en wordt er voldoende geprint en gelachen met een fotobooth. Een extra uur is dan echt niet nodig om bij te boeken
  5. Bekijk onze actiepagina voor goedkope photobooths, kortingen en (exclusieve) acties!

Bijzondere photobooths huren

Wil je juist iets bijzonders en net iets anders dan een ‘gewoon’ fotohokje, bijvoorbeeld omdat je een evenement in de buitenlucht hebt, zoals een beurs, festival of markt? Neem dan een kijkje bij onze secties bijzondere photobooths:

 

WhatsApp WhatsApp Mark!