Videozuil huren? Kies uit 20+ verschillende videozuilen en fotopalen! Vanaf €159

Wil je een videozuil huren? Zo’n videozuil die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn videozuilen geweldig om herinneringen vast te leggen. Een videozuil waar je met je hele voetbal of hockey elftal een videoboodschap kan achterlaten is een leuke toevoeging op elk feest Ga je trouwen en wil je een videozuil op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope videozuil omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert?

Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van videozuilen en fotopalen in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende videozuilen en fotopalen van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een videozuil en helpen we je op weg.

Alle videozuilen van Nederland:

Actie

Videozuil

(2)
239
Actie
195
€175 korting!
Oorspronkelijke prijs was: €325.Huidige prijs is: €150.
Actie

Bruiloftzuil [videogastenboek]

(7)
195
159
Oorspronkelijke prijs was: €125.Huidige prijs is: €75.
275
175
Actie!
195

2 soorten videozuilen: met en zonder prints.

Feitelijk zijn er twee soorten videozuilen: met print functie en zonder print functie. Het is bij sommige videozuilen sowieso al mogelijk om ook foto’s te maken, maar sommige verhuurders bieden ook de mogelijkheid om er een printer bij te huren en de foto’s direct af te laten drukken. De videozuil is dan eigenlijk een 2 in 1 photobooth. Vanwege de printer – en printpapier en inkt – hangt daar echter wel een hoger prijskaartje aan: voor een videozuil die ook foto’s kan printen ben je al snel €300 tot €400 euro kwijt in plaats van onder de €200. Mijn persoonlijke advies is om goed na te denken waarvoor je de booth wilt inzetten: is dat voor video’s (bijvoorbeeld op een bruiloft of om dankwoorden bij een afscheid of pensionering op te slaan of feedback van (mogelijke) klanten te verzamelen) dan zou ik je gasten of bezoekers niet afleiden met een foto mogelijkheid en gewoon een relatief simpele videozuil huren.

Is het voor een bruiloft en zie je ook meerwaarde in de foto’s, misschien later op de avond, dan kan je een ‘2 in 1’ photobooth overwegen. Maar zelfs in dat geval moet je bedenken dat je door de combinatie wel wat inlevert; de meeste videozuilen hebben niet de beste camera voor foto’s, en je hebt dan veel minder keus dan als je enkel een fotobooth met printer zoekt. Als we het hieronder over de kosten van videozuilen hebben, bedoelen we een videozuil zonder prints.

Kosten van een videozuil

Als je een videozuil wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van videozuilen in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 20 verhuurders van videozuilen en fotopalen in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een videozuil.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€200 (rond de €175 en €195 euro voor zelf ophalen bij de verhuurder van een eenvoudige videozuil) en lopen op tot ongeveer ~€400 of €500 als je de videozuil in een hokje wilt voor 100% privacy. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • Enkel video of ook foto’s maken
 • Enkel foto’s maken of ook printen
 • Hoe lang huur je de videozuil?
 • Komt de videozuil met begeleiding?
 • Komt de videozuil met props?
 • Huur je de videozuil voor 3 of 4 uur, of voor de hele dag?

Als je de videozuil huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de videozuil ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende videozuilen.

Zoeken naar videozuilen op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de videozuil van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de videozuilen filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Je kan kiezen tussen zelf ophalen (dit zijn de goedkoopste versies) of inclusief transport, de kosten hiervoor zijn soms een vast bedrag en worden soms berekend op basis van je daadwerkelijke feestlocatie. Kies voor een videozuil:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de videozuil:

Hoeveel uur huur wil je de videozuil huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site. met een categorie voor het huren van een videozuil in België.

Goedkoop een videozuil huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope videozuil of een budget videozuil kan je op onze site terecht door alle videozuilen – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een videozuil binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar videozuilen die je voor 24 uur huurt.

Deze videozuilen huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de videozuil. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de videozuil op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

videopaal videozuil huren gasten receptie borrel

Voordelen en nadelen van een videozuil

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een videozuil is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een videozuil huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een videozuil

 1. Sommige videozuilen zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes of houten fotopalen: de goedkopere hebben soms wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten videozuilen te vinden die ook als fotohokje dienst kunnen doen!
 2. De meeste videozuilen zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een videozuil voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De videozuilen geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de videozuil open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de videozuil.

Voordelen van een videozuil

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een videozuil, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een videozuil is dat ze typisch een stuk goedkoper zijn dan fotobooths met printer en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Vrijwel alle videozuilen kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De videozuil kan overal komen, waar je feest ook is!
 3. Bij videozuilen kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 4. De videozuilen zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een videozuil (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een videozuil, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en videozuilen op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je videozuil vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Veel videozuilen komen met een microfoon, zodat de geluidskwaliteit beter is, maar bedenk alsnog dat het beter is voor de verstaanbaarheid van de videoboodschappen
 • Wil je props op de video’s? Niet alle videozuilen komen automatisch met props. Let hier goed op, of zorg voor je eigen props, die persoonlijke betekenis hebben voor jouw trouwfeest, verjaardag etc.
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je videozuil staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de videozuil wilt huren: je kan videozuilen huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een videozuil ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).
 • Het materiaal dat je toegestuurd krijgt kan ook als videoclip kan worden samengevoegd en daar kan je een herinneringslied onder zetten als aandenken aan je bruiloft. Dit herinneringslied wordt dan uiteraard op maat gemaakt. Kijk eens bij Nette van the Singing driver.

Waar bestaat een videozuil pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van videozuilen niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste videozuil pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de videozuil (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is vrijwel altijd inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de ‘pure’ videozuilen.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een videozuil? Props zitten niet altijd bij videozuilen, omdat dit meestal meer bij fotopalen hoort. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun videozuilen:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het videozuil inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden en begeleiding als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget videozuilen betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Begeleiding

Succes met het vinden van een videozuil!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!