Wat kost een fotohokje huren? Prijzen per type photobooth

Wellicht ga je trouwen en ben je aan het puzzelen met je budget en wil je weten wat het huren van een fotohokje kost? Of misschien ben je op zoek naar de prijzen van fotohokjes voor een bedrijfsfeest, receptie of borrel, of een beurs, winkelopening of festival. Niettemin je wilt weten wat een fotohokje kost. In dit artikel geven we antwoord en splitsen we de tarieven van photobooths op, op basis van het type photobooth waar je naar op zoek bent, ze hebben namelijk verschillende prijzen!

Kosten van een fotohokje

Met een fotohokje huren bedoelen we een traditioneel, gesloten fotohokje, waar je met een beperkt aantal personen in kan. De prijzen hiervoor beginnen bij ~€400 en lopen op tot ongeveer ~€600. Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van het fotohokje, en of je het hokje standaard voor 3 of 4 uur huurt. Bij veruit de meeste pakketten kan je wel standaard rekenen op begeleiding, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden.

Kosten van een fotozuil of fotopaal

Een fotozuil of fotopaal huren geeft de mogelijkheid om met meer mensen op de foto te kunnen en is over het algemeen iets goedkoper. Je kan al een fotozuil huren voor rond de €300, maar dan moet je er rekening mee houden dat je niet onbeperkt kan printen en je de fotozuil zelf moet ophalen. Ook betaal je in dat geval soms extra voor opties zoals een gepersonaliseerd fotokader of alle foto’s na afloop digitaal. Voor €350 tot €450 heb je over het algemeen een behoorlijk compleet pakket.

Er is een subset van fotozuilen en fotopalen die zonder begeleiding komen die je niet voor 3 of voor 4 uur huurt, maar voor 24 uur: het grote voordeel is dat je je dan niet langer meer zorgen hoeft te maken over wanneer je feest nu precies begint of eindigt. Meestal kan je ze op de dag zelf ophalen of laten bezorgen en de volgende dag laten ophalen. Deze zijn vanzelfsprekend (meestal) helaas niet met onbeperkt printen. Reken op prijzen ronde de €350

Kosten van een photobooth zonder printer (digitaal gastenboek)

Geen behoefte aan de prints en wil je vooral alle leuke foto’s digitaal hebben? Op bruiloften wordt een photobooth zonder printer als digitaal gastenboek gebruikt. In dat geval moet je rekenen op ongeveer €100 tot €200. Dit is de goedkoopste optie als je toch iets van een photobooth wilt (op DIY na dan). Je kan na afloop alle foto’s met je gasten delen en op social media zetten.

Kosten van een VW photobooth busje

We hebben ook een aantal verschillende Volkswagen fotobusjes op onze site staan, de meest favoriete is de oltimer Volkswagen busje, voor de ultieme vintage look. houdt er rekening mee dat je minimaal €650 kwijt bent als je een photobooth busje wilt huren. De fotobusjes zijn meestal zeer compleet: inclusief begeleiding, onbeperkt printen, gepersonaliseerde layout van de prints en natuurlijk props. Soms worden de reiskosten wel apart berekend. Ook is er een hokje dat je voor de hele dag huurt in plaats van de standaard 3 of 4 uur, wat wellicht interessant is voor langere evenementen, zoals beurzen en festivals.

kosten fotobusje

Kosten van een caravan photobooth

Reken voor een caravan photobooth op minimaal €600 voor een periode van 3 uur, exclusief reiskosten. Dat komt dus neer op ongeveer €150 euro per uur. Wij hebben een aantal verschillende caravan photobooths op onze site staan: blauw, roze, vintage, in combinatie met koffie of cocktails: kortom alles is mogelijk.

Kosten van een GIF photobooth

Voor een GIF photobooth is vergelijken een absolute must, want prijzen variëren grofweg van €200 tot €750. Sommige photobooths hebben standaard een animated GIF functionaliteit, terwijl bij andere fotohokjes je als optie de GIF functionaliteit er bij kan boeken voor €40 – €75 euro bovenop de standaard pakket prijs. De verschillen in prijs hangen samen met de waardepropositie van de photobooth: wil je een goedkope fotopaal of een mooi hokje of stijlvolle fotopaal met geweldige ‘looks’. Het is in elk geval goed nieuws dat een GIF photobooth voor elk budget een mogelijkheid is!

Kosten van een 3D GIF photobooth

De prijzen voor een photoboorh die 3D GIF-jes kan maken, het zogenaamde bullet time of Matrix effect liggen aanmerkelijk hoger. Reken op de kosten voor een 3D GIF photobooth van minimaal €900.

