Wat kost een trouwauto huren op je bruiloft?

Wil je een originele aankomst op je bruiloft? Als je gaat trouwen wil je natuurlijk van alles weten wat het kost en dus ook hoe duur of goedkoop je mogelijke trouwautoverhuur is. Wij hebben het voor je uitgezocht en hebben hieronder onze bevindingen opgeschreven. Ook hebben we in een ander artikel een overzicht gemaakt van een aantal leuke, verschillende trouwauto verhuurbedrijven.

Waar hangt de prijs van je trouwvervoer van af?

De prijzen voor het huren van een trouwauto hangen af van een aantal factoren. Het is daarom moeilijk om een algemeen antwoord te geven op de vraag wat het huren van een trouwauto kost. Toch gaan we het proberen in dit artikel. Bedenk dat dit gemiddelde prijzen voor trouwauto’s zijn en dat een individuele trouwautoverhuurder altijd een hogere of lagere prijs kan hebben. De factoren die de prijs van een trouwauto bepalen zijn onder andere:

 • Huur je de trouwauto op je bruiloft met of zonder chauffeur?
 • Huur je de trouwauto voor 1 uur, 4 uur of zelfs de hele dag?
 • Komt de verhuurder uit de buurt van je trouwlocatie of moet hij/zij eerst nog het halve land door rijden?
 • Huur je een Kever, Eend Fiat 500 of een Ferrari, een limousine of een schoolbus?
 • Wil je dat de auto is versierd met bloemen, decoraties, blikjes etc of niet?

Wat kost een trouwauto met chauffeur huren voor je bruiloft?

Een trouwauto met chauffeur huren kost tussen de €200 en €400 euro voor 4 uur huren. Voor een trouwauto met chauffeur betaal je al snel tussen de €50 en €100 euro per uur dat je de trouwauto huurt. Let op: de tijd begint meestal te lopen op het moment dat de chauffeur de parkeerplaats van de verhuurder verlaat en niet pas als de trouwauto aankomt op je bruiloft of bij de bruid of bruidegom op de stoep! Als je de bruid wilt ophalen met de auto, foto’s met de trouwfotograaf wilt maken en vervolgens op het stadhuis of een andere trouwlocatie waar de trouwplechtigheid plaats zal vinden wilt aankomen met de trouwauto heb je al snel 4 uur huur nodig.

Of je €40 of €100 per uur betaald hangt voornamelijk af van het type auto dat je huurt. Als je een Rolls Royce of iets dergelijks huurt zal je eerder op of zelfs boven de €100 per uur zitten, terwijl een Kever, Dafje, Volvo of Eend eerder rond de €40 zal liggen. Als je hele exclusieve, moderne trouwauto’s huurt, zoals een Ferrari of een Lamborghini, is het zelfs mogelijk dat je nog meer kwijt bent dan €100 per uur en je al snel €800 kwijt bent voor een arrangement.

Wat kost een limousine huren op je bruiloft?

Een limousine voor 4 uur huren voor je bruiloft kost ongeveer €500. Een limousine huren op je bruiloft is natuurlijk een hele gave manier om je entree te maken op je bruiloft, of om je bruid op te halen! IN een limousine passen zo 6, 8 of zelfs wel 10 of 16 mensen! Dat betekent dat je niet alleen de bruid en bruidegom mee kunnen, maar ook de ouders, getuigen of ceremoniemeesters. En natuurlijk de trouwfotograaf niet te vergeten! Een limousine huren kan al vanaf €180. Je betaald dan als starttarief €180 euro voor de eerste 2 uur en voor elk extra uur €75. Limousines komen altijd met chauffeur en dat is maar goed ook! Een limousine zelf rijden zonder ervaring wordt niet aangeraden en is ook eigelijk helemaal niet leuk! Je wilt immers genieten van alle luxe faciliteiten die in de limousine zitten!

Wat kost een trouwauto zelf rijden voor je bruiloft?

