Fotohokjes vergelijken: waar moet ik op letten? [Checklist]

Als je een fotohokje wilt huren kan je natuurlijk het bovenste zoekresultaat (of advertentie) aanklikken en dat fotohokje huren. Maar je wilt waarschijnlijk fotohokjes vergelijken en weten wat er te huur is in fotohokjesland, voordat je een verhuurder de opdracht gunt. Dat is precies het bestaansrecht van Photobooths-huren.nl: zoveel mogelijk verschillende fotohokjes, photobooths, fotopalen, videozuilen, 360 graden spinner videobooths, wenspalen, digitale gastboeken, greenscreen photobooths, babbelboxen, GIF photobooths, VW Photo Booth. busjes, caravan photobooths en andere soorten fotohokjes samenbrengen, zodat je eenvoudig een keuze kan maken, zonder dat je door -tig verschillende websites moet grasduinen om per fotohokje dezelfde informatie zoals prijs, locatie, begeleiding, uiterlijk, aantal prints, begeleiding et cetera te achterhalen.

Met onze handige overzichten voor fotohokjes, fotopalen / fotozuilen, fotospiegels en VW-photobooths en caravan fotohokjes zie je meteen de belangrijkste dingen die je wilt weten:

 • Uiterlijk van het fotohokje
 • Prijs van de photobooth
 • Hoe lang huur je de Photo Booth: van 2 tot 24 uur
 • Hoeveel prints mag je maximaal maken (van enkel digitaal tot onbeperkt printen)
 • Is begeleiding inbegrepen of enkel transport, opbouw, installatie en afbreken, of moet je het zelf ophalen?
 • Krijg je alle foto’s na afloop digitaal?
 • Is het mogelijk om het fotokader van je print te personaliseren en zijn hier extra kosten aan verbonden?

Fotohokjes vergelijken checklist

Hieronder de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het huren van een fotohokje, verdeeld in 4 delen: de claim to fame, de basics, betalen, en de kleine lettertjes

 • Claim to fame
 • Huurperiode
 • Props
 • Foto formaat
 • Prints
 • Foto’s digitaal
 • Social media
 • Kwaliteit apparatuur
 • Ervaring: bruiloften of zakelijk?
 • Afmetingen photobooth
 • Capaciteit fotohokje
 • Begeleiding
 • Vervoer
 • Opties
 • Prijs

1. Claim to fame

Wat is er nu zo bijzonder aan het fotohokje? Zit het in de buurt omdat je de fotobooth zelf moet ophalen? Is het gewoon de aller goedkoopste omdat je budget beperkt is? Heeft hij qua uiterlijk de ‘wow’ factor? Heet hij een muntinworp, zodat je hem kan inzetten op een festival? Wat het ook is, bedenk waarom het fotohokje perfect past bij jouw voorkeuren en zoek anders verder.

2. Huurperiode

Sommige fotohokjes huur je voor de hele dag (zonder begeleiding) en mag je zelfs de volgende dag terug geven). Een standaard fotohokje met begeleiding huur je meestal standaard voor 3 of 4 uur. Slechts een enkele fotohokje komt opdraven voor 2 uur: het is dan moeilijk om een aantrekkelijk prijs te geven, omdat de verhuurder wel alle kosten maakt (fotohokje is bezit, personeel is ingehuurd, reiskosten worden gemaakt etc), maar maar 2 uur huur kan rekenen om alle kosten weer terug te verdienen.

3. Props.

Sommige verhuurders geven geen props mee, andere geven props op sate prikkers mee die na de avond worden weggegooid. Andere verhuurders hebben stevige, plastic props die meerdere feesten meegaan omdat ze duurzamer zijn dan de props ophouden stokjes. Ook hebben sommige verhuurders andere feestartikelen, zoals pruiken, zwaarden, maskers, kleding en andere verkleedspullen. Als de props belangrijk voor je zijn, zorg er dan voor dat je weet wat bij het fotohokje wordt geleverd en sla eventueel zelf extra props in! Je carnavalskist, of speelhoek van de kinderen zijn meestal perfecte vindplaatsen van grappige props!

4. Foto formaat

De meeste fotohokjes printen oftewel in ansichtkaart formaat (10×15 cm) of in een fotostrip of fotostrookje van 5 x 15 cm. De laatste wordt dubbel geprint en dan door midden gesneden, zodat je er standaard 2 krijgt: leuk om te delen of voor in een gastboek. Sommige bijzondere fotohokjes zoals de fotospiegels printen niet altijd de dubbele fotostrookjes uit, dus zorg er voor dat het formaat van jouw voorkeur beschikbaar is en geprint kan worden!

5. Prints

Hoe belangrijk zijn de fysieke printjes van de foto’s voor je? Als je er weinig om geeft en ze vooral digitaal wilt hebben, heb je geluk: fotoboots zonder printer zijn niet duurder dan €200. De meeste fotohokjes uur je echter inclusief onbeperkt printen binnen de huurperiode. Dat betekent dus geen zorgen. Sommige verhuurders limiteren het aantal prints, maar bedenk of at een echt probleem voor je is. Als je een bruiloft hebt met 70 of zelfs 100 gasten en je mag 400 printjes maken, dan gaat iedereen alsnog met 4 of 5 printjes naar huis!

6. Foto’s digitaal

Behalve bij de meest goedkope fotohokjes kan je er van uit gaan dat je na afloop alle foto’s die zijn gemaakt in het fotohokje ook digitaal krijgt. Wanneer is afhankelijk van de verhuurder: soms direct na afloop van het feest via een USB stick, soms binnen 2 werkdagen via WeTransfer.

