Magische fotospiegel huren? Kies uit 20+ magische fotospiegels! Vanaf €450

Wil je een magische fotospiegel huren? Een magische fotospiegel is een rijzende ster in photoboothland en wordt elke jaar populairder en door meer verhuurders verhuurd. Je begint ze al regelmatig te zien op bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten, hoewel nog niet zo vaak als de meer conventionele fotohokjes en dat maakt de magische fotospiegels juist zo leuk. Net zoals de fotohokjes en fotopalen zijn magische fotospiegels geweldig om herinneringen vast te leggen. Een magische fotospiegel waar je met je hele voetbal of hockey elftal voor kan staan is dan ook een leuke toevoeging op je feest

Ga je trouwen en wil je een magische fotospiegel op je trouwfeest om je huwelijk op te vrolijken of zoek je een goedkope magische fotospiegel omdat je een personeelsfeest, jubileum, festival, beurs of ander feest organiseert? Geen nood want wij hebben het meest uitgebreide aanbod van magische fotospiegels en andere photobooths in Nederland op onze site staan: meer dan 25 verschillende magische fotospiegels en 250+ andere photobooths van meer dan 50 verschillende verhuurders bij wie je direct een offerte kan opvragen. In dit artikel beantwoorden we de vragen die je wellicht hebt over het huren van een magische fotospiegel en helpen we je op weg. Lees hier hoe een magische fotospiegel precies werkt.

magische fotospiegel huren

Dit zijn alle magische fotospiegels die we in Nederland gevonden hebben:

Fotospiegel

Fotospiegel Leiden

422
483
450
Actie
545
Actie
545
Actie!
449
750
Actie
525
449
625
595
Actie
449
550

Fotospiegel

Fotospiegel Utrecht

525

Fotospiegel

Fotospiegel Almere

499

Fotospiegel

Fotospiegel Alkmaar

545
825

Fotospiegel

Fotospiegel Arnhem

900
625
200

Fotospiegel

Fotospiegel

605
840

Fotospiegel

Fotospiegel

812

Kosten van een magische fotospiegel

Als je een magische fotospiegel wilt huren wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. Als expert op het gebied van magische fotospiegels in Nederland en dankzij ons dagelijkse contact met meer dan 100 verhuurders van magische fotospiegels en andere photobooths in Nederland weten wij precies welk budget je nodig hebt voor het huren van een magische fotospiegel.

De prijzen hiervoor beginnen bij €450 voor feestlocaties in de Randstad. Als je buiten de Randstad woont is de spoeling van verhuurers helaas wat dunner en moet je hopen dat een verhuurder iets verder weg wilt reizen. Vooral in de Noordelijke provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel en Gelderland (maar ook Limburg en Zeeland kan het een stuk lastiger zijn om een magische fotospiegels te vinden en ben je waarschijnlijk eerder rond de €600 tot €800 kwijt, ofwel omdat verhuurders in de regio’s meer geld vragen ofwel, omdat een verhuurder uit de Randstad de magische fotospiegels verder moet vervoeren en dus hogere transport en personeelskosten heeft.

De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • De feestlocatie
 • Onbeperkt printen of niet
 • Inclusief begeleiding of niet
 • 3, 4, 8 of 24 uur huren
 • Inclusief props of exclusief props
 • Inclusief of exclusief reiskosten
 • Is het een ‘VIP’ pakket met rode loper en chromen paaltjes?

Als je de magische fotospiegel huurt voor de hele dag zonder begeleiding, is dat niet alleen goedkoper, ook heb je geen pottekijkers. Daardoor heb je meer flexibiliteit met wanneer de magische fotospiegel wordt gebracht en weer wordt opgehaald. Bij sommige verhuurders kan dat vaak al een dag eerder of later dan je feest! Lees hier meer over de kosten van verschillende magische fotospiegels.

Zoeken naar magische fotospiegels op onze site

Door middel van een aantal handige filters kan je makkelijk de magische fotospiegel van je dromen of budget 🙂 vinden:

Ben je op zoek naar een bepaalde kleur lijst, bijvoorbeeld een magische fotospiegel met gouden lijst of juist een magische fotospiegel met zilveren lijst (of een ‘next generation magische fotospiegel 2.0 zonder lijst? Bekijk dan nauwkeurig de foto’s om de magische fotospiegel van jouw thema te vinden!

