Fotopaal huren? Kies uit 65+ verschillende fotopalen! Vanaf €275

Wil je een fotopaal huren? Zo’n fotopaal die je tegenwoordig op bruiloften, verjaardagen, en bedrijfsfeesten ziet? Net zoals de fotohokjes die je vroeger op treinstations zag en die een zwart-wit printje uitspugen na een hoop gekke bekken? Een fotopaal waar je met je hele voetbal of hockey elftal mee op de foto kan? Ga je trouwen en wil je een fotopaal op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope fotopaal omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van fotopalen in Nederland op onze site staan: meer dan 250 verschillende fotopalen van meer dan 100 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een fotopaal en helpen we je op weg.

Fotopaal huren

Alle fotopalen van Nederland:

445
€225 korting!
200
375
295

Fotobooth

Fotopaal

399

Fotobooth

Fotobooth

295
350

Fotobooth

Fotopaal

387
349
362
350
450
325
399
495
350
Actie
445
349
445
350
Actie
399
350
450
395
400
389
395
699
425
395
475
Actie
395

Fotobooth

LED photobooth

399
449

Fotobooth

Fotopaal [+ GIF]

549
450
399

Fotobooth

Fotobox

399

Fotobooth

Fotobooth

300
395
300
495
347
375
399
349
299
350
350
350
445
350
450
450
349
275
710
€225 korting!
199
605
634
1,800
805

Fotobooth

Kerst photobooth

425

Kosten van een fotopaal

Als je een fotopaal wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van fotopalen in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 50 verhuurders van fotopalen in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een fotopaal.

De prijzen hiervoor beginnen net onder de ~€300 en lopen op tot ongeveer ~€500. Dat is onder meer afhankelijk van of reiskosten al zijn inbegrepen, de ‘looks’ van de fotopaal, en of je de fotopaal standaard voor 3 of 4 of zelfs 24 uur huurt. Er zijn namelijk een aantal verschillende fotopalen beschikbaar die je voor 24 uur huurt, zonder personeel. Dat is niet alleen goedkoper, ook geen pottekijkers dus. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer je de fotopaal ophaalt en weer terug brengt of laat bezorgen. Bij verschillende verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Niet alle fotopalen van het 24 uurs concept hebben (begrijpelijkerwijs) onbeperkt printen. Bij de meeste fotopaal pakketten van 3 of 4 uur kan je wel standaard rekenen op bezorging, onbeperkt printen, props, een gepersonaliseerd fotokader en alle foto’s digitaal. Afhankelijk van de verhuurder heb je soms ook email en social media mogelijkheden. Lees hier meer over de kosten van verschillende fotopalen.

fotopaal-huren-hout-zoetermeer

De goedkope fotopaal: onder de €300

Dit zijn de 8 goedkoopste photobooths mét printer die je op dit moment kan huren. Je bent dan voor het basis pakket minder dan €300 kwijt! Ze zijn in alle eerlijkheid niet allemaal even mooi, maar ze doen wat ze moeten doen: foto's printen en in sommige gevallen kan je er ook video's en GIF-jes mee opnemen! Zit er een addertje onder het gras? Sommige van deze photobooths moet je zelf ophalen bij een ophaallocatie, dus je moet een beetje geluk hebben met waar je feest is, maar die van €299 wordt overal in Nederland (per post) bezorgd! In Apeldoorn, Delft, Den Haag, Den Helder, Enschede, Groningen, Maastricht, Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Roermond, Nijmegen, Zwolle, Sneek, Leiden, Dordrecht en Drenthe is in elk geval een photobooth in de stad om op te halen!

Zoeken naar fotopalen op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de fotopaal van je dromen of budget 🙁 vinden:

Zoeken op stijl: je kan de fotopalen filteren op basis van een aantal verschillende stijlen:

 1. Modern / neutraal
 2. Vintage
 3. Hout

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een fotopaal:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de fotopalen:

Hoeveel uur huur wil je de fotopaal huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we een aparte site.

Goedkoop een fotopaal huren

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope fotopaal of een budget fotopaal kan je op onze site terecht door alle fotopalen – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een fotopaal binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar fotopalen die je voor 24 uur huurt.

Deze fotopalen huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de fotopaal. Soms kan je hem zelf ophalen en terugbrengen. Het voordeel hiervan is dat je reiskosten wellicht lager uitvallen en dat je de fotopaal op het moment dat het jou het beste uit komt kan ophalen en terugbezorgen, soms zelfs een dag eerder of een dag later dan je feest! Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een fotopaal

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een fotopaal is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een fotopaal huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een fotopaal

 1. Fotopalen zien er soms iets minder mooi uit dan fotohokjes: de meeste hebben wat minder ‘looks’ en karakter. Tegelijk zijn er prachtige moderne, vintage en houten fotopalen te vinden!
 2. Fotopalen zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een fotopaal voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. fotopalen geven minder ruimte om te bestickeren, ze hebben soms wel een aparte, losse achtergrond.
 3. Doordat de fotopaal open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de fotopaal.

Voordelen van een fotopaal

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een fotopaal, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een fotopaal is dat ze typisch €100 – €150 godkoper zijn dan fotohokjes en je daarom met een kleiner budget toch iets kan vinden voor op je bruiloft of feest.
 2. Met meer dan 65 verschillende fotopalen voorhanden door heel Nederland, heb je bij dit type photobooth de grootste keuze uit prijzen, uiterlijk en andere mogelijkheden!
 3. Vrijwel alle fotopalen kunnen eigenlijk altijd naar een hogere verdieping worden gebracht. Een trap op is zelfs meestal mogelijk! De fotopaal kan overal komen, waar je feest ook is!
 4. Bij fotopalen kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 5. De fotopalen zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!

Tips voor het huren van een fotopaal

Hieronder een aantal tips voor het huren van een fotopaal, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je fotopaal vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder! Zeker de populaire verhuurders (want: handige locatie en goede prijs-kwaliteit verhouding) zijn ondanks grote voorraden fotopalen vaak uitverkocht in de weekenden van bijvoorbeeld mei, juni en september.
 • Laat je printjes in 5×15 cm formaat dubbel printen en gebruik ze als bedankje of in een gastenboek!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je fotopaal staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de fotopaal wilt huren: je kan fotopalen huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een fotopaal ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).

Waar bestaat een fotopaal pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van fotopalen niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste fotopaal pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4 of 24 uur huur van de fotopaal (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Props, feestartikelen, feestattributen
 • Vanwege stijgende personeelskosten is begeleiding / assistentie gedurende je feest steeds minder vaak inbegrepen bij de pakketten van 3 of 4 uur en beginnen ze meer te lijken qua inhoud op de pakketten van 24 uur. Wel kan je natuurlijk altijd bellen bij technische assistentie.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte foto’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Het aanpassen van de layout van de prints, zodat je eigen naam, datum of logo er op staat.
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een fotopaal? Ja, reiskosten. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun fotopalen:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder.
 2. Reiskosten in heel Nedeland zijn standaard bij de prijs van het fotopaal inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn opties als GIF, greenscreen, thema props en soms social media mogelijkheden als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget fotopalen betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Personaliseren van je fotokader
 • Het na afloop digitaal ontvangen van alle gemaakte foto’s

Succes met het vinden van een fotopaal!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!