Een trouwauto zelf rijden kost ongeveer tussen de €350 en €500 euro. Als je de trouwauto zelf gaat rijden en je dus geen chauffeur nodig hebt, ben je meestal wat goedkoper uit dan een trouwauto net chauffeur huren. Ook is er wat meer flexibiliteit wat betreft het aantal uur dat je de trouwauto huurt. In dit segment zitten niet zozeer de limousines en de moderne racemonsters, zoals Rolls Royce’s, Porsche, Audi, Ferrari en Lamborghini, maar de klassiekers en de oldtimers, zoals de Volvo’s, Dafjes, Kevers, maar ook oldtimers van bijvoorbeeld Porsche of de oude Amerikaanse auto’s zoals de Ford Mustang en de Cadillac. Sommige huur je voor dit bedrag voor een aantal uur, de andere mag je de hele dag gebruiken, wel zo handig als je niemand hebt die de auto weer terug brengt, iedereen wil immers je bruiloft helemaal meemaken!

Wat kost een goedkope trouwauto huren?

Een goedkope trouwauto huren voor je bruiloft kost ongeveer €250 euro. Ten slotte, als je Marktplaats of Snappcar afstruint of op google zoekt naar goedkope verhuurders van trouwauto’s kom je mooie budget opties tegen. Je kan dan als je wilt voor (iets) onder de €200 euro al een auto huren voor 4 uur en soms de hele dag! Dit is natuurlijk zonder chauffeur, maar als je dus een goedkope trouwauto wilt huren zijn er zeker mogelijkheden en moet je rekenen op €200 tot €250 euro. Je huurt dan bijvoorbeeld een oldtimer Porsche, Kever of Eend.

Wat kost een trouwkoets huren voor je bruiloft?

Bij een trouwkoets huren komt waarschijnlijk nog meer kijken dan het huren van een trouwauto. Ga maar na: je hebt te maken met dieren, die zijn minder eenvoudig te vervoeren en het vervoer gaat langzamer en is duurder, je hebt altijd een ‘chauffeur’, menner, nodig en je kan er ook niet mee over de snelweg. De trouwkoets is dur vooral geschikt om een aankomst mee te doen en voor de fotoshoot. Reken op prijzen tussen de €250 en €500 als kosten voor het huren van een trouwkoets op je bruiloft. Natuurlijk kan je het altijd gekker maken met decoraties, een volgkoets etc.

Aankomst op je bruiloft: zelf rijden of met een chauffeur?

Wil je zelf rijden op je bruiloft en zelf achter het stuur zitten tijdens je aankomst op je feestlocatie, stadhuis of receptie? Dat is bij verschillende verhuurders mogelijk: je huurt dan zonder de chauffeur en haalt de auto zelf op (of je ceremoniemeester of familielid of vriend). Andere verhuurders verhuren standaard enkel met chauffeurs. Dat is ook logisch: grote kans dat je een deukje op loopt tijdens je eerste kilometer in een limousine of een Ferrari. Je wilt niet in je trouwpak zitten zweten vanwege ene onbekende auto op je trouwdag! Hieronder de voordelen en nadelen van zelf rijden en de voordelen en nadelen van met een chauffeur laten rijden:

Voordelen trouwauto zelf rijden op je bruiloft

 • Het is natuurlijk iets goedkoper om een trouwauto te huren zonde chauffeur, want dat betekent extra personeelskosten
 • Je hebt privacy, lekker samen praten zonder dat iemand het hoort
 • Of het nu een moderne raceauto of een klassieke oldtimer is: het is natuurlijk gewoon leuk om achter het stuur te zitten!

Nadelen trouwauto zelf rijden op je bruiloft

 • Het kan zweten zijn: nieuwe auto, wellicht geen stuurbekrachtiging etc.
 • Het is een extra risico, zelf als je verzekerd bent voor alles, kom je liever niet in een ongeluk op je bruiloft, je hebt wel iets beters te doen!
 • Je moet op de weg en de bediening letten en hebt dus minder tijd voor elkaar

Voordelen trouwauto met chauffeur op je bruiloft

 • Het is veilig: de chauffeur kent de auto goed en wete precies wat wel en niet kan
 • Het is rustig en zorgeloos, geeft je ‘peace of mind’, je nergens zorgen om maken en je lekker laten rijden
 • Het is natuurlijk chique: je laten rijden door een chauffeur!
 • Je hebt meer tijd om met elkaar te praten en hoeft nergens op te letten

Nadelen trouwauto met chauffeur op je bruiloft

 • Het is natuurlijk iets duurder om een auto en een chauffeur te moeten betalen
 • De chauffeur zal natuurlijk doen of hij je niet hoort, als je met elkaar praat, maar het is toch iets minder intiem
 • Helaas pindakaas: die supergave auto die je hebt gehuurd? Als nog zit je niet zelf achter het stuur, iets dat een bruidegom over het algemeen moeilijker kan accepteren dan een bruid. Te zij het een koets is natuurlijk 🙂

Een Photobooth op wielen misschien?