Met of zonder begeleiding, afhankelijk van je voorkeur voor DIY en budget of alles laten regelen en worden ‘ontzorgd’. Kies voor een magische fotospiegel:

Geen props nodig, of regel je ze zelf? Filter de magische fotospiegels. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat je er vrijwel geen kosten mee bespaart en dat props inmiddels vrijwel standaard in de prijs van de magische fotospiegels inbegrepen zijn.

Hoeveel uur huur wil je de magische fotospiegel huren?

Filter op basis van provincie om er zeker van te zijn dat de verhuurder ook bij jouw feestlocatie levert, niet alle verhuurders werken in heel Nederland! De provincies staan onderaan de filtercolumn. Voor België hebben we ook een aparte site. Dus kijk ook naar de magische fotospiegels die je in België kan huren, zeker als je in Zeeland, Noord-Brabant of Limburg je feest viert!

Goedkoop een magische fotospiegel huren voor je bruiloft of feest

Natuurlijk kan je ook zoeken op basis van prijs, dus als je op zoek bent naar een goedkope magische fotospiegel of een budget magische fotospiegel kan je op onze site terecht door alle magische fotospiegels – of een selectie – te ordenen op basis van prijs, van laag naar hoog, zodat de kosten van een magische fotospiegel binnen je budget vallen. Hierbij willen we je vooral attenderen op de mogelijkheid om te zoeken naar magische fotospiegels die je voor 24 uur huurt, waarvoor je rond de €550 kwijt bent.

Deze magische fotospiegels huur je altijd zonder personeel, waardoor de personeelskosten voor de verhuurder – en dus jouw pakketprijs – lager uitvallen. Daarnaast kan je ook nog eens extra lang gebruik maken van de magische fotospiegel. Soms kan je hem zelfs een dag eerder of later laten bezorgen. Dat komt de verhuurder soms handig uit met de routes die ze rijden en kan ook je feestlocatie en jullie stress niveau helpen verlagen. Let er wel op dat de verhuurder niet heel ver weg van je feestlocatie is en je dus niet alsnog over je budget heen gaat vanwege de reiskosten die meestal niet in de pakketprijs inbegrepen zijn, omdat ze van geval tot geval variëren.

Voordelen en nadelen van een magische fotospiegel

Elk type photobooth heeft voordelen en nadelen en een magische fotospiegel is daar geen uitzondering op. Dus wat zijn dan de voordelen en nadelen van een magische fotospiegel huren? Hieronder hebben we kort de belangrijkste in onze ogen aangegeven:

Nadelen van een magische fotospiegel

 1. De magische fotospiegel is een nieuw type photobooth en daar betaal je een premium prijs voor Er zijn nog niet zoveel verhuurders die hem verhuren en daardoor is hij typisch net zo duur als een gesloten fotohokje met wanden of een gordijntje. De fotopalen en fotozuilen zijn wat dat betreft scherper geprijsd en bieden wellicht uitkomst als je een beperkter budget hebt.
 2. De meeste magische fotospiegels zijn minder goed te ‘customizen’ omdat er minder oppervlakte is om te bestickeren. Dit is belangrijk als je een bepaald thema event hebt of je als bedrijf een magische fotospiegel voor een zakelijke event wilt inzetten en branding en ‘mentions’ of impressions op social media belangrijk zijn. De magische fotospiegels geven minder ruimte om te bestickeren, voornamelijk de twee zijkanten en de achterkant, hoewel deze ook vaak tegen een muur staat.
 3. Doordat de magische fotospiegel open is kunnen de meer verlegen mensen welicht twijfelen of ze op de foto moeten gaan. Aan de andere kant: het kan ook heel aanstekelijk werken op de andere gasten als een paar durfals alvast gekke bekken gaan trekken voor de magische fotospiegel.
 4. Let op: niet elke magische fotospiegel zal de begane grond kunnen verlaten zonder een lift! Dus heeft je feestlocatie enkel een trap, vraag dan voor de zekerheid na bij de magische fotospiegel verhuurder wat mogelijk is!

Voordelen van een magische fotospiegel

Natuurlijk zijn er ook een paar voordelen om te kiezen voor een magische fotospiegel, of die een grote rol spelen hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen en voorkeuren.

