Video gastenboek huren? Kies uit 20+ video gastenboeken! Vanaf €159.

Wil je een videogastenboek huren? Zo’n videogastenboek die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn videogastenboeken geweldig om herinneringen vast te leggen. Een videogastenboek waar je met je hele voetbal of hockey elftal een videoboodschap kan achterlaten is een leuke toevoeging op elk feest Ga je trouwen en wil je een videogastenboek op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope videogastenboek omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert?

Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van videogastenboeken en fotopalen in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende videogastenboeken en fotopalen van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een videogastenboek en helpen we je op weg.

Alle videogastenboeken van Nederland:

Actie

Video / Audio Gastenboek

Videozuil

239
Actie

Video / Audio Gastenboek

Video gastenboek [met full HD camera]

195
€175 korting!
150
Actie

Video / Audio Gastenboek

Bruiloftzuil [videogastenboek]

195

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

175

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

219

Video / Audio Gastenboek

Vintage wenstelefoon

125

Video / Audio Gastenboek

Vintage audio gastenboek

150

Video / Audio Gastenboek

Audiogastenboek

199
179

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

139
195

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

139

Video / Audio Gastenboek

Telefooncel audiogastenboek

299

Video / Audio Gastenboek

Videohokje [Gratis transport in NL]

500
Actie!

Video / Audio Gastenboek

Videopaal

195

Video / Audio Gastenboek

Videokast

275

Video / Audio Gastenboek

Videogastenboek

195

Video / Audio Gastenboek

Babbelbox

175

2 soorten videogastenboeken: met en zonder prints

Feitelijk zijn er twee soorten videogastenboeken: met print functie en zonder print functie. Het is bij sommige videogastenboeken sowieso al mogelijk om ook foto’s te maken, maar sommige verhuurders bieden ook de mogelijkheid om er een printer bij te huren en de foto’s direct af te laten drukken. Het videogastenboek is dan eigenlijk een 2 in 1 photo & videobooth. Vanwege de printer – en printpapier en inkt – hangt daar echter wel een hoger prijskaartje aan: voor een videogastenboek die ook foto’s kan printen ben je al snel €300 tot €400 euro kwijt in plaats van onder de €200. Mijn persoonlijke advies is om goed na te denken waarvoor je de video / foto-booth wilt inzetten: is dat voor video’s (bijvoorbeeld op een bruiloft of om dankwoorden bij een afscheid of pensionering op te slaan of feedback van (mogelijke) klanten te verzamelen) dan zou ik je gasten of bezoekers niet afleiden met een foto mogelijkheid en gewoon een relatief simpel videogastenboeken huren.

Is het voor een bruiloft en zie je ook meerwaarde in de foto’s, misschien later op de avond, dan kan je een ‘2 in 1’ photobooth overwegen. Maar zelfs in dat geval moet je bedenken dat je door de combinatie wel wat inlevert; de meeste videogastenboeken hebben niet de beste camera voor foto’s, en je hebt dan veel minder keus dan als je enkel een fotobooth met printer zoekt. Als we het hieronder over de kosten van videogastenboeken hebben, bedoelen we een videogastenboeken zonder prints.

Kosten van een videogastenboek

Als je een videogastenboek wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van videogastenboeken in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 20 verhuurders van videogastenboeken en fotopalen in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een videogastenboek.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€200 (rond de €175 en €195 euro voor zelf ophalen bij de verhuurder van een eenvoudige videogastenboek) en lopen op tot ongeveer ~€400 of €500 als je het videogastenboek in een hokje wilt voor 100% privacy. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Enkel video of ook foto’s maken
 • Enkel foto’s maken of ook printen
 • Hoe lang huur je de videogastenboek?
 • Komt de videogastenboek met begeleiding?
 • Komt de videogastenboek met props?
 • Huur je de videogastenboek voor 3 of 4 uur, of voor de hele dag?

Als je de videogastenboek huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de videogastenboek ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende videogastenboeken.

Zoeken naar videogastenboeken op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de videogastenboek van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de videogastenboeken filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Je kan kiezen tussen zelf ophalen (dit zijn de goedkoopste versies) of inclusief transport, de kosten hiervoor zijn soms een vast bedrag en worden soms berekend op basis van je daadwerkelijke feestlocatie. Kies voor een videogastenboek:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de videogastenboeken:

Hoeveel uur huur wil je de videogastenboek huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site. met een categorie voor het huren van een videogastenboek in België.

Goedkoop een videogastenboek huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope videogastenboek of een budget videogastenboek kan je op onze site terecht door alle videogastenboeken – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een videogastenboek binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar videogastenboeken die je voor 24 uur huurt.

Deze videogastenboeken huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de videogastenboek. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de videogastenboek op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een videogastenboek

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een videogastenboek is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een videogastenboek huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een videogastenboek

 1. Sommige videogastenboeken zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes of houten fotopalen: de goedkopere hebben soms wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten videogastenboeken te vinden die ook als fotohokje dienst kunnen doen!
 2. De meeste videogastenboeken zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een videogastenboek voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De videogastenboeken geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de videogastenboek open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de videogastenboek.

Voordelen van een videogastenboek

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een videogastenboek, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een videogastenboek is dat ze typisch een stuk goedkoper zijn dan photobooths met printer en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle videogastenboeken kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De videogastenboek kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij videogastenboeken kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De videogastenboeken zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een videogastenboek (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een videogastenboek, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en videogastenboeken op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je videogastenboek vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Veel videogastenboeken komen met een microfoon, zodat de geluidskwaliteit beter is, maar bedenk alsnog dat het beter is voor de verstaanbaarheid van de videoboodschappen
 • Wil je props op de video’s? Niet alle videogastenboeken komen automatisch met props. Let hier goed op, of zorg voor je eigen props, die persoonlijke betekenis hebben voor jouw trouwfeest, verjaardag etc.
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je videogastenboek staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de videogastenboek wilt huren: je kan videogastenboeken huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een videogastenboek ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een videogastenboek pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van videogastenboeken niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste videogastenboek pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de videogastenboek (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de ‘pure’ videogastenboeken.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een videogastenboek? Props zitten niet altijd bij videogastenboeken, omdat dit meestal meer bij fotopalen hoort. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun videogastenboeken:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nederland zijn standaard bij de prijs van het videogastenboek inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden en begeleiding als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget videogastenboeken betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Begeleiding

Succes met het vinden van een videogastenboek!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!