Wat kost een fotohokje huren? Prijzen per type photobooth

Wellicht ga je trouwen en ben je aan het puzzelen met je budget en wil je weten wat het huren van een fotohokje kost? Of misschien ben je op zoek naar de prijzen van fotohokjes voor een bedrijfsfeest, receptie of borrel, of een beurs, winkelopening of festival. Niettemin je wilt weten wat een fotohokje kost. In dit artikel geven we antwoord en splitsen we de tarieven van photobooths op, op basis van het type photobooth waar je naar op zoek bent, ze hebben namelijk verschillende prijzen!

Kosten van een fotohokje

Met een fotohokje huren bedoelen we een traditioneel, gesloten fotohokje, waar je met een beperkt aantal personen in kan. De prijzen hiervoor beginnen bij ~€400 en lopen op tot ongeveer ~€600. Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van het fotohokje, en of je het hokje standaard voor 3 of 4 uur huurt. Bij veruit de meeste pakketten kan je wel standaard rekenen op begeleiding, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden.

Kosten van een fotozuil of fotopaal

Een fotozuil of fotopaal huren geeft de mogelijkheid om met meer mensen op de foto te kunnen en is over het algemeen iets goedkoper. Je kan al een fotozuil huren voor rond de €300, maar dan moet je er rekening mee houden dat je niet onbeperkt kan printen en je de fotozuil zelf moet ophalen. Ook betaal je in dat geval soms extra voor opties zoals een gepersonaliseerd fotokader of alle foto’s na afloop digitaal. Voor €350 tot €400 heb je over het algemeen een behoorlijk compleet pakket.

Er is een subset van fotozuilen en fotopalen die zonder begeleiding komen die je niet voor 3 of voor 4 uur huurt, maar voor 24 uur: het grote voordeel is dat je je dan niet langer meer zorgen hoeft te maken over wanneer je feest nu precies begint of eindigt. Meestal kan je ze op de dag zelf ophalen of laten bezorgen en de volgende dag laten ophalen. Deze zijn vanzelfsprekend helaas niet met onbeperkt printen.

Kosten van een photobooth zonder printer (digitaal gastenboek)

Geen behoefte aan de prints en wil je vooral alle leuke foto’s digitaal hebben? Op bruiloften wordt een photobooth zonder printer als digitaal gastenboek gebruikt. In dat geval moet je rekenen op ongeveer €200. Dit is de goedkoopste optie als je toch iets van een photobooth wilt (op DIY na dan). Je kan na afloop alle foto’s met je gasten delen en op social media zetten.

Kosten van een VW photobooth busje

We hebben ook een aantal verschillende Volkswagen fotobusjes op onze site staan, de meest favoriete is de oltimer Volkswagen busje, voor de ultieme vintage look. houdt er rekening mee dat je minimaal €700 kwijt bent als je een photobooth busje wilt huren. De fotobusjes zijn meestal zeer compleet: inclusief begeleiding, onbeperkt printen, gepersonaliseerde layout van de prints en natuurlijk props. Soms worden de reiskosten wel apart berekend. Ook is er een hokje dat je voor de hele dag huurt in plaats van de standaard 3 of 4 uur, wat wellicht interessant is voor langere evenementen, zoals beurzen en festivals.

kosten fotobusje

Kosten van een caravan photobooth

Reken voor een caravan photobooth op minimaal €450 voor een periode van 3 uur, exclusief reiskosten. Dat komt dus neer op ongeveer €150 euro per uur. Wij hebben een aantal verschillende caravan photobooths op onze site staan: blauw, roze, vintage, in combinatie met koffie of cocktails: kortom alles is mogelijk.

Kosten van een GIF photobooth

Voor een GIF photobooth is vergelijken een absolute must, want prijzen variëren grofweg van €200 tot €750. Sommige photobooths hebben standaard een animated GIF functionaliteit, terwijl bij andere fotohokjes je als optie de GIF functionaliteit er bij kan boeken voor €40 – €75 euro bovenop de standaard pakket prijs. De verschillen in prijs hangen samen met de waardepropositie van de photobooth: wil je een goedkope fotopaal of een mooi hokje of stijlvolle fotopaal met geweldige ‘looks’. Het is in elk geval goed nieuws dat een GIF photobooth voor elk budget een mogelijkheid is!

Kosten van een greenscreen photobooth

In tegenstelling tot de GIF photobooths is er minder prijsverschil bij de greenscreen photobooths. Voor een greenscreen photobooth ben je minimaal €550 kwijt. Hier kan je kiezen uit een speciaal ontwikkelde greenscreen fotokeet, of een fotozuil of fotohokje met een greenscreen achtergrond die je als extra optie kan bijboeken.

Prijzen van een videozuil of videobooth

Net als bij de GIF photobooths, lopen de prijzen van een videozuil sterk uiteen en zijn ze afhankelijk van wara je naar op zoek bent. Voor €200 kan je al een eenvoudige fotozuil huren die enkel filmpjes maakt en voor €300 kan hij ook nog printen. Als je op zoek bent naar een fotohokje of een fotozuil die niet alleen videoboodschappen kan opnemen, maar ook kan printen moet je rekenen op een huurprijs van ongeveer €400. Hier staan alle videozuilen en videobooths.

Prijzen van een fotospiegel / mirror photobooth

Het nieuwste type photobooth in Nederland is een fotospiegel of mirror booth: een interactieve spiegel, waar je van top tot teen op kan staan, waarbij de spiegel aanwijzingen geeft. Er zijn in Nederland een aantal aanbieders van verschillende fotospiegels en mirror booths. Reken op een prijs van minimaal €500 voor een fotospiegel.

WhatsApp WhatsApp Mark!