7. Social Media

Social media is niet meer weg te denken (helaas) ook niet bij bruiloften, personeelsfeesten en andere zakelijke evenementen. Niets alle verhuurders hebben wat dat betreft dezelfde mogelijkheden: sommige kunnen enkel foto’se mailen, terwijl andere ook foto’s op social media zoals Twitter en Facebook kunnen zetten, sommige verhuurders hebben WiFi nodig, anderen hebben hun eigen internet bij zich. Als social media mogelijkheden belangrijk zijn voor je evenement, vraag dan goed na wat er precies mogelijk is. Kunnen foto’s bijvoorbeeld enkel naar 1 Facebookpagina worden geupload, of kan elke gast of bezoeker een foto op zijn of haar eigen Facebook zetten?

8. Kwaliteit apparatuur

Vele verhuurders werken met de beste apparatuur, zoals een digitale spiegelreflex camera die in het fotohokje verstop zit. Ook kwaliteit van de printer en de flitsers kunnen van invloed zijn op hoe je foto er uiteindelijk uit komt te zien. Tegelijk kan een camera van een iPad met voldoende additionele belichting ook voldoende zijn voor je feest. Omdat kwaliteit van apparatuur niet altijd voor de leek veelzeggend is, vraag om voorbeelden te zien van andere feesten in vergelijkbare (licht)omstandigheden, bijvoorbeeld s’and’s binnen of buiten.

9. Ervaring

Alle verhuurders op deze site hebben al fotohokjes verzorgd op honderden evenementen, maar de specifieke kennis en ervaring die ze hebben opgedaan kan toch verschillen. Hebben ze voornamelijk ervaring met bruiloften of met grootschalige zakelijke evenementen zoals beurzen, inclusief een complete branding van het fotohokje? Schroom niet om ons te vragen via WhatsApp (0612750976) of via info@photobooths-huren.nl

10. Afmetingen fotohokje

Afhankelijk van je locatie zijn de afmetingen geen of wel een probleem voor je. De traditionele fotohokjes met wanden of een gordijntje nemen vrij veel plek in. Tegelijk heeft ook een fotopaal of fotozuil ruimte nodig: je moet er wel voor kunnen staan. Het meeste plek nemen de bijzondere fotohokjes in, zoals degene die in een caravan of vintage VW busje zijn geplaatst en deze moeten buiten staan of naar binnen kunnen worden gereden.

11. De capaciteit van de photobooth

Bedenk dat zelfs met veel persen in een traditioneel fotohokje maar 3-5 mensen passen. Voor een fotozuil passen veel meer mensen in de foto, maar bedenk dat als je met teveel mensen op de foto gaat, de individuele hoofden en torso’s heel klein en nauwelijks nog maar herkenbaar worden. Niettemind, wil je met je hele elftal op de foto, dan if een open fotobooth een beter idee dan een fotohokje.

12. Begeleiding bij de photobooth

We hebben een filter om een photobooth met of zonder begeleiding te huren. Begeleiding is vooral voor zakelijke evenementen handig, omdat het extra rust en vertrouwen geeft en de begeleider helpt met het optimaal gebruiken van de fotobooth. Bij bruiloften is het goed voor te stellen, dat je juist privacy wilt en geen onbekenden, zelfs niet bij het fotohokje. Gelukkig zijn alle soorten photo booths met en zonder begeleiding te huren.

13. Vervoer

Het vervoer is niet altijd inbegrepen: bij deze verhuurders is transport in heel NL inbegrepen. Soms moet je de photo booth zelf ophalen en soms zijn de eerste X kilometer bij de pakketprijs inbegrepen, maar de rest niet meer, waardoor het loont om een verhuurder te vinden die enogzins in de buurt woont. Tegelijk is de kilometervergoeding maar een klein gedeelte van de totale photobooth kosten, dus kijk zeker ook naar een fotohokje over de grens van je eigen provincie heen!

14. Opties

De meeste photobooth verhuurders bieden behoorlijk uitgebreide pakketten aan, inclusief alles wat je nodig hebt, maar er zijn altijd extra. Denk hierbij onder andere aan:

 • Extra tijd
 • Pauzeren
 • GIF optie
 • Video optie
 • Props die bij je thema passen
 • (op maat gemaakte) achtergronden
 • data verzameling, zoals namen en email adressen (zakelijk)
 • Custom branding van de photobooth (zakelijk)

15. Prijs van de photobooth

En dan zijn we toch eindelijk bij de prijs van de photobooth aangekomen, want uiteindelijk moet het natuurlijk wel in de budget passen. Bedenk dat zelfs met dezelfde prijs twee pakketten en photobooths heel verschillend kunnen zijn en dat soms een duurdere photobooth toch goedkoper kan zijn als je kijkt naar het totale pakket, en de kwaliteit van de foto’s. Dus gebruik onze site gerust om te zoeken en te vergelijken op de kosten van photobooths, maar maak ook gebruik van de overige filters om op andere eigenschappen te sorteren, filteren en vergelijken!

Photobooths vergelijken

Meer foto booths vergelijken? Bekijk ons overzicht van de soms goedkopere fotopalen en fotozuilen. Voor de laagste prijzen in elke categorie photobooths check je ons artikel van goedkope photobooths en natuurlijk onze acties & kortingen pagina. Wil je juist iets bijzonders en net iets anders dan een ‘gewoon’ fotohokje, bijvoorbeeld omdat je een evenement in de buitenlucht hebt, zoals een beurs, festival of markt? Neem dan een kijkje bij onze sectie bijzondere photobooths:

Algemene offerte aanvraag om photobooth prijzen te kunnen vergelijken

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van het perfecte fotohokje voor jouw feest!

Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!