Digitaal gastenboek huren? Kies uit 20+ verschillende digitale gastenboeken! Vanaf €159

Wil je een digitaal gastenboek huren? Zo’n digitaal gastenboek die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes die je vroeger op treinstations zag en die een zwart-wit printje uitspugen na een hoop gekke bekken? Een digitaal gastenboek waar je met je hele voetbal of hockey elftal mee op de foto kan? Ga je trouwen en wil je een digitaal gastenboek op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope digitaal gastenboek omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert?

Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van digitale gastenboeken in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende digitale gastenboeken van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een digitaal gastenboek en helpen we je op weg.

Alle digitale gastenboeken van Nederland:

Actie

Video / Audio Gastenboek

Videozuil

239
Actie

Video / Audio Gastenboek

Video gastenboek [met full HD camera]

195
€175 korting!
Oorspronkelijke prijs was: €325.Huidige prijs is: €150.
Actie

Video / Audio Gastenboek

Bruiloftzuil [videogastenboek]

195

Digitaal (zonder prints)

10+ ophaallocaties [foto, video & GIF]

159
Oorspronkelijke prijs was: €125.Huidige prijs is: €75.

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

219

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

139

Video / Audio Gastenboek

Telefooncel audiogastenboek

299

Video / Audio Gastenboek

Vintage wenstelefoon

125

Video / Audio Gastenboek

Vintage audio gastenboek

150

Video / Audio Gastenboek

Audiogastenboek

199
179

Video / Audio Gastenboek

Trouwtelefoon [audiogastenboek]

139
195
Actie!

Video / Audio Gastenboek

Videopaal

195

Video / Audio Gastenboek

Videokast

275

Video / Audio Gastenboek

Videogastenboek

195

Video / Audio Gastenboek

Babbelbox

175

2 soorten digitaal gastenboek: met en zonder prints.

Feitelijk zijn er twee soorten digitaal gastenboek met print functie en zonder print functie. Het is bij sommige digitale gastenboeken sowieso al mogelijk om ook foto’s te maken, maar sommige verhuurders bieden ook de mogelijkheid om er een printer bij te huren en de foto’s direct af te laten drukken. Het digitale gastenboek is dan eigenlijk een 2 in 1 photobooth. Vanwege de printer – en printpapier en inkt – hangt daar echter wel een hoger prijskaartje aan: voor een digitaal gastenboek dat ook foto’s kan printen ben je al snel €300 tot €400 euro kwijt in plaats van onder de €200. Mijn persoonlijke advies is om goed na te denken waarvoor je de booth wilt inzetten: is dat voor video’s (bijvoorbeeld op een bruiloft of om dankwoorden bij een afscheid of pensionering op te slaan of feedback van (mogelijke) klanten te verzamelen) dan zou ik je gasten of bezoekers niet afleiden met een foto mogelijkheid en gewoon een relatief simpel digitaal gastenboek huren.

Is het voor een bruiloft en zie je ook meerwaarde in de foto’s, misschien later op de avond, dan kan je een ‘2 in 1’ photobooth overwegen. Maar zelfs in dat geval moet je bedenken dat je door de combinatie wel wat inlevert; de meeste digitale gastenboeken hebben niet de beste camera voor foto’s, en je hebt dan veel minder keus dan als je enkel een fotobooth met printer zoekt. Als we het hieronder over de kosten van een digitaal gastenboek hebben, bedoelen we een digitaal gastenboek zonder prints.

Kosten van een digitaal gastenboek

Als je een digitaal gastenboek wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van digitale gastenboeken in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 20 verhuurders van digitale gastenboeken in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een digitaal gastenboek.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€200 en lopen op tot ongeveer ~€400 of €500 als je het digitale gastenboek in een hokje wilt voor 100% privacy. Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van de digitaal gastenboek, en of je de digitaal gastenboek standaard voor 3 of 4 of zelfs 24 uur huurt. Er zijn namelijk een aantal verschillende digitale gastenboeken beschikbaar die je voor 24 uur huurt, zonder personeel. Dat is niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de digitaal gastenboek ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Niet alle digitale gastenboeken van het 24 uurs concept hebben (begrijpelijkerwijs) onbeperkt printen. Bij de meeste digitaal gastenboek pakketten van 3 of 4 uur kan je wel standaard rekenen op begeleiding, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden. Lees hier meer over de kosten van verschillende digitale gastenboeken.

Zoeken naar digitale gastenboeken op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de digitaal gastenboek van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de digitaal gastenboeken filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Je kan kiezen tussen zelf ophalen (dit zijn de goedkoopste versies) of inclusief transport, de kosten hiervoor zijn soms een vast bedrag en worden soms berekend op basis van je daadwerkelijke feestlocatie. Kies voor een digitaal gastenboek:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter het digitaal gastenboek:

Hoeveel uur huur wil je het digitaal gastenboek huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site. met een categorie voor het huren van een digitaal gastenboek in België.

Goedkoop een digitaal gastenboek huren

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope digitaal gastenboek of een budget digitaal gastenboek kan je op onze site terecht door alle digitale gastenboeken – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een digitaal gastenboek binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar digitale gastenboeken die je voor 24 uur huurt.

Deze digitale gastenboeken huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de digitaal gastenboek. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de digitaal gastenboek op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een digitaal gastenboek

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een digitaal gastenboek is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een digitaal gastenboek huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een digitaal gastenboek

 1. Sommige digitale gastenboeken zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes: de meeste hebben wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten digitale gastenboeken te vinden!
 2. De meeste digitale gastenboeken zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een digitaal gastenboek voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. digitale gastenboeken geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de digitaal gastenboek open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de digitaal gastenboek.

Voordelen van een digitaal gastenboek

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een digitaal gastenboek, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een digitaal gastenboek is dat ze typisch €100 – €150 goedkoper zijn dan photobooths met printer en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle digitale gastenboeken kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De digitaal gastenboek kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij digitale gastenboeken kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De digitale gastenboeken zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een digitaal gastenboek

Hieronder een aantal tips voor het huren van een digitaal gastenboek, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van digitale gastenboeken op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je digitaal gastenboek vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Laat je printjes in 5×15 cm formaat dubbel printen en gebruik ze als bedankje of in een gastenboek!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je digitaal gastenboek staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de digitaal gastenboek wilt huren: je kan digitale gastenboeken huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een digitaal gastenboek ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een digitaal gastenboek pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van digitale gastenboeken niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste digitaal gastenboek pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de digitaal gastenboek (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Props, feestartikelen, feestattributen
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen bij de pakketten van 3 of 4 uur en juist niet bij de pakketten van 24 uur.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte foto’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Het aanpassen van de layout van de prints, zodat je eigen naam, datum of logo er op staat.
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een digitaal gastenboek? Ja, reiskosten. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun digitale gastenboeken:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het digitaal gastenboek inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn opties als GIF, greenscreen, thema props en soms social media mogelijkheden als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget digitale gastenboeken betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Personaliseren van je fotokader
 • Het na afloop digitaal ontvangen van alle gemaakte foto’s

Succes met het vinden van een digitaal gastenboek!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!