Wat is een videozuil of videobooth? [Uitleg, tips, voor- en nadelen, kosten]

Heb je wel eens gehoord van een videozuil of videobooth huren (bijvoorbeeld voor je bruiloft)? Je kent de ouderwetse pasfotohokjes van het stadhuis en treinstation vast wel? Die zijn nu erg populair op bruiloften, om grappige foto’s mee te maken met props zoals lippen, snorren en strikjes op sateprikkers, zonnebrillen, pruiken, hoeden etc. Maar als een foto meer zegt dan 1000 woorden, hoeveel zegt een video dan wel niet? Waarom geen videoboodschappen opnemen voor het bruidspaar? Inmiddels kan je namelijk niet alleen foto’s maken, maar ook korte video’s opnemen. Het heet dan een videohokje, videobooth, videozuil, videopaal, bruiloftzuil, video booth, wenspaal, videogastenboek of babbelbox. Hier leggen we uit hoe een videozuil werkt en wat de voordelen en nadelen zijn. Ook hebben we een apart overzicht gemaakt van alle videobooths.

videozuil videopaal

Lees hier meer over andere soorten photobooths:

Hoe werkt een videozuil of videopaal?

De bediening van een wenspaal is heel eenvoudig: je hebt een touchscreen, zodat je meestal jezelf kan zien en een knop waarmee je de video laat starten en weer stop zet. Soms heeft de videobooth een standaard tijd, zoals 30 seconden, zodat de rij niet te lang wordt, of een tijdslimiet zoals 1 minuut. Na afloop wordt je videoboodschap opgeslagen en kan je hem soms nog terugkijken om te bepalen of je tevreden bent. Soms is er een sociale media of email functionaliteit, zodat je de video direct naar jezelf toe kan mailen. Na afloop van het feest (direct of binnen enkele werkdagen) krijg je van de verhuurder toegang tot alle videos, via een USB stick, WeTransfer of een (privé) online gallery, zodat je de video;s makkelijk kan delen met je gasten of bezoekers.

Offerte aanvraag voor een videozuil of babbelbox

Wil je advies? Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte videobooth voor jouw feest of evenement! Vul het contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal geschikte verhuurders je een op maat gemaakte offerte sturen.


  Fotohokje (vanaf €450)Fotopaal (vanaf €300)Fotospiegel (vanaf €450)360 video spinner (vanaf €650)Fotobus (vanaf €650)Caravan photobooth (vanaf €500)Greenscreen (vanaf €450)GIF photobooth (vanaf €200)Videogastenboek (vanaf €200)Photobooth zonder printer (vanaf €200)Lichtletters (vanaf €45 per letter)


  BruiloftFotomarketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardag/jubileumAnders  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaar


  Wat kost een videobooth?

  Je huurt een videobooth al voor rond de €200: zonder begeleiding, zonder prints en zonder transport. Je bent dan dus wel behoorlijk goedkoop uit. De gecombineerde foto en videobooths zijn meestal een stuk duurder, omdat er dan personeel aanwezig is en er kosten zijn voor het printen van de foto’s. Bekijk hier de kosten van diverse andere soorten photobooths.

  videopaal

  Tips voor het huren van een bruiloftzuil

  Een videozuil op je bruiloft of ander feest kan heel leuk zijn, maar je moet wel nadenken over en letten op de volgende zaken:

  • Heeft de videozuil verlichting of ben je afhankelijk van de hoeveelheid licht in de omgeving?
  • Zet je de videozuil op een rustige plaats neer, zodat het geluid duidelijk verstaanbaar is, zorg en dan voor dat mensen de videozuil nog wel kunnen zien en niet vergeten!
  • Kijk of de verhuurder een microfoon aanbied zodat de geluidskwaliteit van de babbelbox beter is, of je tegen een verstopte microfoon in de videopaal praat
  • Voor een bruiloft: afhankelijk van hoeveel je verwacht dat je gasten drinken, wil je wellicht je ceremoniemeester vragen om de gasten aan het begin van de receptie op feestavond iets te laten inspreken, in plaats van bij het weggaan. In dat geval bestaat het kans op – wellicht heel eerlijke – voornamelijk lallende ingesproken videoboodschappen, als ze het apparaat nog kunnen bedienen.

