Wat is een Magische Spiegel or Mirror Photobooth? [Uitleg, tips, voor- en nadelen, kosten]

Nieuw in Nederland is de ‘spiegel fotobooth’, ‘fotospiegel’ of ‘mirror photobooth’. Maar wat is een spiegel photobooth eigenlijk? het zijn photobooths waarbij er een scherm is geïntegreerd in de spiegel, zodat je als het ware tijdens het foto’s maken kan praten met de spiegel.

De Spiegel fotobooth heeft een aantal verschillende namen, maar volgen allemaal hetzelfde concept:

 • Interactieve fotospiegel
 • Magic mirror
 • Mirrorbooth
 • Magische fotospiegel
 • Selfiespiegel
 • Foto Mirror

De mirror photobooths of interactieve fotospiegels worden snel populair. Zeker als je met een grotere groep mensen op de foto wilt heeft de fotospiegel een leukere uitstraling dan menig fotopaal of fotozuil. Ook op zakelijke evenementen worden de mirror booths gehuurd, omdat je de zijkanten – en natuurlijk de layout van de print – kan laten branden in het thema van het evenement of de huisstijl van het bedrijf of merk.

Lees hier meer over andere soorten photobooths:

Op de spiegel kunnen aanwijzingen staan (bijvoorbeeld aftellen) of animaties om je aan het lachen te krijgen. Daarom wordt de fotospiegel ook wel een magic mirror genoemd. Met de magic mirror is er meer interactie mogelijk dan met een regulier fotohokje of een fotozuil. Bekijk hieronder ons overzicht van spiegel photobooths:

399
Actie
750
Actie
525
450
450

Fotospiegel

Mirror booth

599

Fotospiegel

Fotospiegel Leiden

349
Actie!
Oorspronkelijke prijs was: €549.Huidige prijs is: €499.
Actie
545
500
625
595
Actie
545
550

Fotospiegel

Fotospiegel Utrecht

525
Actie

Fotospiegel

Fotospiegel Almere

540

Fotospiegel

Fotospiegel Alkmaar

545
549
400
825

Fotospiegel

Fotospiegel Arnhem

900
450
605
200

Fotospiegel

Magic mirrorbooth

812
840

Formaat fotospiegels

Wat is er nog meer bijzonder aan een mirror booth? Sommige spiegels zijn zo groot dat je jezelf van top tot teen in de spiegel kan zien en dus ook op de foto komt. Dat is vooral leuk als je gekke houdingen aan neemt of niet alleen props voor je gezicht houdt, maar ook bijvoorbeeld props in je handen hebt of je hebt verkleed en verkleedkleren aan hebt. Een van de grote voordelen hiervan is dat iedereen op de foto kan, zonder dat je de camera hoeft te bewegen. Of je nu jonge gasten hebt of niet, of wellicht bezoekers in een rolstoel, met de rechthoekige fotospiegel past iedereen er op, zonder dat ze hoeven te bukken of op hun tenen moeten staan! Andere fotospiegels zien er uit als een enorme versie van je badkamerspiegel.

Offerte aanvraag voor een Fotospiegel huren

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte fotospiegel voor jouw feest of evenement! Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Magic mirror booth huren

  De mirror booth is een relatief nieuw begrip in Nederland en lang niet alle verhuurders hebben een fotospiegel in hun assortiment zitten, maar als je bijvoorbeeld in de buurt van Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch of Groningen woont, is er wel een mirror booth in de buurt. Daarnaast zijn de vervoerskosten over het algemeen maar een klein onderdeel van de totale kosten en voor de meerheid van verhuurders zijn de kosten zelfs inbegrepen! Dat maakt dat je een magische fotospiegel eigenlijk kan huren, waar je ook woont in Nederland!

  Kosten / tarieven voor het huren van een mirrorbooth

  Wat kost een mirror booth eigenlijk? De spiegel booths zijn over het algemeen iets duurder dan een reguliere fotozuil, maar ze zijn dan ook bijzonderder. Reken op tussen de €450 en €650 met uitschieters naar €800 voor een beauty spiegel of een spiegel inclusief begeleiding. De goedkoopste fotospiegel huur je al voor een tarief van net iets onder de €450 voor een avond. Dit zijn meestal all-in prijzen, wat er in een pakket zit verschilt per verhuurder, maar bevat meestal:

  • 4 uur huur of de gehele avond
  • Onbeperkt printen
  • Transport naar jouw feestlocatie
  • Opbouw, afbreken (en begeleiden) tijdens je evenement
   • Begeleiding is niet altijd inbegrepen om de prijzen betaalbaar te houden in verband met de (gestegen) personeelskosten.
  • Props en verkleed attributen
  • Alle foto’s na afloop digitaal, zodat je ze ook op je sociale media kan loslaten
  • Een op maat gemaakt fotokader
  • BTW

  Er zijn verschillende fotospiegel en mirror photobooths die je kan huren op photobooths-huren.nl.

  Voordelen en nadelen van interactieve mirror booths

  Wat zijn zoals de voordelen en nadelen van het huren van een fotospiegel?

  Voordelen van een magische fotospiegel

  • Het is een vernieuwend concept, dus als je bent uitgekeken op het standaard fotohokje of bruiloftzuil, dan is dit waar je wellicht naar op zoek bent.
  • De fotospiegel wordt absoluut beter onthouden door bezoekers van een beurs, zakelijk evenement of marketing actie.
  • Je komt er van top tot teen op, zonder dat je de camera in hoogte hoeft te verstellen, ideaal dus voor mensen in rolstoel, of als je ook kinderen op je evenement verwacht.

  Nadelen van een magische fotospiegel

  • Als je een klein budget hebt van minder dan €300, valt de magische fotospiegel waarschijnlijk buiten je budget, omdat de prijs hiervoor pas begint bij €450
  • De fotospiegel heeft moeite met andere verdiepingen dan de begane grond, tenzij er een lift aanwezig is.

  Tips voor het huren van een magische fotospiegel

  • Bekijk ons overzicht van verhuurders met fotospiegels, zodat je een beeld krijgt van wat er allemaal te huur is, of het nu interactieve fotospiegel, magic mirror, mirrorbooth, magische fotospiegel, selfiespiegel of foto mirror heet, wij brengen ze bij elkaar!
  • Ben je analytisch ingesteld en wil je ze goed kunnen vergelijken? Hier kan je alle fotospiegels vergelijken op basis van prijs, locatie, vervoerskosten, props en aantal uur.
  • Zijn je gasten wellicht een beetje verlegen? Dan is een afgesloten fotohokje met meer privacy wellicht een beter idee

  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!