 1. Een voordeel van een magische fotospiegel is dat ze wat innovatiever zijn dan de traditionele gesloten fotohokjes en fotopalen. Dus als je na 3 bruiloften of personeelsfeesten met een phobooth een beetje ‘photoboothmoe’ bent, dan is een magische fotospiegel een leuke afwisseling.
 2. Bij magische fotospiegels kan je echt kiezen tussen zonder of met begeleiding, waardoor je ze niet alleen voor 3 of 4 uur kan uren, maar ook voor de hele avond (8 uur huur) of zelfs de hele dag (24 uur huur concept). Als je een intiem feest wilt, zonder onbekende mensen, kan dat!
 3. De magische fotospiegels zijn veel flexibeler op het gebied van hoeveel mensen erop een foto passen. Let er wel op dat de belichting goed geregeld is!
 4. Omdat de meeste magische fotospiegels tot aan de grond reiken, zijn de fotospiegels ook uitermate geschikt om kinderen, senioren in een rolstoel of gehandicapte gasten in een rolstoel mee op de foto te zetten. Geen geworm in een hokje of op je tenen moeten staan om op de foto te komen, iedereen komt er van top tot teen op!

Tips voor het huren van een magische fotospiegel (op je bruiloft)

Hieronder een aantal tips voor het huren van een magische fotospiegel, lees hier meer uitgebreid over tips voor het huren van fotopalen en magische fotospiegels op je bruiloft.

 • Populaire datum? (vrijdagen, zaterdagen en populaire trouwdata): boek je magische fotospiegel vroeg of riskeer een volgeboekte verhuurder!
 • Locatie, locatie, locatie: het succes van je magische fotospiegel staat of valt bij een goed zichtbare locatie
 • Denk goed na hoe lang je de magische fotospiegel wilt huren: je kan magische fotospiegels huren voor 24 uur, andere pakketten zijn voor 3 of 4 uur. In alle eerlijkheid: voor de meeste bruiloften, personeelsfeesten, verjaardagen en andere feesten en events is 3 of 4 uur huur van een magische fotospiegel ook ruim voldoende (tot ~200 gasten).
 • Zoek een verhuurder uit die in de buurt zit om op reiskosten te besparen!
 • Denk goed na of je begeleiding nodig hebt. Als je begeleiding kan missen, kan je (net) onder de €500 een magische fotospiegel huren!

Waar bestaat een magische fotospiegel pakket meestal uit?

Hoewel je op onze site snel zal zien dat de precieze pakketten van magische fotospiegels niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud en uiterlijk van elkaar verschillen en er dus best iets te vergelijken valt, bevatten de meeste magische fotospiegel pakketten die door verhuurders worden aangeboden wel een aantal standaard elementen:

 • 3, 4, 8 of 24 uur huur van de magische fotospiegel (dit is gebruikstijd, dus exclusief opbouw en afbouw)
 • Onbeperkt printen (behalve bij de budget magische fotospiegels of degene die je voor 24 uur huurt)
 • Zoals gezegd: begeleiding / assistentie gedurende je feest is meestal inbegrepen bij de pakketten die ook foto’s kunnen maken en printen, maar niet bij de budget / goedkope magische fotospiegels.
 • Na afloop krijg je alle gemaakte video’s digitaal mee (soms direct na afloop van je feest, soms kan het enkele dagen duren)
 • Op onze site zorgen we er altijd voor dat prijzen inclusief BTW worden getoond, dus geen verassingen!

Is er dan ook iets uitgesloten bij het huren van een magische fotospiegel? Props zitten ook niet altijd bij magische fotospiegels. Ook: reiskosten zijn vaak exclusief. Verhuurders doen meestal 1 van deze 4 opties bij het aanbieden van hun magische fotospiegels:

 1. Zelf ophalen. Dat is in elk geval helder, maar komt niet vaak voor bij de magische fotospiegel vanwege hoe groot de fotospiegel is.
 2. Reiskosten in heel Nederland zijn standaard bij de prijs van de magische fotospiegel inbegrepen. Je betaald er voor, maar ziet het niet apart terug.
 3. Verhuurders geven xx km vanaf hun kantoor gratis, daarbuiten betaal je een bedrag per km.
 4. Je betaald gewoon een bedrag (bijvoorbeeld €0,25) per (gereden) kilometer.

Daarnaast zijn thema props en soms social media mogelijkheden, en een rode loper met glimmende paaltjes voor de ‘VIP uitstraling’ als extra’s bij te boeken. Bij de echte goedkope budget magische fotospiegels betaal je wellicht ook extra voor:

 • Props
 • Aangepast, persoonlijk fotokader

Succes met het vinden van een selfie mirror fotobooth!

Photobooths-huren.nl
WhatsApp WhatsApp Mark!