Wat is een greenscreen photobooth? [Uitleg, tips, voor- en nadelen, kosten]

Heb je wel eens nagedacht over het huren van een greenscreen fotohokje? Misschien ga je trouwen en wil je een fotohokje huren met een bijzondere achtergrond, bijvoorbeeld de plek waar jullie elkaar leerden kennen of op huwelijksreis gaan. Of misschien gewoon iets grappigs via het Green Screen. Ook bedrijven kunnen een bepaalde type achtergrond willen, bijvoorbeeld met hun merknaam of logo er op, of iets dat perfect past bij hun marketing campagne.

Je kan natuurlijk een op maat gemaakte achtergrond laten maken, maar dat is minder dynamisch dan een Green Screen. Een betere oplossing is een greenscreen. Je kan dan met verschillende achtergronden werken, zonder dat je iets hoeft te verplaatsen en geeft zo je gasten of bezoekers keus uit diverse achtergronden.

Offerte aanvraag voor een greenscreen photobooth

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte greenscreen voor jouw feest of evenement! Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Hoe werkt een greenscreen fotohokje?

  Greenscreening (er zijn ook blauwe schermen volgens hetzelfde principe heet ook wel chromakey en deze technologie wordt al jarenlang in Hollywood gebruikt, zeker in actiefilms en science fiction films. Elke keer als er een auto rakelings langs een personage scheurt, er iets ontploft, of twee ruimteschepen botsen, staan de acteurs in een lege kamer met een groen scherm op de achtergrond en op de vloer te acteren. Dankzij de felgroene kleur kunnen software programma’s eenvoudig al het groen selecteren en veranderen in iets anders, zoals computer gegenereerde beelden.

  Een fotohokje met een groen scherm werkt volgens hetzelfde principe: je wordt door de photobooth op de foto gezet terwijl je voor een groen scherm staat. De fotosoftware haalt vervolgens de groene achtergrond weg en vervangt die voor een foto die je van tevoren hebt uitgekozen. Zo kan je je gasten plots op de meest waanzinnige locaties plaatsen, of het nu een exotisch strand, de bloedhete piramides, een ruimteschip, raceauto, of de gevangenis is!

  Wat voor soorten Green Screen photobooths zijn er?

  De greenscreen fotobooth komt in allerlei verschillende versies:

  • Greenscreen fotohokje
  • Greenscreen fotopaal / fotozuil
  • Greenscreen mobiele studio
  • Greenscreen fotograaf

  De greenscreen technologie kan eenvoudig in een fotohokje worden geplaatst, door de achter wand of het gordijntje te vervangen voor een gifgroene achterwand of gordijn. Bij een fotopaal of fotozuil wordt meestal gebruik gemaakt van een aparte achtergrond die met een stellage wordt opgehangen en waar je voor staat. Soms is het mooier om een fotograaf te gebruiken voor je greenscreen fotoshoot dan een fotopaal of fotohokje, omdat je dan meer dynamische foto’s krijgt, de fotograaf kan immers bukken, het fototoestel kantelen etc, terwijl de fotobooth vast staat (waardoor je foto’s er hele uniform uit zien (wat soms ook een voordeel kan zijn). Ook is er een mobiele greenscreen studio te huur, geplaatst in een voormalige keet. Je ziet, voor degenen die iets anders willen dan een regulier fotohokje boeken, zijn er genoeg verschillende soorten greenscreen fotobooths te huur! Bekijk hier alle greenscreen photobooths:

  Wat kost een greenscreen photobooth?

  In tegenstelling tot videozuilen en GIF photobooths zijn er geen goedkope alternatieven voor greenscreen photobooths. Voor een mobiele greenscreen studio moet je rekenen op minimaal 550 euro voor 3 uur huur. Een ‘standaard’ fotohokje kost rond de €500 – €550 en deze vragen meestal €75-100 euro extra als je de greenscreen optie bijboekt, aangezien deze niet in het standaardpakket van verhuurders is opgenomen. Al met al zit je dus al snel op €600, wat het voornamelijk geschikt maakt voor grootschaligere evenementen, zoals festivals, beurzen en zakelijke (marketing) evenementen, zoals winkelopeningen, productlanceringen en merkactivatie. Bekijk hier de kosten van diverse andere soorten photobooths.

  Voordelen en nadelen van een greenscreen fotobooth

  Voordelen van een Green Screen photobooth

  • Je maakt foto’s een stuk leuker met een bijpassende achtergrond! Dit is het hoogste niveau van een persoonlijke fotobooth ervaring, want waarom stoppen bij het fotokader?
  • Voor zakelijke klanten is het de ideale manier om de achtergrond te laten passen bij de rest van de campagne
  • Je hoeft geen aparte achtergrond(en) op maat te laten maken, wat geld kan besparen.

  Nadelen van een Green Screen fotobooth

  • Zoals je hebt kunnen lezen is een greenscreen duurder dan een normaal fotohokje
  • Of het nu een greenscreen fotohokje of greenscreen photobooth is, vanwege de achtergrond zal hij best wat ruimte nodig hebben, er moet een flinke ruimte zijn tussen personen en de achtergrond.
  • Omdat er geen schaduwen op het groene scherm mogen, is er goede belichting nodig.

  Tips voor het huren van een greenscreen photobooth

  1. Vraag de verhuurder of het mogelijk is om verschillende achtergronden te gebruiken: je gasten kunnen dan zelf kiezen welke achtergrond zij prefereren! Zo vergroot je de lol nog verder!
  2. Zorg er voor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de greenscreen fotobooth, zeker een mobiele studio kost vele ruimte.
  3. Zorg er voor dat je props beschikbaar hebt die bij de achtergrond passen!
  4. Bedenk van te voren goed of je liever een greenscreen fotohokje, open greenscreen photobooth opstelling of een greenscreen fotograaf nodig hebt voor je evenement of marketingactie.
  5. Bekijk ons overzicht van photobooths met greenscreen technologie hier.

  Overige soorten photobooths

  Toch geen greenscreen photobooth huren, maar een reguliere fotobooth? Bekijk dan ons overzicht van de gave fotohokjes en fotopalen. Voor de laagste prijzen in elke categorie photobooths check je ons artikel van goedkope photobooths en natuurlijk onze acties & kortingen pagina. Of doe een offerte aanvraag voor een fotohokje voor zakelijke evenementen als je een bedrijf bent en speciale mogelijkheden wilt verkennen. Wil je juist iets bijzonders en net iets anders dan een ‘gewoon’ fotohokje, bijvoorbeeld omdat je een evenement in de buitenlucht hebt, zoals een beurs, festival of markt? Neem dan een kijkje bij onze sectie bijzondere photobooths:

  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!