Een photobooth huren bij de diploma-uitreiking van school! [+ tips & ideeën]

Een diploma-uitreiking op (hoge) school of universiteit is natuurlijk altijd een uniek en memorabel en fotowaardig moment, maar in tijden van de ‘anderhalve metersamenleving’ en corona maatregelen vergt het extra creativiteit om deze gebeurtenis veilig doch feestelijk te maken en deze overgangsrite voor studenten niet ongemerkt te laten passeren! Een photobooth huren voor je diploma-uitreiking kan daar zeker bij helpen: een foto is een leuk souvenir en geeft een extra feestelijke sfeer. Wij helpen je graag met het vinden van de beste photobooth voor jouw budget, locatie en wensen!

6 Tips voor een school bij het huren van een photobooth

Waar moet je specifiek bij een diploma-uitreiking aan denken als je een photobooth wilt huren? Wij geven hier onze top tien tips op basis van alle adviezen die we de afgelopen jaren mochten geven aan de organiseerders van diploma-uitreikingen op scholen in heel Nederland (en Belgie)!

 1. Met of zonder personeel? Met een diploma-uitreiking zijn er al genoeg zaken om op te letten en wil je dat de photobooth zonder verder aandacht probleemloos werkt en dat het tempo continu hoog ligt, zodat alle scholieren of studenten (eventueel met ouders of docenten) op de foto kunnen. Een photobooth met begeleiding is dan een aanrader om zoveel mogelijk gebruik van de photobooth te kunnen maken en te garanderen dat er niets mis gaat of aan het toeval wordt overgelaten.
 2. Een hokje of een paal / spiegel? De traditionele fotohokjes hebben veel ‘karakter’ en zijn niet over het hoofd te zien. Toch raden we ze niet direct aan voor een diploma-uitreiking, omdat de ‘actie’ verstopt zit in het hokje. Met een fotopaal of een fotospiegel (magic mirror photobooth) heb je een meer ‘open’ opstelling in tegenstelling tot het gesloten karakter van het dichte fotohokje. Het is daardoor meer zichtbaar wat iedereen doet en het is eenvoudiger om ook kleine groepjes tegelijk op de foto te zetten
 3. Thema props! Props – feestartikelen die de foto’s nog leuker maken, zoals brilletjes, snorretjes, lippen, tekstwolken etc. – zijn sowieso bij veel verhuurders inbegrepen, maar een diploma-uitreiking is bij uitstek een gelegenheid om met aangepaste props te werken, die de gelegenheid ondersteunen, denk aan de klassieke zwarte, vlakke ‘afstudeer hoed’ met koordje, een (on)populair boek, een krijtbord, of bij vakopleidingen gereedschappen die bij het vakgebied horen. Hiermee worden de foto’s nog leuker. De verhuurder kan hier mee helpen, maar een snelle rondgang / speurtocht / rooftocht door enkele klaslokalen zal meestal al voldoende voorwerpen opleveren om bij de photobooth neer te zetten. Laat het aan de scholieren, studenten en docenten over om er grappige foto’s mee te maken!
 4. De nieuwste trend: de 360 spinnerbooth: de gaafste filmpjes, moddervette soundtrack en gegarandeerd very shareable op de socials en de grams!
 5. Het fotokader: marketing tool bij uitstek. Het fotokader van de prints kan worden gepersonaliseerd, niet alleen met de datum van de diploma ceremonie, maar ook met het logo van de school. Zo maak je van de foto ook nog eens souvenir waar je als school je merk versterkt.
 6. Zet het online! Over publiciteit en marketing gesproken…. Zet zelf de foto’s online en vraag studenten en scholieren om ze zelf ook online te delen, het liefst met een uniforme hashtag. Vrijwel elke verhuurder geeft na afloop alle foto’s ook digitaal aan de opdrachtgever en bij verschillende verhuurders is het ook mogelijk om de foto’s direct naar een emailadres te laten sturen. Check wel even de GDPR consequenties!
 7. Greenscreen het! Met greenscreen technologie kan je mensen dichter bij elkaar zetten dan ze van de corona maatregelen mogen. Zo wordt op de school van decaan Andrea Zwan, het Stedelijk Lyceum Enschede, gebruikgemaakt van een green screen. Leerlingen gaan om de tien minuten één voor één een versierde, feestelijke school binnen en mogen dan bij het tekenen van hun diploma op de foto voor dat scherm. Uiteindelijk zal er achteraf één grote groepsfoto worden gemaakt, met alle docenten en geslaagden. “Dat leek ons wel een mooi aandenken”, zegt Andrea. Met een greenscreen photobooth kan je alsnog de diploma-uitreiking op je favoriete droomlocatie laten plaatsvinden!

