Volkswagen Photobooth bus huren? [Tips, prijzen, voor- en nadelen]

Een Volkswagen busje met daarin een fotohokje, waarom is niemand daar eerder op gekomen? Gelukkig zijn er inmiddels al een aantal verhuurders die op dit lumineuze idee zijn gekomen en hebben besloten om een Volkswagen busje om te bouwen tot een Volkswagen ‘photoboothbus’. En daarnaast zijn er inmiddels ook een caravan photobooth, een tuktuk photobooth en een vespa photobooth. In dit artikel zullen we de verschillende soorten fotobusjes bespreken, de voordelen en nadelen van een Volkswagen photoboothbus en op welke prijzen je moet rekenen. Op onze site hebben we 5 verschillende VW photobooth busjes die je kan huren staan.

Een fotohokje is natuurlijk hartstikke leuk, maar je hebt ze inmiddels waarschijnlijk wel op een of meerdere bruiloften of personeelsfeesten gezien. Als je een (zakelijk) evenement, zoals een receptie, markt of festival organiseert dat in de buitenlucht plaats vind, of een beurs, waarbij je naar binnen kan rijden met een busje, dan is een Volkswagen bus een absolute aanrader! Niets trekt meer nieuwsgierige blikken dat een busje waar mensen gewapend met props naar binnen gaan en goedlachs naar  buiten komen met prints in hun hadden voor thuis op de koelkast.

Lees hier meer over andere soorten fotobooths:

Wat is een Volkswagen photobooth busje?

Nu is er wellicht ook ergens een fotobusje dat geen Volkswagen busje is, maar alle verhuurders lijken – terecht! – een voorkeur te hebben voor de retro busjes van Volkswagen uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. En waarom ook niet, het zijn enorme leuke, herkenbare busjes die je meteen een vintage gevoel geven. De fotobusjes hebben een schuifdeur aan de zijkant van de bus waar 3 tot 5 mensen in kunnen zitten om op de foto te gaan. Tegen de voorkant of achterkant van de Volkswagen bus zijn de camera en flitsers ingebouwd. Na het aftellen maakt de camera automatisch een aantal foto’s met korte pauzes zodat je gasten een andere gek gezicht kunnen trekken of (heel snel) van plaats of houding kunnen veranderen. Na een stuk of 4 foto’s worden de foto’s door de printer uitgespuugd en heb je een leuk aandenken voor op de koelkast of elders!

De Volkswagen fotobusjes zijn van goede kwaliteit, wat wel wordt bewezen door het feit dat ondanks hun hoge leeftijd (al snel 30 tot 40 jaar), deze oldtimers nog steeds zelf naar je feestlocatie rijden, hoewel ze niet snel een snelheidsbekeuring meer zullen krijgen (althans niet op de snelwegen). Omdat het Volkswagen busje zelf rijd en niet de meest zuinige motor heeft, zijn de transportkosten wat hoger dan bij een gewoon fotohokje. Het is daarom iets relevanter dan bij een standaard fotohokje of fotozuil, waar de verhuurder vandaan komt. Gelukkig zijn er verhuurders verspreid over heel Nederland en er zijn zelfs verhuurders die gratis transport in heel Nederland aanbieden, inbegrepen bij de pakketprijs.

Offerte aanvraag voor een Volkswagen photobooth bus huren

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte VW photobotoh bus voor jouw feest of evenement! Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Kosten van een VW fotobus

  Een fotohokje in een fotobusje stoppen en dat dan door het ganse land rijden is niet goedkoop en vanwege de hoge ‘wow’-factor en de enorme uitstraling en aantrekkingskracht is het niet verwonderlijk dat een VW Photo Booth iets duurder is dan een ‘gewoon’ fotohokje. Reken op minimaal €650 voor het huren van een fotohokje voor 3 uur als je het geluk hebt dat je in de buurt woont. Hier kan je eenvoudig de prijzen van Volkswagen fotobusjes vergelijken. Gelukkig worden de meest VW Photo Booth busjes wel met behoorlijk compleet pakket geleverd. Je kan rekenen op:

  • Onbeperkt printen
  • Alle foto’s van je feest na afloop digitaal
  • Aanpassen van je fotostrookje voor jouw feest (datum, naam bruidspaar, logo etc.)
  • Begeleiding
   • Begeleiding is niet altijd inbegrepen om de prijzen betaalbaar te houden in verband met de (gestegen) personeelskosten.

  Voor en nadelen van een fotobusje

  Met een bijzonder fotohokje, zoals een Volkswagen bus, moet je bedenken dat het een uitgesproken Photo Booth heeft en dus een aantal duidelijk voordelen en nadelen heeft:

  Voordelen van een Volkswagen photobooth

  • Absolute aantrekkingskracht: doet een standaard fotozuil verbleken, dus vooral bij zakelijke evenementen een absolute publiekstrekker die gegarandeerd aandacht oplevert
  • Voor marketingcampagnes: de beste mogelijkheid om het busje helemaal te laten branden in de huisstijl van jouw merk, door middel van bestickering.
  • Huur je het fotobusje voor je bruiloft? Sommige verhuurders geven je de optie om het busje ook als trouwvervoer te huren, zodat je op je trouwlocatie kan aankomen in het busje

  Nadelen van een Volkswagen photobooth

  • Al snel €200 euro duurder dan een fotohokje en transportkosten zijn eerder een kostenpost dan een gewoon fotohokje.
  • Minder geschikt voor grote groepen die samen op de foto willen
  • Kan niet de trap op of de lift in en afhankelijk van de locatie niet eens naar binnen: dus vooral geschikt voor grote evenementenhallen zoals de RAI Amsterdam of buitenlocaties, zoals trouwrecepties in de zomer, beurzen, festivals, fairs en markten

  Fotobusjes vergelijken op prijs, aantal uur, locatie

  Wil je lekker kunnen vergelijken, zodat je precies het Volkswagen fotobusje huurt dat het best bij jouw voorkeuren en budget past? Dat begrijpen wen 100%! Natuurlijk kan je lekker gaan Google en een Excel maken met alle verschillende verhuurders en gaan vergelijken op het gebied van locatie, props, begeleiding, aantal uur huur, prijs en extra’s. Maar wij denken dat het efficiënter is als we dit eenmalig voor iedereen doen en vervolgens publiceren en hebben daarom van 5 van de beste Volkswagen fotohokjes al een vergelijking gemaakt. Hier kan je Volkswagen photobooths vergelijken.

  Tips voor het huren van een VW photobooth

  Waar moet je op letten als je een VW photobooth busje wilt huren?

  • Als je evenement binnen is, zorg er dan voor dat het busje inderdaad naar binnen mag en kan rijden!
  • Zorg er voor dat er voldoende flitsers in het busje aanwezig zijn, want het kan binnenin donker zijn end at komt je foto niet ten goede!
  • Bedenk dat een fotobusje vooral leuk is voor kleine groepjes van 2-5 mensen. Met een heel voetbal elftal of hockeyteam op de foto gaat lastiger passen, en dan is een fotopaal / fotozuil meer geschikt.

  Met deze gids voor het huren van een Volkswagen Foto Booth zou je goed beslagen ten ijs moeten komen en gaat het je vast lukken om een fotobusje of een ander type fotohokje te huren. Wist je bijvoorbeeld dat er ook caravan photobooths zijn, een Tuk Tuk photobooth, en zelfs een bouwkeet photobooths en paardentrailer photobooth?

  Volkswagen

  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!