  Wat zijn de voordelen en nadelen van een videozuil?

  Een videozuil is een leuke toevoeging op je feest, beurs, festival, verjaardag of bruiloft, maar er zijn een paar dingen waar je goed over na moet denken.

  Voordelen van een babbelbox

  • Goedkoper indien hij alleen video’s kan opnemen
  • Dynamischer dan foto’s
  • Vernieuwend concept
  • Heeft slechte beperkte ruimte nodig in vergelijking met een fotohokje
  • Persoonlijker vanwege de boodschappen van gasten
  • Leuk alternatief voor een gastenboek op een bruiloft, afscheid of jubileum

  Het leuke aan video’s is dat ze persoonlijker zijn en daardoor langer leuk blijven en dat het een echte wens of boodschap kan bevatten in plaats van enkel een leuke herinnering of souvenir.

  Nadelen van een fotozuil

  • Sommige mensen raken zenuwachtig (hoewel dat ook schattig kan zijn 😉
  • Beeldkwaliteit is afhankelijk van apparatuur en hoeveelheid licht in de omgeving
  • Geluidskwaliteit is afhankelijk van apparatuur en geluid in de omgeving
  • Je kan ze niet op de koelkast plakken zoals foto’s

  Meer dan een fotohokje heeft een videopaal dus een rustigere plaats nodig, zodat mensen niet boven zichzelf uit hoeven te schreeuwen, om zichzelf verstaanbaar te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de ingang of uitgang bij een feest, zodat iedereen er in elk geval 2 maal langs loopt en de kans heeft om iets in de babbelbox in te spreken. Een druk huwelijksfeest is dus een minder goede plek, ook omdat er daar waarschijnlijk onvoldoende licht is. De trouwreceptie is wel te overwegen, omdat daar zowel licht als geluid omstandigheden beter zijn voor een bruiloftzuil.

  wenspaal videobooth

  Wat voor soorten videobooths zijn er?

  Of ze nu videohokje, videobooth, videozuil, videopaal, bruiloftzuil, video booth, wenspaal, videogastenboek of babbelbox heten, videozuilen komen er uiteindelijk maar in een paar soorten en maten. De 4 soorten die videobooths wij op onze site onderscheiden zijn:

  • Videozuil (kan alleen video’s opnemen)
  • Gecombineerde video & fotopaal (foto’s maken en videoboodschappen opnemen en kan meestal ook GIF-jes maken)
  • Fotohokje met foto en video functionaliteit
  • Fotohokjes met enkel video
  Actie

  Video / Audio Gastenboek

  Video gastenboek [met full HD camera]

  195
  €175 korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €325.Huidige prijs is: €150.
  Actie

  Video / Audio Gastenboek

  Videozuil

  239
  Actie

  Video / Audio Gastenboek

  Bruiloftzuil [videogastenboek]

  195

  Digitaal (zonder prints)

  10+ ophaallocaties [foto, video & GIF]

  159
  Oorspronkelijke prijs was: €125.Huidige prijs is: €75.

  Video / Audio Gastenboek

  Trouwtelefoon [audiogastenboek]

  219

  Video / Audio Gastenboek

  Audiogastenboek

  199
  125
  179

  Video / Audio Gastenboek

  Trouwtelefoon [audiogastenboek]

  139
  195

  Video / Audio Gastenboek

  Trouwtelefoon [audiogastenboek]

  139

  Video / Audio Gastenboek

  Telefooncel audiogastenboek

  299

  Video / Audio Gastenboek

  Vintage wenstelefoon

  125

  Video / Audio Gastenboek

  Vintage audio gastenboek

  150

  Video / Audio Gastenboek

  Videohokje [Gratis transport in NL]

  495

  Video / Audio Gastenboek

  Videokast

  275

  Video / Audio Gastenboek

  Videogastenboek

  195

  Video / Audio Gastenboek

  Babbelbox

  175
  Actie!

  Video / Audio Gastenboek

  Videopaal

  195
  Photobooths-huren.nl
  WhatsApp WhatsApp Mark!