8 goedkope photobooth voor een open dag op school of diploma uitreiking:

Dit zijn de 8 goedkoopste photobooths mét printer die je op dit moment kan huren. Je bent dan voor het basis pakket minder dan €300 kwijt! Ze zijn in alle eerlijkheid niet allemaal even mooi, maar ze doen wat ze moeten doen: foto's printen en in sommige gevallen kan je er ook video's en GIF-jes mee opnemen! Zit er een addertje onder het gras? Sommige van deze photobooths moet je zelf ophalen bij een ophaallocatie, dus je moet een beetje geluk hebben met waar je feest is, maar die van €299 wordt overal in Nederland (per post) bezorgd! In Apeldoorn, Delft, Den Haag, Den Helder, Enschede, Groningen, Maastricht, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Roermond, Nijmegen, Zwolle, Sneek, Leiden, Dordrecht en Drenthe is in elk geval een photobooth in de stad om op te halen!

Meest populaire photobooths voor een diploma-uitreiking

Dit zijn de meest populaire photobooths, die onder meer vaak en graag geziene gasten zijn bij scholen, hogescholen en universiteiten om de diploma-uitreiking, introductieweek, feestweek of open dag nog feestelijker te maken.

Unieke photobooths anno 2024:

Populairste photobooths:

Leukste extra's:

Actie

Video / Audio Gastenboek

Bruiloftzuil [videogastenboek]

195
195

Andere tips en ideeën voor de diploma-uitreiking

Hier zijn nog enkele andere tips en inspiratie voor het zo leuk en memorabel mogelijk maken van de diploma-uitreiking:

 • Zorg er voor dat je een geweldige locatie hebt voor de fotobooth!
 • Bouw buffer in de tijdplanning: alles loopt altijd uit, zeker bij het opbouwen van fotohokjes als de locatie niet eenvoudig toegankelijk is
 • Zorg ervoor dat degene die speechen (studenten en docenten) over enige spreekvaardigheid beschikken.
 • Heb je de diploma-uitreiking nog niet eerder georganiseerd, vraag dan degene die het het jaar daarvoor heeft georganiseerd om een draaiboek, planning, structuur, ervaring, leerpunten etc.
 • Houd een gedeelte van het programma geheim: vertel de scholieren en studenten nog niet precies wat ze allemaal kunnen verwachten, zodat je ze kan verassen bijvoorbeeld met de huur van een photobooth!
 • Laat foto’s zien van de studenten uit hun eerste en laatste jaar, bijvoorbeeld wanneer ze het podium opkomen Gegarandeerd zorgt dit voor hilariteit!
 • Wat niet te doen: een ABC. Nee, laat het gewoon zitten en bewaar het voor een bruiloft waar je eigenlijk niet naar toe wilt. ABC’s zijn sinds de opkomst van het huidige alfabet (2e eeuw voor Christus in Fenicië) eigenlijk niet meer leuk.

Enkele van onze klanten:

 

2020 & 2021: ideeën voor een diploma uitreiking met Corona maatregelen

Een diploma-uitreiking in het schoolgebouw is door de coronamaatregelen voor veel scholen niet haalbaar. Dankzij het uitblijven van grote evenementen kan je door creatief na te denken en de stoute schoenen aan te trekken hele originele en creatieve diploma-uitreikingen organiseren. Wat te denken van:

 • Diploma ontvangen op het main stage van Pinkpop in Limburg
 • Diploma-uitreiking in de Kuip of FC Utrecht!
 • Een drive-in / drive through diploma uitreiking. Op het feestelijk aangeklede terrein is muziek en konden de geslaagden hun diploma ondertekenen.
 • Lyceum aan Zee had een eigen ’drive-tru’, inclusief carwash, fotomoment, praatje van de mentor, felicitaties van de docenten en confetti.
 • Als alternatieve diploma-uitreiking, kan je ook denken aan ‘walk of fame‘, met rode lopers.
 • Ook een optie: de school naar de leerlingen toe brengen. Zo vertelt docent Nederlands Margriet Zijlstra dat ze op het Greijdanus Meppel de diploma’s gaan thuisbezorgen. “De mentoren en directie gaan samen in één bus, de vakdocenten komen er in auto’s achteraan.”
 • Laat studenten die niet fysiek aanwezig zijn aanwezig zijn door ‘robots’, al is het maar een rijdende zuil met een laptop en Skype of Zoom verbinding er op.

Andere soorten photobooths huren

Zoek je voor je school, hogeschool of universiteit een photobooth, zonder dat je heel bijzondere wensen hebt? Bekijk dan ons overzicht van de gave fotohokjes en fotopalen. Voor de laagste prijzen in elke categorie photobooths check je ons artikel van goedkope photobooths en natuurlijk onze acties & kortingen pagina. Wil je juist iets bijzonders en net iets anders dan een ‘gewoon’ fotohokje, bijvoorbeeld omdat je een evenement in de buitenlucht hebt, zoals een beurs, festival of markt? Neem dan een kijkje bij onze sectie bijzondere photobooths:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!