Wil je een trouwauto, maar wil je hem langer gebruiken dan voor de fotoshoot en de aankomst? Wil je eigenlijk dat alle gasten de trouwauto kunnen bewonderen? Voor ongeveer hetzelfde geld als een trouwauto kan je ook ene photobooth op wielen huren! Denk dan bijvoorbeeld aan een fotohokje verstopt in een Vintage Volkswagen busje, een retro caravan, of zelfs een bakfiets! Allerlei verschillende photobooths op wielen dus! De verhuurders komen langs tijdens je receptie of feest, dus perfect als je je bruiloft gedeeltelijk buiten viert! Verder werken deze fotobusjes en photobooth caravans hetzelfde als de originele fotohokjes, maar met meer uitstraling: je pakt weest feestattributen, trekt een gekke bek en de fotostrookjes komen de printer al uit rollen! Hieronder staat een selectie van de fotohokjes op wielen die beschikbaar zijn om te huren. Je huurt een caravan photobooth vanaf ongeveer €450 en een Photobooth bus vanaf ongeveer €650.

Busje / Caravan / Tuktuk

Volkswagen photobooth bus

745

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth

665

Busje / Caravan / Tuktuk

Kerstmis photobooth bus

695

Busje / Caravan / Tuktuk

Feest caravan photobooth

745

Busje / Caravan / Tuktuk

Paardentrailer fotobooth [Friesland]

475

Busje / Caravan / Tuktuk

Arrenslee photobooth

962

Busje / Caravan / Tuktuk

Photobooth bus

625

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth

569

Busje / Caravan / Tuktuk

Tuktuk fotobooth

695

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [groen]

375
595

Busje / Caravan / Tuktuk

Vespa fotobooth [tuk-tuk]

675

Busje / Caravan / Tuktuk

Volkswagen fotohokje

725
595

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan fotobooth

945

Busje / Caravan / Tuktuk

Festival photobooth

695

Busje / Caravan / Tuktuk

Fotobusje

650

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan fotohokje [2 uitvoeringen]

650

Busje / Caravan / Tuktuk

Photobooth bus

749

Busje / Caravan / Tuktuk

VW fotobooth bus

945

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [roze]

600

Busje / Caravan / Tuktuk

Caravan photobooth [blauw]

600

Busje / Caravan / Tuktuk

Vintage caravan photobooth

625

Busje / Caravan / Tuktuk

VW photobooth

695

Op zoek naar een Volkswagen photoboothbus, Caravan, Tuktuk of toch een ander type fotobooth op je bruiloft?

Laat ons je helpen en vul het onderstaande algemene contactformulier in:


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Wat kost een photobooth op wielen voor je bruiloft?

  Reken op €500 tot €700 voor het huren van een photobooth op wielen. De caravan photobooth is typisch iets goedkoper dan een volkswagen photobooth bus en de tuktuk  photobooth en de vespa photobooth zitten daar tussen (tuktuk) of nog iets boven (Vespa). Een siginificante factor kunnen ook de extra transportkosten zijn, en omdat er niet heel veel verschillende verhuurders zijn, kan het zijn dat je pech hebt en er niet eentje direct in de buurt zit, waardoor er ook nog ~€100 aan transportkosten bij op worden geteld.

  • 3 uur huur (sommige voor de gehele duur van je feest zonder bijbetaling)
  • Inclusief begeleiding tijdens je feest (niet bij alle photobooths)
  • Fotoprops, feestartikelen en andere feest accessoires
  • (Onbeperkt) printen van alle foto’s
  • Alle foto’s na afloop digitaal ontvangen
  • Een gepersonaliseerd fotokader
  • Optioneel: social media / social sharing mogelijkheden (hiervoor is meestal wel lokaal internet zoals WiFi nodig)

  Alle prijzen op Photobooths-huren.nl zijn al inclusief BTW.

  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!