Kosten van een greenscreen photobooth

In tegenstelling tot de GIF photobooths is er minder prijsverschil bij de greenscreen photobooths. Voor een greenscreen photobooth ben je minimaal €550 kwijt. Hier kan je kiezen uit een speciaal ontwikkelde greenscreen fotokeet, of een fotozuil of fotohokje met een greenscreen achtergrond die je als extra optie kan bijboeken.

Prijzen van een videozuil of videobooth

Net als bij de GIF photobooths, lopen de prijzen van een videozuil sterk uiteen en zijn ze afhankelijk van wara je naar op zoek bent. Voor minder dan €200 kan je al een eenvoudige fotozuil huren die enkel filmpjes maakt en voor €300 kan hij ook nog printen. Als je op zoek bent naar een fotohokje of een fotozuil die niet alleen videoboodschappen kan opnemen, maar ook kan printen moet je rekenen op een huurprijs van ongeveer €400. Hier staan alle videozuilen en videobooths.

Prijzen van een fotospiegel / mirror photobooth

Het nieuwste type photobooth in Nederland is een fotospiegel of mirror booth: een interactieve spiegel, waar je van top tot teen op kan staan, waarbij de spiegel aanwijzingen geeft. Er zijn in Nederland een aantal aanbieders van verschillende fotospiegels en mirror booths. Reken op een prijs van minimaal €500 voor een fotospiegel.

Kosten voor een mobiele fotograaf (roaming photographer)

Event fotografie is heel populair en het is altijd leuk als gast om op de foto te worden gezet, zeker op zakelijke evenementen. De meeste mobiele fotografen werken met een print station, zodat je ook direct een print in je handen krijgt. Daarnaast kan een enkeling op magneet printen, wat de ‘heb’ factor hoger maakt en er voor zorgt dat de foto (eventueel met custom branded layout) veel langer zichtbaar blijft in het leven van de ontvanger. De polaroidmeisjes zijn een ideale gastvrouw en kunnen in thema worden gekleed en als visitekaartje van een merk fungeren, terwijl ze de avond op de gevoelige plaat vastleggen. Hier staan de verschillende mobiele fototeams en mobiele fotografen die beschikbaar zijn.

Wat kost XL verlichte letters huren?

De verlichte letters zijn niet alleen populair op bruiloften, maar ook bij winkelopeningen, personeelsfeesten, merkintroducties, beurzen, congressen en andere campagnes. Je huurt de letters meestal voor rond de €40 per letter, waarbij je korting krijgt bij ‘lange’ woorden, of als je de letters op meer dan 1 dag nodig hebt. Je ontvangt de letters meestal al de dag voordat je ze nodig hebt, en hoeft ze pas de dar er na weer terug te geven (of worden opgehaald), zodat het niet te krap is en je hebt natuurijk meer dingen aan je hoofd dan alleen XL lichtletters huren!. De meeste hebben LED verlichting, waarmee je met een afstandsbediening die wordt meegeleverd of een schakelaar de kleur van de lampen kan aanpassen.

Wat kost een social media borg kopen?

Een andere leuke accessoire om foto’s nog leuker te maken, zijn de social media borden, die lijken op een bericht op de feed of wall van je favoriete social media. Alle informatie op het social media bord, zoals naam, locatie, likes, views, comments, foto etc kan je helemaal aanpassen aan je eigen gegevens. Geen zin in social media? Je kan ook een fotolijst helemaal custom laten ontwerpen, zoda het perfect past bij jouw thema, huisstijl of campagne of bruiloft. Voor een social media bord kopen moet je rekenen op kosten van rond de €99 tot €119 en voor een op maat gemaakt bord op kosten rond de €120 tot €150, afhankelijk van je precieze wensen en het formaat. Let er wel op dat de productie enkele dagen kan duren! Alle social media borden en custom fotolijsten staan hier.

Wat kost een polaroid camera huren of kopen?

Indien je budget een grotere photobooth niet toe laat, hebben we goed nieuws, want als je toch echt prints wilt en bijvoorbeeld ene kleiner (verjaardags)feestje organiseert, is een instant camera, zoals een Instax van Fuji of de originele Polaroid een goed idee! Voor minder dan €100 huur je al een polaroid camera voor een paar dagen, inclusief 50 prints. Een polaroid camera kopen, zodat je er altijd 1 in de buurt hebt voor echt volgende feestje is natuurlijk ook een optie, de kosten heb je er al snel uit, want voor rond de €150 koop je al een polaroid camera! Hier staan alle instant camera’s die je kan huren en hier staan de instant polaroid camera’s die je kan kopen.

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!